Пролет чука на вратата, ЮНЧЕТО си стъпва на краката

• 26 663
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • България
Червено цвекло добавям към други пюрета-варя и пасирам.Сега се сещам,че може да се приготви и замрази на кубчета или в пликчетата и само да се добавя.
Да похваля моите момичета,че нали използвам форума като дневник.От вчера Теди се изправя от легнало в седнало положение като й придържам крачетата и много се кефи.
А миналата вечер Стела ме целуна  Heart Eyes Тя обича да си навежда главичката към нашите и да се гуши, но тогава на няколко пъти се навежда и си допира устничките до бузата ми.ММ беше тук и каза,че точно на целувки приличало.М оже би имитира това,което аз правя на тях  Heart Eyes
Освен това започнаха да правят опити за стъпчици с моя помощ -Стела напред,Теодора-назад Simple Smile Далеч сме от истинско ходене,но все пак е нещо.До скоро само забивах краката в земята и не мърдаха.Изобщо всеки ден правят нещо ново и е толкова хубаво  Heart Eyes

# 631
Ирен, напълно те разбирам !  Laughing Наистина е много хубаво. Момата също прави опити да ме цунка - прегръща ме с ръчички и отваря устичка към бузата и естествено цялата ставам в лиги.  Mr. Green Ние нямаме умения да се изправяме, но младежът от известно време прави лицеви опори и умирам от смях с него. изобщо, той като цяло, е доста по-неориентиран. Май по сложния начин ще научи всичко. Все още се олюлява на 4 крака, но не пълзенето му е само по корем и назад, като жабче. Особено като е ядосан и се тръшка за нещо, започва бързо да се избутва назад. Той е по електрониката и все 'ремонтира' съсредоточено някоя играчка, а момата блъска хаотично, но фината й моторика е по-развита - хваща с две пръстчета и прави боц.

Относно свинското, разбирам, че е мазно, но и агнешкото не отстъпва, а го дават за бебета. Свинското има и немазно месо - от бут например.

# 632
Агнето се храни с по-чиста храна, а прасето си е свиня.  Mr. Green

# 633
Kitty, аз не разбирам по отношение на месо и бебе, но като заклет месоядец, мога да кажа, че свинското е доста по-мазно и тежко от пилешкото. Аз също ще го въведа на по-късен етап.
Червено цвекло, също съм въвела, но приготвянето му е ужас. Вие как го приготвяте? Като цяло до тук съм въвела - броколи, карфиол, батат, картоф, червена чушка, морков, пащърнак, грах, тиквички, тиква, спанак и утре ще давам корен от магданоз  newsm78 ( много прилича на пащърнак ). Още нещо, което да предложа в менюто на моето щастие?
За червеното цвекло. Беля,режа на парченца и варя на пара. Друг вариант е цялото в тенджера/тенджера под налягане,но така доста полезни неща огиват на кино. Цвеклото трябва да е салатно - малко по размер и с форма на ряпа. Вече свареното цвекло добавям към каквото ще го добавям. Може да се настърже и готви с другите зеленчуци. Сварено го замразявам в пликчета на малки порцийки.

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 21:51 от Hipo

# 634
Благодаря Хипо! И аз го варя на пара, но е много бавно и затова се зачудих за друг вариант.
Да ви попитам колко време въвеждахте глутена? Тоест на кой път дадохте вече, изцяло само глутенена каша?

# 635
Хипо, на колко минути нагласяш цвеклото на парата?

# 636
От първия път му дадох около 200 мл. овесена каша. Т.е, не съм я въвеждала така както другите продукти, защото четох, че кашите може да се дават като цяла порция без въвеждане.

# 637
А да попитам по колко мл АМ изяждат на цяло хранене вашите бебчета? Все ми се струва,че ядем много и изведнъж като че ли стана пухкава. Хапва по 210-230 мл АМ на хранене,а когато на обяд хапва по 80-100гр пюре допива по 160-170 мл АМ и отделно вода поне 30-40мл. Струва ми се множко,а отделно че нощем си върна от седмица някъде и нощното хранене,т.е. 6пъти дневно. newsm78

# 638
При нас АМ е 180 мл, а пюрета и каши към 190-200. Също е с 6 хранения, много рядко са 5.

# 639
ние сме с по 180 мл мляко на хранене за общо 4-5 хранения, като 2-3 от тях са млачни

# 640
От доста време не съм влизала и виждам , че имам доста  да прочета назад , ние всички сме болни първо аз се разболях изкарах 3 дни на легло с 40 градуса температура и въпреки  всичките ми усилия оспях да разболея и Емануелка ! Милото ми дете два дни е с 39 градуса температура , сополи , кашлица истински ужас , температура та не спада снощи вдигна 40 доста трудно я смъкнах , давах Панадол , свещички Ipren , Alvedon и в крайна сметка след като нищо не помогна я изкъпахме с хладка вода ! Милата толкова плака , а на мен сърцето ми беше.в петите . Мед.сестрата ни даде сироп за кашлицата каза да следим температурата , да редува м Панадол с Алведон и ако не успея да я сваля да комбинирам свещички с Алведон . И за капак на всичко това горния венец е подут излизат ни горните предни 2-ве зъбчета , венеца и на двете места дето са забчетата прилича на балонче , но пък вече прозира тъй , че мисленето че до 1-2  дни ще имаме зъбчета ! ММ и аз пием антибиотици сега пък той е на легло уффф истински Ужас! Сутринта малката беше с 38 .8 дадох Панадол , Ханна 240 мл. АМ и сега спинка с 37 градуса, Панадола е подействал за сега сме спокойни . Е оплаках се ! Сега и да ви се похваля , днес моята принцеса става на 9 месеца ! 😇

# 641
Хипо, на колко минути нагласяш цвеклото на парата?
Никога не нагласям минути Simple Smile. Готвя в тенджера на пара,не в уред. Просто от време навреме проверявам какво е положението.

# 642
При мен цвеклото е над час  Shocked по-бавно ми е от месото.
Мимето, бързо оздравяване на всички, най-вече на малката Емануела  bouquet
Утре е първата баба Марта на нашите бебоци. Пожелам си да са ни здрави и засмяни!!!
Аууу сетих се... Мами днес с овесената каша, сложих от козето сирене, е такъв мирис ОТВРАТ Embarassed естествено детето не го яде. Иначе сиренето не мирише, но смеся ли го с топлата каша, аромата на коза е бомба. Освен козе, мога ли да дам друго вече?

# 643
Здравейте момичета. С гоооолямо закъснение искам да се запиша при вас. Имам една кукла родена на 30.06.2016 г в 39 г.с. Казва се Цветомира, роди се 3,650 кг и 52см. Нормално раждане. Вече има едно зъбче и явно второ на път. Сега ще се постарая да прочета назад.

# 644
Аз давам само краве сирене на Маджаров или на изпитана мандра. Днес ставаме на 9 месеца и утре за първи път ще вържем мартенички.🙂

Общи условия

Активация на акаунт