Пролет чука на вратата, ЮНЧЕТО си стъпва на краката

• 26 634
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
При нас,когато вече се усети боцкането на зъбчето,големите мъки затихват (не спират,но е поносимо) . Огнян седи много стабилно вече,но новата мания е да се изправя и ако няма за какво да се хване,почва пищене и рев. Както до скоро си играеше кротко седнал,сега мре да е прав. Спасява ме хубавото време и излизането навън,иначе започва полека лека да настъпва бавно и славно голямата лудница на прохождането,а тя не е кратка Simple Smile .

# 676
Кити и аз съм против проходилките, но малката още не стъпва стабилно и не знам дали те й забавям развитието с липсата на проходилка. Ти как ги уциш твоите да стъпват?

# 677
От 2 дни е много кисел моят мъник. Почти постоянно плаче, взимам го успокоявам го и след малко е същата работа. Пъха и 2те ръчички много злобно в устичката си започва яко да търка венците... Целите са подути и червени а отдолу в самия венец белеят , но дори не са прорязали още. Събужда се през деня с плач и докато играе започва да плаче и да търка бузките . Като сме навън е спокоен, но тук времето последноте 2 дни е ужасно ветровито и не смея да го изкарам..
Давам прахчета от Англия ( Уж много ефикасни..), мажа ...и ефект нулев..
Утре ще взема Пансорал , да видим дали поне той ще помогне.
Имаше днес и температура 37.7 , с Панадол я смъкнах, но мами кажете при бебчетата на които по болезнено избиха, така ли беше както при нас?  
Много ми става гадно когато виждам , че го боли и немога да помогна.... Sad

# 678
Кити и аз съм против проходилките, но малката още не стъпва стабилно и не знам дали те й забавям развитието с липсата на проходилка. Ти как ги уциш твоите да стъпват?

Не ги уча. Оставям сами да стигнат до тези умения. Всяко насилване на детето е неправилно, според мен. Само трябва да узрее и да се почуства готово. Вероятно още ставите не са достатъчно развити и като ги насилваме, можем да причиним поражения. Непрекъснато си повтарям, че за никъде не бързаме.

# 679
Нинив, и нашият хемангиом почти изчезна, в момента прилича на блед завяхващ хематом. То аз в началото си мислех, че е хематом, така започна, с лека червенина и после стана ярко малинов. До годината мисля, че ще изчезне нацяло.
И беба последните няколко дни има нови номера - вече се обръща от гръб по корем (от 4-тия месец до сега само от корем по гръб се обръщаше, обратно не искаше) и се влачи по корем във всички посоки, не само да се избутва с ръце назад. Най-обича да седи права, като я държа за ръчичка, но ми се иска да пропълзи първо и затова не я изправям често. И аз съм на мнението на Кити, че не трябва да се насилва развитието. Беба още залита леко от седнало положение и не може да сяда сама от легнало, но най-любимото ѝ нещо е да се клати във всички посоки в столчето за хранене и да ми се хили Laughing
От 2 дни въвеждам глутен, чаках да навърши 8 месеца. Има 2 заместени хранения и 3 кърмения, аз не бързах със заместването и предлагах след твърдата храна, но тя вече не търси, явно добре се нахранва. По тази причина започнах да добавям гхи към зеленчуковите пюрета и кашите с плодове, след като вече не поема мазнина от кърмата след твърдото хранене.
Другата седмица ще й е първият полет със самолет, нямам търпение вече, не сме пътували от цяла година!

# 680

Не ги уча. Оставям сами да стигнат до тези умения. Всяко насилване на детето е неправилно, според мен. Само трябва да узрее и да се почуства готово. Вероятно още ставите не са достатъчно развити и като ги насилваме, можем да причиним поражения. Непрекъснато си повтарям, че за никъде не бързаме.
Абсолютно съм съгласна с теб. Остовям го сам да се справя с каквото може,до където може. Това не изключва гимнасниката,но нея вече той сам си я прави. Като се набере на леглото и се изправи сам,не го придържам,защото така никога няма да разбера кога повече не го държат крачетата. Това само за пример го пиша. Пробвам го да ходи,но повече като част от гимнастиката. Виждам,че не му е още времето. Като почне да прави опити да крачи,ще го сложа в проходилка,заради кучката. Иначе баткото проходилка не е имал,ама и кучка не е имал Simple Smile

# 681
За ръчички ли ги държите, за да правят крачки или под мишниците? Моят не може да запази равновесие, ако се опитам да го хвана прав за ръцете.

# 682
Под мишничките ги хващам. Крачки не правим още.

# 683
До по-опитните мами с бебчета с вече поникнали зъбки:
След като усетихте з апърви път , че венеца се е сцепил и усещате , че боцка зъбчето - колко време след това продължава да расте зъбчето , за да стане видимо ? И това ли е най-страшния и болезнен период според вашите наблюдения - докато се цепне самия венец, или после покарването на височина е по-болезнени и съответно стресиращо и за бебчо и за мама??
Simple Smile
Благодаря!
П.С> да се похвалим - съответно вчера и днес за първи път усещам и виждам , че започва да пониква най-накрая първото зъбче на Дани, та се чудех какво да очаквам Simple Smile
Последните 3 дни пролази ( по-скоро се влачи по корем все още, но все пак се движи ) и му покара зъбчето! Голям напредък, който го чакаш месеци наред се случва за 2-3 дни, когато вече си се отчаял и спираш да чакаш , хаха!

Честит 3ти март! Това е голям и важен ден!
При нас самото пробиване беше зора. Вдигна еднократно температура 38,7за един час и спадна от самосебе си. Но най-страшния момент беше на връх нова година в 00:00 часа -плака 30минути без да мога да я успокоя с нищо и на другия ден видяхме първото й зъбче пробило.после нямаше проблеми даже с второто зъбче. От седмица следя че горния венец е набъбнал и има побеляване отдолу под кожицата на венчето,така че сме в очакване:baby_neutral: мисля че като пробие венче първо зъбче вече с останалите няма такава болка само лигавене и сърбеж,което ги кара бебчовците да са неспокойни,но на нас ни помага Пансорала. Иначе за растежа - вече сме март растат от януари,но видими станаха още след две седмици.

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 10:12 от Sorenta

# 684
За ръчички ли ги държите, за да правят крачки или под мишниците? Моят не може да запази равновесие, ако се опитам да го хвана прав за ръцете.
Под мишничките и прави крачки,макар и трудно,защото обикновено на меко я сладаггам. Имначе ние ползваме и проходилка и с нея вече сама си хвърчи напред назад. Не си преценя скоростта и се забива в някой шкаф,но любимо й е да се добере до рафта,който е на нивото й и да започне да събаря специално поставените за нея леки книги и малки тефтерчета,като ги взема,разлиства,разглежда и хвърля,когато не й е интересно. После се обръща да ме гледа с молба да й ги подредя отново и си изчаква и пак... Crazyиначе вече пляска с ръчички,маха за здрасти и чао, набира се да сяда сама,но стига до 45градусов ъгъл и почва да се оглежда да се хване за нечий пръст или ръкав,седи уверено самостоятелно,набира се да се изправя и права,но без помощ по пръчките на решетката на кошарката стига само до на коленца,което не й позволявам,за да не си увреди капачките. Познава всички вкъщи кой какъв й е и което малко ме изненадва не се плаши вече от други хора а подава ръчичка за да се здрависва!

# 685
  • София
Честит празник на всички.
Марина се изправя сама. Успее ли да се хване за нещо и е права Simple Smile Ходи като я хвана за ръчички, или като се хване за уокъра. Първо се научи да ходи и след това да лази, но любимото ѝ е да ходи. Simple Smile  Все още нямаме зъби, а след 10 дни прави 10 месеца. Ама когато тогава. Simple Smile

# 686
  • България
Здравейте!
Днес моят татко и малкото ми момиченце имат имен ден!Да са живи и здрави ако имаме и други именици!
Съчетахме прегледа в Пловдив с гости в пазарджишко,че татко и РД имаше преди 2 дена.
Та за прегледа -много внимателно я прегледа.Н яма уголемени гърди и други косми. Не са женски хормони.Каза,че за да е спокойна ще пуснем тестостерон и още два мъжки хормона.
ще трябва да вземем венозна кръв Sad Някой минал през това?
Иначе Стела се научи да върви като я държа за ръчички и сега постоянно се тръшка да ходи.Спешно май ще вземам проходилка иначе акъла не ми го побира как ще се оправям с двете.
А, и обувки ще трябва съвсем скоро:)))

# 687
  • България
Питах пак за месото,защото казах че горе долу със захранването се появиха космите.Също отрече да е от това.Потвърди,че в месото наистина има женски хормони, но тук ако има нещо, търсим мъжки.
Освен това каза,че минавайки термична обработка добавените хормони в месото се унищожават.

# 688
  • София
Ирен, да са ти живи и здрави именниците!  Heart Eyes
Стискам палци със Стели всичко да е наред!

Ние не се разминахме с антибиотика Sad
Кашля ужасно, едни сополи се точат, не е за приказки... Пета нощ не сме спали. Дано се оправи по-скоро,че ми де къса сърцето да го гледам как буха  Sad

# 689
  • Русе
Живи и здрави имениците! Нашата кака пак се сополиви, дано ни размине...Ама днес отидохме да погледаме кончетата. Докато намерим къде да паркираме и си пробием път през народа и Йоана заспа. Кончета не видя, ама спа на чист въздух. Пък те, кончетата, едни нагласени, фризирани като за празник Simple Smile
Йо се научи да си събува обувките! Пък аз ги слагам да са й топли крачетата! Дърпа и се хили какви ги е свършила...То вярно имам три чанти обувки от кака й, че някои не са носени ама то не върви да сваля и хвърля  Joy

Общи условия

Активация на акаунт