Искам да кажа ... (107)_30.01-05.02

• 63 465
  • 916
  •   1
Отговори
# 195
Захир, голяма си симпатяга  Grinning

# 196
Sesylle, това колко чифта означава, че си помъкнала?
Давай смело Захир, ако артисат шоколади на летището ги натъпкай в корема! Така и в чантата ще се освободи повече място. И какво искаш да постигнеш с диетата?  #Crazy Много си си добре! Купи си повече шоколади, даже!

# 197

Ами точно заради това имам резерви. На летището бях свидетел как таксуваха на една жена и малка чанта, и дамската й - така било по правилата им. Гледах и на Райънеър - при тях багажът се таксува в две категории - 15 кг и 20 кг. И разни други условия имат. Ако пътувам някъде за седмица, сигурно и мен ще ме устройва.
Другият проблем ми е свързан с течностите, които могат да се пренасят в багажа - нали въведоха ограничения. В ръчния багаж не мога да нося парфюм или разтвора за лещите. А няма как без тях.
Обикновено пътувам с България Ер - там не са ми правили проблем, че съм с дамска чанта, лаптоп и малък сак. Големият сак - 23 кг си е отделно. Случвало ми се е и да надвиша с килограм-два разрешените килограми, но не са казвали нищо.  

Яна, просто трябва да се четат много внимателно условията. За мен например е доста неочаквано ръчен багаж да се таксува. Както и да има такса за чекиране на летище. Затова се дразня на Уиз. На всичкото отгоре цените постоянно се вдигат. В началото цената на ръчния багаж (над безплатния) беше 10 евро, в момента е 18.

Иначе течности могат да се пренасят в ръчния багаж, мисля до 100 мл.

Аз пътувах миналия уикенд с Транзавия. Песен ми се стори в сравнение с Уиз.

# 198
  • Euskal Herria
В ръчния багаж не мога да нося парфюм или разтвора за лещите. А няма как без тях.
Течности 100 мл, в отделен прозрачен плик минават съвсем спокойно през проверката. НИкога не са ми хвърляли нищо, последно мъкнах сигурно 5 сиропа за температури, кашлици и пр.
Да, знам. До 1 литър така може да се носи. Обаче разтворът за лещите ми е 330 мл.
Иначе, ако се знае предварително за пътуване, могат да се намерят и изгодни билети. През февруари за Мадрид-София на България Ер имаше билети по 149 лв.  А ако се вземе двупосочен, цената на билета беше 252 лв.

# 199
  • Mediterraneo
Зависи от изгодното. Аз купувам билето по 20 евро в посока, куфар още 25 евро, ако искаш. Ние пътуваме с раници/ чанти според изискванията за размери, стигат ни.
И не съм плащала нищо допълнително по летищата, нито някой от близките ми, които постоянно пътуват. Ако спазваш изискванията на компанията, нямаш проблеми с нищо.

# 200
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Янечек, сега си си намерила завъртяна марината, но следващия път ти предлагам да пробваш абсолютно незавъртяна - сол, зехтин или олио, чер пипер и супена лъжица лимонов сок.
След години на всякакви модерни и сложносъставни маринати с какво ли не у нас се върнахме към най-прости неща, защото взе да ни липсва истинският вкус на продуктите. Разбира се, говорим за качествени продукти. Едно хубаво парче месо - врат или плешка, става страшно вкусно без много подправки, оставено да се зачерви естествено само от печенето, без червен пипер и разни смеси.
Усещаш истинския вкус на месото.
Комбинация лук и чубрица не ми харесва на мен за печено месо. Пробвала съм - напомня ми манджа.
Много често ми се е случвало да опитвам храна, която по-скоро губи от подправките, отколкото да печели. Аз лично предпочитам добрия вкус на храната да идва от доброто съчетание на продуктите, така че вкусът им да се допълва, но и да се усеща. Особено модерните подправки със силен вкус - салвия, розмарин направо развалят някои наши добри традиционни ястия.
Розмарин аз имам на вилата, точно до стълбите. Като мина и го настъпя, половин час въздухът мирише на терпентин. Ами как да го сложа в храна? Миризмата е някак индустриална, въобще не като за храна. Салвия също съм гледала - случайно. Пакетче семена за цветя се оказа сбъркано. Поникнаха едни дебели, грапави листа, мирищещи на камфор. Не знаехме тогава какво е, след години разбрах, че е салвия. И нея не бих я ползвала за ароматизиране на храната си, и тя не мирише апетитно.
Веднъж ядох на гости агнешко бутче с розмарин. Само развали хубавото агнешко. За какво му е на агнешкото друга подправка освен сол и черен пипер?  То си има такъв хубав аромат.- И джодженът в пълнежа и всичко е перфектно.
Харесвам експериментаторския дух, само когато ми дава нещо по-добро.

# 201
YanaDG,
може да си купиш шише специално за разтвора  Peace
виж тук, може нещо да ти свърши работа http://www.alteyaorganics.bg/products/opakovki/
като си купувах крем за лице и видях, че имат опаковки

svetal4o27, с розмарин правя картофи, шницели и фокача  Grinning
със салвия паста с домати
много е вкусно, не мисля, че са индустриални
с дива чубрица правя сосовете за пица, бера си я като пътувам по подбалканския път

# 202
  • Euskal Herria
Алвина, имам комплект за пътуване, но не ми е удобен.
А и както казах, предпочитам редовен полет. Понякога цените на двата вида компании са почти еднакви. Не че няма да ползвам и нискотарифна компания, ако се наложи.
Това е само в случаите, когато се налага извънредно да се пътувам или да се ходи някъде. Обикновено за отпуските се прибираме с колата. Засега мъжът ми стоически понася всичкото това шофиране - по 3 хиляди километра в посока. Аз и кучето го играем куфари  Grinning.

# 203
Захир, супер си, а чантата не е чак толкова малка сякаш.

alvina_maria, по сегашните стандарти, куфарът който съм напълнила мисля няма да мине за ръчен багаж. Simple Smile

mariat, само 2чифта обувки (колебая се и за още едни боти) и...2рокли, 2сака, 1пола, 4панталона, 5блузи, 3жилетки. И може да пропускам нещо. Simple Smile

# 204
Захир, много си усмихната и хубава!

# 205
Sesylle, след като каза конференция и преобличане за вечеря, аз самата се замислих колко чифта ще са ми необходими, и си казах- един за конференциите, и един чифт по- елегантни за вечерите. Та ги закръглих на 3 чифта, с които ще пътувам.

# 206
аз също летя с редовни полети, предпочитам ги

Sesylle,
изкушавам се да ти дойда на гости да ти оптимизирам куфара  Wink Simple Smile
шегувам се разбира се

# 207
Янечек, сега си си намерила завъртяна марината, но следващия път ти предлагам да пробваш абсолютно незавъртяна - сол, зехтин или олио, чер пипер и супена лъжица лимонов сок.

И ти си права, но в момента съм на такава вълна - яде ми се пикантно и с много подправки. Ще пробвам тази на Куркума, защото кимион и чубрица никога не съм смесвала и ми звучи интересно. Маринатата на Янтра ми се видя още по-завъртяна, а то се оказа, че е сладко Simple Smile
От Уиз нямам оплаквания кой знае какви, даже последно се возихме на седлаки с доплащане без да доплащаме. Според мм е заради приказната му хубост, която кара всички стюардеси, лекарки и дори служителки в държавната администрация да му угаждат и правят услуги.

# 208
  • София
Не мога да помогна с компетентно мнение за летенето, но исках само да се включа да кажа - Захир, да се натъпчеш с белгийски шоколад до сливиците!!! Mr. Green

# 209
alvina_maria, хаха, заповядай. Simple Smile Но аз дори си мисля, че тези дрехи няма да ми стигнат и вероятно довечера ще метна още един комплект в куфара, и едни допълнителни обувки. Simple Smile
Нищо че може през цялото време да си ходя с едни...и като видя какъв е дрескода да нахлузя дънките и да не ги сваля 3дни. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт