Отговори
Изключително съм възмутена от отношението и липсата на професионализъм, демонстрирани от дежурната лекарка в клиника "Грийнберг" в гр. София, жк. Дружба - 2!
Неморално, неетично и против всякаква логика е да се отнасяш така с очевидно притеснени хора, дошли в неделя да получат неотложна медицинска помощ!
Дежурната лекарка, която вече за трети път се оказва на смяна, когато се е налагало да потърсим дежурен лекар, заместващ джипито-то ни в празнични дни и през уикендите, винаги се е държала нагло, незаинтересовано,-подчертано грубо, ръкомахала ни е и ни е крещяла в лекарския кабинет, отказвала ни е на няколко пъти да извърши преглед, днес отказа да ни направи ЕКГ, въпреки че има необходимата апаратура!
Вижда,че майка ми е инвалид, трудно подвижна, едвам сме дошли дотам в леда и студа, но не пожела дори да я преслуша! Но си взе потребителската такса!
Пациенти сме и на клиниката, немалко пари сме дали за частни прегледи, но сме и здравноосигурени лица, отиваме, за да получим адекватна неотложна медицинска помощ, а вместо това получаваме крясъци, ръкомахане, отказ за изпълнение на професионалните си задължения, ярост, все едно сме им прекъснали почивката!
Обмислям жабла до НЗОК и РЗОК, и Асоциацията за защита на пациента!
Недопустимо е подобно поведение на длъжностни лица, още повече лекари, и то дежурни! Също така, последният път, беше хванала в сметката си ампула, която не искаше да използва! Трябваше да й се помолим, за да го направи!
Пълен абсурд! Държавата ми удържа ежемесечно големи суми пари, за да изхранва подобни индивиди, които не желаят да си изпълняват служебните задължения и реагират на пациент, като на навлек!
Скрит текст:

# 1
  • София
защо търпите...пуснете жалба...на ваше място хич нямаше да съм толкова търпелива

# 2
  • София
Коя е лекарката?
Много важно е не само да се оплачеш, но и да напишеш името и. Така останалите ще бъдем предупредени.

# 3
Ами,обмислям жалба до НЗОК. И до организацията за защита на пациента. Първо,писах на самите Грийнберт, ако си направят труда да ми прочетат имейла и да ми отговорят, да видя какво ще ми напишат.
Интересно е как дечица ходят при тази жена - докато бяхме в кабинета, държеше вратата широко отворена и крещеше, като си тръгвахме видяхме две малки деца, че чакат след нас - как ли им се е отразило това крещене и как щеше да се държи и с тях.
По никакъв начин не сме я предизвиквали да се държи така и едва ли е лично към мен и майка ми - дори съм учудена, че никой друг не е споделил.
Като е блоговоляла да премери кръвното на майка ми, след крещенето, миналият и този уикенд, й го изкара високо - 110/160 и 100/150. Първият път се развика, че апаратът ни бил грешен - имахме механичен апарат  Microlife, веднага купих от аптеката друг апарат - Sendo Advance 3, електронен, най-добрият според фармацевта. Днес, преди да отидем при тази, мерим кръвното на двата апарата- ок. 80/120. Има една аптека на пет минути от кабинета, премерихме го и там, преди да отидем - 75/115.
Влизаме в кабенета след ок. 5 минути, тя се съгласи да премери кръвното - 100/150.
Как става този номер? И веднага се развика, че не я интересувало ние с какви апарати сме измервали кръвното, не можело да подлагаме на съмнение апарата на цял център. А ние просто й казахме какво сме измерили. Даже носех книжката на новия апарат да попитам дали е добър според нея. Но като видях как реагира, се отказах. След посещението, няма и пет минути, пак отидохме в аптеката, измерихме - кръвното пак 80/120. Прибрахме се - измерихме на двата апарата - пак толкова. Е, не знам. Утре сме при джипито, да каже тя, но аз не знам как може да дават отклонение с 30 единици няколко апарата...

# 4
  • София
Коя е лекарката?
Много важно е не само да се оплачеш, но и да напишеш името и. Така останалите ще бъдем предупредени.

Повтарям въпроса си. Предвид дефицита на лични лекари в Дружбите, в този МЦ има доста записани пациенти.
Защо се хабиш да пишеш дълги обяснения за измерване на кръвното на майка ти, като не пишеш името на лекарката?

# 5
Аз живея в Дружба и бих се радвала да знам за кого става въпрос. Моля те, сподели  bouquet

# 6
Не зная името на дежурната лекарка, затова не съм и го написала. Не съм обърнала внимание дали имаше бележка с имената на дежурните лекари, както и не съм сигурна колко са актуални тези бележки. Когато благоволи да ни издаде рецепта накрая на "прегледа", като не пропусна да спомене, че това било задължение на личните лекари, беше се подписала с нещо нечетливо, напомнящо Марина/Маринова, но не съм сигурна. Факт е, че от доста дълго време поема смени там - поне от лятото миналата година, преди нея съм виждала един възрастен мъж и едно младо момче.
На другия ден, разбира се, отидохме на кардиолог, който беше изумен, че е било отказано ЕКГ, въпреки че болката се оказа от друг характер, за щастие.

# 7
Потвърждавам мнението на всички недоволни от "Пенсионерите" работещи в Гриимберг.За съжаление натрупаните години не са превърнали тези доктори в добри професионалисти.Държат се грубо,лъжат и демонстрират незавидна незаинтересованост.Няма да използувам този МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт