Пролет чука на вратата, ЮНЧЕТО си стъпва на краката

• 26 615
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А колко време след глутена въведохте сиренето?

Аз заедно ги въведох с попарата ... така се получи  Embarassed

# 91
А колко време след глутена въведохте сиренето?

Аз заедно ги въведох с попарата ... така се получи  Embarassed
Аз бях давала вече малко глутен под формата на отвара с овесени ядки за запека, като беше мъничка, но общо взето и аз така дадох на един път с попарката.

# 92
Освен от храна, детето се нуждае и от собствена стая, примерно.
Малцина са късметлиите, които вървят в комплект с голяма къща/жилище преписана от мама или баба. Нито аз съм от тях, нито ММ.  Grinning

И при нас е същото положение с жилището, затова, ако ми предложат чувствително по-високо възнаграждение и позиция, ще се върна на работа и още как, но едва ли ще се случи, защото ме повишиха малко преди да изляза в майчинство. След 2-3 години ще преценим дали ще преустройваме жилището, което купихме и аз взех, че забременях или ще търсим по-голямо, за да си има стая детето.

Глутена мисля да го въведа с овесена каша преди млечните - там ще започна с козе сирене с попара или каша. Ама първо да въведа месата и жълтъка, де Simple Smile

# 93
Мили мами моля помагайте моята бебка утре навършва 10 месеца и още не може да се изправя на последната консултация личната миказа да я водя на невролог днес бяхме и искатда ходим в болница за някакви изследвания и да ходи на физиотерапия. Не ми се мисли за болница че след последния път беше просто ужас какво мислите да търся ли второ мнение менми епритеснено да не би да и има нещо на бебка

# 94
Мили мами моля помагайте моята бебка утре навършва 10 месеца и още не може да се изправя на последната консултация личната миказа да я водя на невролог днес бяхме и искатда ходим в болница за някакви изследвания и да ходи на физиотерапия. Не ми се мисли за болница че след последния път беше просто ужас какво мислите да търся ли второ мнение менми епритеснено да не би да и има нещо на бебка
Първо ти се успокои,защото притеснението е майка на паниката,а това вече води до грешки. Разбира се,че трябва да потърсиш второ мнение най-малко, за да си сигурна,че си направила това,което зависи от теб. Какво значи ,че не може да се изправя? Да седи на крачета или да се изправя сама да кажем от седнало в станало положение?Не всички деца прохождат по едно и също време! Други като нас например не искат да лазят,така че споко. Правите ли упражненията за моториката?

# 95
Тя не пълзи като цяло няма и кой знае какво желание.Не се изправя нито от легнало в седнало нито от седнало положение се опитва да се изправя на крака аз имам и по голяма дъщеря но при нея всичко се случи като по учебник упражнения тези които са ми показали че са подходящи но не и харесва много

# 96
Тя не пълзи като цяло няма и кой знае какво желание.Не се изправя нито от легнало в седнало нито от седнало положение се опитва да се изправя на крака аз имам и по голяма дъщеря но при нея всичко се случи като по учебник упражнения тези които са ми показали че са подходящи но не и харесва много
Това,което съм чела по този въпрос е,че ако детето няма желание да се надига с помощ от възрастен или принципно да търси начин да се надига на вашата възраст особено,трябва да се обърне внимание задължително. Това не е повод за паника,най-вероятно са необходими специализирани упражнения,затова ви насочват към физиотерапия. Деца на една и съща възраст може да не умеят еднакви неща,но желанието е показателя,който се гледа. Мисля,че ако потърсиш във форума,има теми по този въпрос и мами с опит ще ти дадат по-ценни съвети. Второто мнение за мен е задължително принципно.
П.п. Може да си е мързел по природа,но трябва да се обърне внимание навреме.

# 97
За сиренето писах,ама Огнян не знам как го изтри Simple Smile На баткото давах Маджаров - козе . До 3 годинки си яде козе. Просто гледах да пробутам,докато мога нещо полезно. После тръгна на детска градина Simple Smile и се приключи с всичко полезно.

# 98
А между другото честита ни темичка:)аз успях да се включа най-после. И ние пропуснахме ходенето на консултация за януари,че бяхме затънали в 2-3 м преспи,а сега снега е само 30тина см. Никога не е било такава зима край морето!  newsm78 шашнах се. Но пък и като се обадих на педи да си отменя часа,тя не може да спре да киха и кашля!Как може да работи така с деца?! ooooh!най-малко въпрос на съвест! Така,че още не знаем колко кг сме или см,но си тежи,особено на ръце като я нося. Имаме си две вече силно израстнали зъбчета-бисерчета и трето на път. Седи седнала,но не й е интересно както по коремче, а като й хвана коленцата като за коремни преси се изправя сама от легнало в седнало положение. Не я притискам с яденето на пюрета-няма смисъл,защото е инато и злоядо като майка си Embarassedхапва си по 60 до 80гр пюрета на ден и тва е...и по 210мл АМ на ядене пет пъти дневно и до 300-350мл вода на ден. Обожава водата и си я чака с жажда.Заспива с много разнасяне на ръце вечер и по малко денем,но съм привърженик на теорията ”днес има утре не” защото така бързо расте ,че и да искам утре ще е вече голяма госпожица. Така,че радвам й се докато мога. А разни велики психолози ще ме прощават ама нещо никва вяра немам в техните врели некипели. Особено чуждестранните дето пък въобще нямат нашата народопсихологика! А и народи,чиито най-добри приятели са им психоаналитиците (като братята американци напр.)не приемам за пример. Така,че ако иска бебка спи при мен,ако иска в кошарката си до мен.обикновено си имаме ритуал-след първото хранене за деня към 5:30 я вземам при мен в леглото и веднага заспива до към 8:30. После мляко в 10, сън от 11 до 11:30,12-мъката с пюрето,14 хранене и до вече 15-сън,16 пак гадното пюре ,17 - хранене и игра и занимания до 19:50 когато си гледаме сериала сънчо и после яко хапване и към 21 вече спим. Денят ми е мюзикъл с мен в главната роля Tired а кога съм пяла аз?!?

# 99
Сетих се да пиша за мъжете-така ги описахте сякаш познавате моя от години!Същата работа-повъарям,моля,напомням за елементарни неща,и се свършват обикновено когато му дойде времето. Чудя се по някога да не би всички мъже да са ходили в едно училище,че даса като под калъп?! Но истината е,че сега като го няма таткото ми е доста трудничко сама,макар че се оправяме. Колкото до въпроса с жилища,стаи,работа и детски заведения за себе си съм решила никаква работа преди детето си да не поставям. Искам да я гледам как си расте около мен,тате й,баба,дядо,че и пра-дядо и останалата част от родата (лели,чичовци,стринки и т.н) Всяка неделя се събираме най-малко по 20тина близки роднини. Всеки й се радва и тя на тях,така че нестрада отлипса на соц.контакти:)даже понякога в повечко й е. Таа какво е да вземаш някой и друг лев над детските й сега,пред това да я гледаш как расте,ядосва те,смее ти се и т.н? Освен това в детските градини ги разболяват,не им обръщат никакво внимание. А после ще си я запиша в частна детска градина,с по-малки групи дечица. Проучила съм къде са били децата на кмета и какви са условията и честно казано не видях както сега е модерно да им показват как се работи с таблети и т.н,а точно обратното - по цял ден навън и в изучаване на природата.Възхитена съм.Освен това има и частни градини с камери и във всеки момент когато реша мога да проследя как и къде ми е детето.пак се отклоних,но ... Колкото до работата кариера не ми трябва,странични доходи винаги ще се намерят,а и за сега сме в две напълно достатъчни ни стаи. После ще му мислим с тате й. Стигнах до извода, че каквито и върхове да постига в живота си човек,най-важните са простичките неща. А и в крайна сметка нали за това са и мъжете-не раждат и не гледат деца основно,но следва да се грижат за прехраната на семейството иначе за какво са

# 100
Sorenta, много добре ми дойдоха писнияга ти преди лягане Simple Smile Преспите добре ти действат Simple Smile Спокойна нощ от нас!

# 101
То хубаво, ама за тези частни детски градини с видеокамери пари трябва да се изкарат... Grinning

# 102
Извадила съм значи късмет, че сме съседки с Йорданка Фандъкова, та ще проуча внучката й в коя ясла ходи.  Whistling

# 103
  • София
А на Бат Бойко внука му в коя ли ясла ще ходи  Thinking че са наборчета с нашите бебчета , та да знаем  Thinking
Ако някой проучи, нека да каже  Mr. Green

# 104
Знам, че детето на Цв. Цв. ходи на градина в кварталното ОДЗ Grinning

Общи условия

Активация на акаунт