Пролет чука на вратата, ЮНЧЕТО си стъпва на краката

• 26 660
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Точно на датата на термина тя като цяло започна и къснода сяда и стаболносттадойде със времето не знам моямъж нее за влизанетовболница според него при нея се случватмалко по късно нещата говорих с рехабилитаторката мисля че ще минем първорехаболитацията и тигава ще решим благодаря ви за мненията
Може да е с дете в ръцете като пише жената и да не й е лесно. Поне при мен се случва така честичко,ноо не се оплаквам Heart Eyes иначе,мег,дано всичко да е наред и бързо справяне с въпроса,но преди всичко спокойствие,макар че е много трудно да си наредиш да си спокоен като нещо са ти сложили в акъла тъпите лекари,но поне пред детето,че много усещат тия малките! Ще се подредят нещата!

# 121
И аз наскоро се замислих дали да не започна да търся работа, а имахме съвсем други планове с ММ, но уви след като почти трети месец е без работа. Живот, какво да го правиш, в тая скапана държава... Та хич не е лесно и то посред зима  Cry майка ми , ми предлага да прехвърля на нея майчинството си, но аз изобщо не искам. Усещам , че скоро обаче няма да имам избор. Надявам се на някакви странични доходи, но уви, тях ги няма.
По отношение на ММ, съм благодарна, че явно е от малкото останали, които дори и докато работеше помагаше и в домакинството, и с малката. И въпреки всичко, определено ни се промениха взаимоотношенията, все се караме...май аз съм лошата!!!
Също така , съм оставяла малката да плаче, не съм от тези, които веднага ги взимат. Но наистина всяка майка има разбирания и усещания. Аз искам най-доброто за детето си и не бих й навредила. До сега е спала 2 пъти на спалнята при нас. Мина през всякакви периоди, но никога не сме я преспивали, единствено в периода на колики.
Софи все още не може да седи сама, а и като я гледам не иска, писва й, обича да си лежи и да се върти постоянно. Набира се на решетката на леглото, но не се изправя.
Аз също щях да питам за сиренето, защото мисля скоро да й дам. Сещам се да питам, а мляко? Прясно примерно? Или пък кисело? Гледам някакви бебешки рецепти, но те са с мляко.

# 122
По огношение на кравето мляко няма разногласия - след годинка. Киселото е по преценка и лично решение явно. Имаше една статияпо въпроса на сайта на  babysling ,но бг-мама не ми разрешава да я постна и променя адреса.

# 123
 Ами хич не се получава да пукна линк към магериала за киселото мляко

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 14:23 от Hipo

# 124
След като Меган заговори за темата - при нас е същото положението, но все се успокоявам, че му е рано ( на 7м и половина е ). По същия начин нашият мързеливко просто не иска да се изправя, лежи си в леглото или в кошарата го слагам седнал в ъгъла, не иска да се подхваща за решетката и да се изправя. Достатъчно здрави са му краката, ако го държа и поставя прав, стои стабилно на краката си, но ако го накарам да се подпре в същото време на дивана, на стол или някаква опора просто с ръцете - не иска да ги използва за тази цел, дърпа ги настрани изобщо не иска. Та да се тревожа ли и аз или да му дам още малко време.. не знам.
Единственото което се научи преди около 1м да се обръща от гръб по корем. Само това умее. И ако го сложа седнал е сравнително стабилен, но след известно време се килва настрани и не се подпира с ръце з ада се изправи отново, просто лежи настрани и мръннка някой да го изправи... 

# 125
deni111, a не мислиш ли, че за 7 месечно е по-ненормално да става само и да ходи?  Laughing

Моята прави същите неща - обръща се от гръб по корем (обратно не съм я виждала) и седи стабилно (но не може сама да седне). Не се катери по кошарата и не иска да се набира. Въобще не си мисля, че изостава. Толкова е живичка и смешна. Ей сега в момента е до мен и се опитва да "откопчае" цип на дивана.  Laughing

# 126
deni111, a не мислиш ли, че за 7 месечно е по-ненормално да става само и да ходи?  Laughing

Моята прави същите неща - обръща се от гръб по корем (обратно не съм я виждала) и седи стабилно (но не може сама да седне). Не се катери по кошарата и не иска да се набира. Въобще не си мисля, че изостава. Толкова е живичка и смешна. Ей сега в момента е до мен и се опитва да "откопчае" цип на дивана.  Laughing
ами честно казано започнах да се чудя вече особено като ги гледам из групава във ФБ също как се катерят, лазят, ходят с проходилки, изправят се в леглото си и т.н... започнах да се чудя кой е изключение - ние или те.
Аз не искам да може да ходи..и за лазене даже е нормално да започне след около 1 месец... Но ми се иска да виждам рпосто от негова страна желанието да използва ръцете си целево - да се хване, дръпне, бутне и т.н... а той не иска , та това ме притесни леко напоследък. 

# 127
Благодаря за успокоението пиша бързо и имам проблем с интервала няколко пъти трих но като не обърна внимание   Wink днес ще правя разместване у нас и ще и осигуря пространство на земята нс по твърда упора ще я слагам и в квадратна кошара за игра там има хълки и може да се опита да ги хване няма желание да хваща пръчките на кошарата нозакачих няколко играчки които тя веднага посегна да хване ще пробваме варианти и ще видим дано ни се получат дкоро нещата

# 128
Благодаря за успокоението пиша бързо и имам проблем с интервала няколко пъти трих но като не обърна внимание   Wink днес ще правя разместване у нас и ще и осигуря пространство на земята нс по твърда упора ще я слагам и в квадратна кошара за игра там има хълки и може да се опита да ги хване няма желание да хваща пръчките на кошарата нозакачих няколко играчки които тя веднага посегна да хване ще пробваме варианти и ще видим дано ни се получат дкоро нещата

Ще чакам да чуя с интерес новини покрай вашия бебок и как се развива , защото както казах и аз мисля за същите неща. И аз гледам да го слагам преди всяко хранене по корем на земята, да има пространство, да му дам възможност да се хване за нещо , да се покатери, да се подпре, правим уж разни упражнения...Да речем , че за нас е все още рано, но ако така си тъпче на едно място в продължение на още 1 месец и аз ще се притесня сериозно...

# 129
  • Русе
И малката не се изправя сама ,все още не стои и съвсем стабилно. Каката също след десетия месец взе да се набира по решетката на леглото си. Засега не го мисля, рано е. Повече стимули - играчки, да подава ръчички и така да стане. И консултация с кинезитерапевт, имам приятел специалист, имам наблюдения на работата му, това са учили.

# 130
Реших най-накрая и аз да взема сухари за попара. Ама в нашия магазин всички съдържат стряскаши неща, като глюкозен сироп, например. Био сухарите пък съдтржат морска сол. Какви давате вие, не съм очаквала, че и тук ше ударя на камък.

# 131
И консултация с кинезитерапевт, имам приятел специалист, имам наблюдения на работата му, това са учили.
не разбрах само - дали препоръчвате консултация с кинезитепаревт ? и ако е така - бихте ли дали координати на конкретния ви приятел специалист? аз бих се консултирала , ей така за мое успокоение. ( ние сме в София)

# 132
deni111, a не мислиш ли, че за 7 месечно е по-ненормално да става само и да ходи?  Laughing

Моята прави същите неща - обръща се от гръб по корем (обратно не съм я виждала) и седи стабилно (но не може сама да седне). Не се катери по кошарата и не иска да се набира. Въобще не си мисля, че изостава. Толкова е живичка и смешна. Ей сега в момента е до мен и се опитва да "откопчае" цип на дивана.  Laughing

С първото изречение несъм съгласна. Моето е на 7м и половина и става от 6тия месец както и от 2 седмици обикаля кошарата хванат с едната ръчичка и се набира на мишничките си и виси на решетката.  Сам седна и се изправи. Не мисля че "не е нормално" ще ме извиняваш, много си ми е добре детето! Като почнете с това щом бързо се развива че "НЕ Е НОРМАЛНО" ....

Меган дано всичко е наред!! Силно се надявам прпсто да е от по мързеливите и скоро да се изправи.! Hug

# 133
Момичета, замислих се дали пък да не сваля нивото на леглото, за да може да се хващат за решетките и да опитват да се изправят. В момента нивото е на средата и практически е невъзможно да се изтласкат. И аз не знам какво очаквам...то голям човек не може от толкова ниско да се хване и изправи, камо ли нестабилно бебе.... Crazy

Мохини Моите сухари са Етимек купени от Римедиум, защото пишеше, че са без сол. Но като погледнах после съдържанието, явно само сол нямат, всичко друго имат...  #2gunfire Мисля да пропускам попарата известно време или да търся други сухари от био магазините.

# 134
Никъде не съм написала, че детето ти не е добре.

Но малко се прекалява с хваленето на бебетата от МАЙКИТЕ из Интернет пространството.  Wink
За 7 месечните е по-типично да НЕ се изправят и да не ходят из цялата стая нито лазейки, нито с крачка.
Напоследък само глупости слушам как нечии деца едва ли не ядат с нож и вилица и казват азбуката на български и английски.
Друга майка (пак юнска) се обясняваше как детето ѝ от 5 месечно обикаля стаята с паяка...  Crazy

-------------
За сухарите...
Сега ме подсещате ... да взема утре да пусна един хляб в хлебопекарната и после да го изсуша във фурната. Дали ще стане нещо?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт