Липса на внимание

• 18 591
  • 183
  •   1
Отговори
# 75
Хм, на дивана го хвърлила. Я направо през балкона. 

# 76
Това е крайно неуважвние да е на гости на родител, седнал на масата да се храни и да си рови в телефона. Без значение дали е Коледа или не. Още повече, питали го нещо и той не отговарял. Това е тотална липса на възпитание и обноски.

# 77
Ами като ти намилат денонощно по всякакви теми, в един момент самозащитата се включва и спираш да отразяваш мрънкалото, всичко минава в графа "фонов шум". Важно е за оцеляването на индивида.

# 78
Това е крайно неуважвние да е на гости на родител, седнал на масата да се храни и да си рови в телефона. Без значение дали е Коледа или не. Още повече, питали го нещо и той не отговарял. Това е тотална липса на възпитание и обноски.

Ако гаджето ми е като авторката и се чуди как да ме стисне за топките и да ме контролира от часа на ставане сутрин през нещата, които правя за разпускане до това кой филм ми се гледа (или не) като в това замесва майка ми (и нейната майка) ще ми идва от вътре да я дразня, колкото мога повече. Не можеш да третираш някого като играчка и да очакваш да се държи като мъж.

# 79
  • Насред хаоса
Майките на момичета ги учат, че отрано трябва да му се стъпи на врата...
Той че се е държал невъзпитано - спор няма, но може просто разговорът да му е бил безинтересен. Но моля ви, как може той да не отговори на нейната мама.

Нищо подобно. Две момичета имам и със сигурност не ги уча да стъпват на нечий врат. Но пък със сигурност ги уча да избягват момченца, които на 23 са още толкова мънички и крехки, че сакън да не им наруши човек прекрасния свят на лиготии с хранене и обличане на виртуални котки и гледане на клипчета. По тази логика бих могла да кажа, че майките на момчета ги учат да се държат вечно като дечица от детската градина и на всяка възраст са все малки и неузрели за нещо.
И да, много е показателно да седнеш на маса с хора и да си забучиш носа в телефона, игнорирайки всичко и всички. Щерките по едно време се опитваха да правят така на масата, когато сме се събрали на вечеря или на гости. Като им конфискувах два пъти телефоните, на третия път не се наложи, защото бяха прибрани и нямаше какво да взема, а момичетата си присъстваха на масата не само физически.

# 80
  • София
Ами крехки са... 23 години не са това, което бяха. Както и момичетата няма нужда да мислят за стабилност и семейство на тези години. Да, едно време това си беше възраст за семейство и първо дете, но също така едно време 40 години се считаха за напреднала възраст.
La Sombra, на бас, че момиченцата гледат клипчета за маникюр и грим, които за момчето са също толкова безинтересни. И жена да е - предпочитам такава, която рови из и-нет и е информирана, пред перфектната домакиня, която извън това е като кон с капаци.
Имам момче и момиче, което ме поставя в по-балансирано положение.

# 81
Не знам, за мен 23 хич не са крехка възраст, защото си на 7 години от трийсетака, неусетно си идват. Хич не е възраст за клипчета и лиготии, има сто неща за вършене, за да си постелеш за после. Не е нужно веднага да си с бебе на ръце, но една сериозна връзка с перспективи си е съвсем в реда на нещата. Случайният гаджелък е за на 16 годинки.

# 82
Момчето си е много нормално, просто не е попаднал на жена. Ще намери някоя нормална и бързо ще стане мъж.

# 83
  • София
На кой когато му дойде акълът, аз самата на 18 бях детенце на вид и донякъде на акъл. А доколкото помня - момчетата харесваха по-развитите и женствени каки, чийто акъл съответно вече беше друг.
На 23 да започнеш сериозна връзка - бива, но по-скоро образование и кариера трябва да са приоритет.
23 са както на 7 от 30-така, така и на 7 от суит сикстийн.

# 84
  • Насред хаоса
Сега или преди 23 години са си 23 години. Май са крехки момченцата само, защото все още битува твърдението, че една жена трябва да се е омъжила до 25, че след това вече е стара. Пък за момчетата какво става - изведнъж на 23 станаха незрели, малки и така нататък.
Дали момиченцата и момченцата гледат клипчета, е без значение. Важното е кога ги гледат, лишават ли човека или хората около себе си от внимание. И други такива неща. Грозно е да видиш седнали на маса няколко човека и някои от тях се забили в телефоните. А като са двама, е още по-грозно.

# 85
, защото все още битува твърдението, че една жена трябва да се е омъжила до 25, че след това вече е стара.

Ти на твоите това ли им обясняваш?

# 86

23 са както на 7 от 30-така, така и на 7 от суит сикстийн.

Да, но между 23 и 30 се случват по-важни неща, от които после ти зависи животът. Между 16 и 23 общо взето е хомогенно- учене, няма някакви драматични решения.

Миналото няма значение, то си е минало, на 23 трябва да гледаш напред, а не че доскоро си бил ученик, защото вече въобще не си и играта е съвсем друга. Не е хубаво да ти отнеме до 28, за да го осъзнаеш. Тогава вече е късно.

# 87

Защо? Твоят мъж на колко е? И кога е успял? преди 23?

# 88
За да е успял сега, на 23 вече е бил наясно как стоят нещата. В момента е на 33. Знам, че като е бил на около 25, за малко да се ожени.

Говоря за това, че на 23 вече трябва клипчетата да ти тъпеят и да имаш по-големи цели. В случая се вижда, че едва ли ще има големи цели, и двамата не учат, няма да работят нещо експертно, но знае ли човек- винаги може да си употребиш времето по-полезно. Гледане на клипчета...има и по-хубави начини да си хабиш младостта. Поне книги да четеше...

# 89
  • Насред хаоса
, защото все още битува твърдението, че една жена трябва да се е омъжила до 25, че след това вече е стара.

Ти на твоите това ли им обясняваш?
Не аз, Трещи. Ама все се намира някоя комшийка, възрастна и не толкова, която да подметне на голямата, която е на 17. Както на мен ми подмятаха навремето други. Така че нищо не се е променило кой знае колко.
Никой не казва, че на 23 трябва да се жени някой задължително или да поема по-големи отговорности от типичните за възрастта му. Но на тия години да си играеш с виртуални котки, които писнаха даже на 4-годишните ми племенници, да предпочиташ да се забиеш в гледане на разни неща в интернет, вместо да те вълнуват други типични за възрастта неща, вече ми идва не чак толкова нормално. Не само за конкретния случай, а като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт