Пролет чука на вратата, ЮНЧЕТО си стъпва на краката

• 26 644
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Честита Баба Марта! Червенина по бузките и здраве! Йоана не се изправя сама, не лази, но хвърчи с проходилката. И на нея й изглежда ниска като се отпусне на седалката, но като ходи е ок. Само бордовете да я крепят ако залитне. Ще е като кска си явно - лазене след като проходи. Времето е чудесно дано се задържи да обикаляме на слънце Simple Smile

# 661
Кити, звучи успокоително. Mr. Green
И аз правя попарата с вода, но никога не я изяжда цялата. Приготвям я гъста като кашичка обаче, не като попара.

# 662
  • София
Честита Баба Марта!!!  Hug Нека всички бъдем бели и червени, весели, засмени!  Grinning

Ние първомартенски се разболяхме  Tired Цяла зима удържахме фронта, сега го сдадохме Sad
Първо ни хвана мен и мъжа ми. Вирус ли е , какво е , не знам ... Три дни ходихме с маски вкъщи, но вчера и бебчо се разболя... Гърло, кашлица, отпаднал и вял е. Температурата не е висока - малко над 37. Заведох го при педиатърката - гърдите чисти, но не минаваме без лекарства  Tired
Почти цяла нощ не сме спали, а ако заспи , се буди през 15-20 минути и кашля, милото...
Ох, ужасно било да ти е болничко детенцето... ужасно ... Cry

Ами, оплаках се ....  Sad

# 663
Mijjjче, стискам палци да оздравеете бързо.

# 664
Честита Баба Марта на всички! Да сте здрави и усмихнати!
По въпроса с ноктите... и при нас е повече от котешко положението. Яко съм надрана. Дере и стените,и всичко,което докопа. Но най-обичам през нощта да ве хване за носа и да си впие ноктнцата Grinning . Приспиването през деня започна да става мъчително отново. Суче и рязко се обръща по корем и почва да си играе. Вече преди заспиване крия всички играчки и биби (голяма игра пада с тях),но пак борбата е голяма. Мятка се така около 30 минути и изведнъж може рязко да заспи,но понякога почва да се ядосва,че не може да заспи и почваме с танците. После на люлеещия се стол и общо взето голямо разнообразие пада,докато кротяса. Вече ви става зле като дойде време за приспиване. Само да стане времето топло и сутрин,просто ще го мяткам в количката и ще пия кафе на крак. Вече е все по-трудно да го задържа да седи да си играе,иска да се изправя и се набира по всичко. С всеки ден става все по-умел и бърз. Поне позите за спане (засега) са сравнително скучни Grinning Не,че ще ми пречи да спи с краката нагоре,важното е да спи Grinning
За козето сирене... на нас може и да мирише,но баткото си го хапваше до 3 годишен. Огнян също си го яде,но определено го предпочита отделно,не в кашата. Той по принцип не е по кашите и предпочита всичко да зоба от ръката ми,но и да му давам каша,сшренето отделно му го давам.

# 665
  • България
Честита Баба Марта и от нас Simple Smile
Ние днес ставаме на 9м.
Теди 10.100кг -72см.-абсолютно същите мерки като кака си на 9м. Simple Smile)))
Стела -10.800кг.-75см..
По отношение на окосмяването, понеже знам,че ни мислите и искрено благодаря на всички майки,отзовали се на лични  Hug Hug Hug -няма промяна.Взехме направление и тези дни ще посетим специализирана клиника по педиатрия и детска ендокринология в Пловдив.

# 666
  • Русе
Ирен, пиши след прегледа, мисля ви. Надявам се да открият от какво е и да отмине. И честита месечинка! Аз твърдо реших, че за сега, че и в близко бъдеще няма да водя Йо по доктори заради хемангиома. Видимо мноого избедня, ще видим как ще е след годината, според личната лекарка до две години може да изчезне. Но дори и да не стане, ще го мислим като е по-голяма и разбира ако се наложи процедури с лазер и т. н.
Видях, че има болнички - бързо оздравяване!

# 667
Бързо оздравяване на болничките ! Аман от тези вируси. Друга година не помня толкова да сме боледували. Добре, че децата се спасяват някак засега.
Ирен, мисля ви и аз. Драсни, като има новини. Вярвам, че всичко ще е наред. И ние навършихме 9 месеца, но сме по-дребнички на ръст и тегло. Simple Smile

# 668
Честита Баба Марта и от нас Simple Smile
Ние днес ставаме на 9м.
Теди 10.100кг -72см.-абсолютно същите мерки като кака си на 9м. Simple Smile)))
Стела -10.800кг.-75см..
По отношение на окосмяването, понеже знам,че ни мислите и искрено благодаря на всички майки,отзовали се на лични  Hug Hug Hug -няма промяна.Взехме направление и тези дни ще посетим специализирана клиника по педиатрия и детска ендокринология в Пловдив.
Няма да се плашиш! И аз съм имала окосмяване като малка,но съм абсолютно здрава(да чукам на дърво) даже фонтанелата ми се затваряла бързо лекарите от едно време предписали ма майка ми прахчета за забавяне на затварянето,който тя естествено не ми е дала и добре че! Така че не се шашкай ако лекарите почнат с драми и глупости. Децата е важно че са живички и игриви.

# 669
До по-опитните мами с бебчета с вече поникнали зъбки:
След като усетихте з апърви път , че венеца се е сцепил и усещате , че боцка зъбчето - колко време след това продължава да расте зъбчето , за да стане видимо ? И това ли е най-страшния и болезнен период според вашите наблюдения - докато се цепне самия венец, или после покарването на височина е по-болезнени и съответно стресиращо и за бебчо и за мама??
Simple Smile
Благодаря!
П.С> да се похвалим - съответно вчера и днес за първи път усещам и виждам , че започва да пониква най-накрая първото зъбче на Дани, та се чудех какво да очаквам Simple Smile
Последните 3 дни пролази ( по-скоро се влачи по корем все още, но все пак се движи ) и му покара зъбчето! Голям напредък, който го чакаш месеци наред се случва за 2-3 дни, когато вече си се отчаял и спираш да чакаш , хаха!

# 670
Мижче, напълно те разбирам. Ужасно е бебенцето ти да е болно но всичко ще е наред! Дано да има и кой да ви помага! Ние минахме през това с някакъв вирус.

Момичета, отдавна не съм писала, че правим ремонт. Малката може да стои седнала, но не може да се изправи сама, помагам й. А иначе постоянно иска да е седнала. Има ли някой който е така?

# 671
Според мен, най-болезнено е пробиването на венеца, после расте зъбчето постепенно.

# 672

Момичета, отдавна не съм писала, че правим ремонт. Малката може да стои седнала, но не може да се изправи сама, помагам й. А иначе постоянно иска да е седнала. Има ли някой който е така?
И нашият е така - стои седнал ако го сложа, но не може сам да застане в седнала позиция от легнала или да са изправи прав от седнал апозиция, дори и да има за какво да се хване и дръпне. Само ако му подам пръстчета се хваща за ръцете ми и се изправя, но сам не се сеща да се хване за ръба на леглото или за дивана или нещо друго... 

KittyCatty, дано да си права за венеца Simple Smile

# 673
До по-опитните мами с бебчета с вече поникнали зъбки:
След като усетихте з апърви път , че венеца се е сцепил и усещате , че боцка зъбчето - колко време след това продължава да расте зъбчето , за да стане видимо ? И това ли е най-страшния и болезнен период според вашите наблюдения - докато се цепне самия венец, или после покарването на височина е по-болезнени и съответно стресиращо и за бебчо и за мама??
Simple Smile
Благодаря

Щях да питам абсолютно същото, от неделя още се усеща боцкане, от два дена направо дере и се вижда как е цепнат венеца, но не знам колко време докато излезе зъбчето, предполагам скоро и ще чакаме, но поне мина доста неусетно, само с киселене, но на това сме свикнали вече. Joy

# 674
  • Стара Загора
При Алекс започва великото мрънкане след като пробие зъбчета.Но той като цяло си е мрънчо.
Болните бебенца да оздравяват бързо.
Днес бяхме на консултация.Яисок 76 см и тежки 9.96 кг

Общи условия

Активация на акаунт