Искам да кажа ... (107)_30.01-05.02

• 63 521
  • 916
  •   1
Отговори
# 225
 Sesylle, при мен се оказа възли на щитовидната жлеза и след операцията качих едни 10 кг, които просто не мога да сваля. Имах няколко успешни опита с кленовия сироп на гарабитов но след известно време пак се връщат. Та може би трябва да си изследваш щитовидните хормони.

# 226
  • някъде ... тук ...
Ние много обичаме картофи с "борови иглички", както казва на розмарина дребния Simple Smile
Куркума ползвам за ориз.
Салвия и джинджифил никога не съм ползвала.
За месото сме на принципа на Светалчо - само сол и чер пипер.

# 227
Стандартните изследвания рядко засичат проблем, при съмнения за някакво заболяване свързано с килограмите се правят специфични тестове.
Лошото е, че за тях трябват м-у 1-3дни.

Майка ми дълги години беше на много силни медикаменти заради проблем с щитовидната жлеза. Доколкото знам не е наследствено, но като дете не съм и обърнала толкова внимание. Трябва да я разпитам.

Не че си търся специално някакъв медицински проблем, но и не мисля, че е от мързел, прекалено ядене или нещо от сорта. Защото това се случва в последните няколко години, а преди това не съм имала такъв проблем.

# 228
Организмът се променя.

# 229
може би трябва повече движение  Peace

ЕлиТ,
и ние правим често картофи на тиган с борови иглички и малко чесън

vanini*,
честита кола  Simple Smile travel
безаварийно, много хубави моменти и пътешествия

# 230
Ванини, честита кола, със здраве да си я караш, и безаварийно Naughty

Докато навърша 40г нямах никакви проблеми с кг, сега трудно свалям, но и воля нямам, постоянно преяждам с любими неща.

# 231
Сесил, моно-хранене опитвала ли си?

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 15:12 от Анонимен

# 232
Ванини, да. Имам гостенка и много се кефя Simple Smile. Като турист съм и аз, а и на шопинг ходя, което ми е супер омразно, но си купих два панталона на супер цена, та съм доволна.

# 233
  • Бургас
Честита кола, Ванини! Леко и безаварийно да си ви вози! И до хубави места!

Захир, завидях ти на мига Simple Smile Много обичам да пътувам. Със стягането на багажа съм много добра. В един голям куфар смествам мен и ММ, детето с едно мини куфарче на Trunki. Ако сме с кола, също не прекалявам и не позволявам необмислени и ненужни неща. Преди да се роди Вики си пътувахме в чужбина по женски, ММ тогава не искаше и да чуе за самолет. След това, покрай детето, се качи и той и видя, че няма страшно.
Сестра ми обаче като тръгнат за някъде понасят целия катун. Няма значение дали за три дни или за три месеца.

Подправки имам много, купила съм си една стойка/въртележка с 16 бурканчета, грижливо надписани. Това обаче не означава, че ги ползвам.
Куркума на ориз със зеленчуци, розмарин, риган, копър-картофи, розмарин понякога ръся и на пъстърва, много малко джинджифил и инд.орехче слагам само в коледни сладки и ябълкови сладкиши, босилек-пица, паста.

Ходих днес до Лидл само за едни Тортелини уж. Та сега размразявам хладилник/камера, за да мога да пренаредя и да си натъпча покупките.

# 234
  • някъде ... тук ...
Ванини, със здраве и безаварийно да караш колата Hug

# 235
vanini, честита придобивка!! Безаварийна да е и да ви кара само към прекрасни дестинации!
Ако решиш, че ти се пътува, само кажи горе долу къде и кога. Ще намерим евтини билети, на мен това ми дай...да ровя!
ЕлиТ, ти също. Цените в момента са безбожно евтини, направо е грехота човек да не пътува, ако иска разбира се. До Брюксел ми излиза 40 лв на човек  Heart Eyes Аз повече давам да излезем да вечеряме някаде. До Милано летяхме за 60 лв. До Валенсия пак там някаде.

Аз имам една кошница с подправки! Обожавам! Много обичам аромати, да готвя, да мажа, да творя..

# 236

Ходих днес до Лидл само за едни Тортелини уж.

И аз се подлъгах и снощи взех от месните, ужасни са, не знам всичките ли са такива, но на тия пълнежа е някакъв отвратителен пастет  Sick  Другите видове по- вкусни ли са, не знам дали бих се престрашила отново да взема де  Confused

# 237
Обожавам маринован джинджифил.....а колко суши мога да изям около него.
По едно време обожавах и пътуването, чергарска ми е душата. Но като взех да се прибирам само за да сменя куфара....иначе първа класа си е удоволствие пътуването. Заеиждам ви за цените в Европа. Тук е една цифромания.
Последната командировка от Германия се прибрах с цели 4 кг шоколад.

# 238
Захир, аз искам! От Прага за където и да е, началото на май за 5 дена. 2 възрастни, дете на 4 и на 1г. Hug

# 239
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Сесили, точно проблемите с щитовидната жлеза много често се наследяват. Всички братовчедки на ММ и сестра му са с проблеми. (И аз също, без да съм му братовчедка Joy.)
Но много често и приближаването към 40-тата година е виновно.

Аз не съм против подправките - напротив, много ги ценя. Единствено съм против много подправки  на куп и то кви да е - ей тъй, да има. Но има някои, които просто  не ми допадат, а други не ми харесват в комбинация. Например пресен кориандър не искам да има никъде около мен - мирише ми на мухозол. А на семена ми харесва.
Куркума обичам да слагам по малко на червена леща и на яхния от нахут, а също и да боядисвам ориз с нея, когато нямам шафран.
Риган много обичам - даже и на кюфтета съм слагала, но най-често на пица и на филийка домашен хляб със зехтин.
Босилек обичам само на домати с моцарела и на доматен сос за паста. Веднъж го ядох в шопска салата и беше ужасно.

Веднъж на вилата дойдоха приятели и донесоха кайма за кюфтета. Приятелката, като видя изобилието от всякакви свежи подправки в градината, светна. И казва: искаш ли да сложим от всичко, не може да не стане хубаво при толкова аромати? -добре казвам, давай. Тя хукна по градината да бере и после с такова удоволствие ги пощи, ми и дроби, че сърце не ми даваше да я спра. (Но и аз съм любопитно животно, и мен ме загъделичка.) Тя сложи: магданоз, копър, чубрица и джоджен. На джоджена аха да я спра, но викам дали пък не? Но тъкмо посегна към дивисила и тука  вече наложих вето. Останаха още неизползвани - калоферче, босилек, мента, риган и мащерка. Розмаринът не го броя - него го имам от сто години, преди да знам, че може да се яде и за мен той е декоративен храст.
Резултатът: мъже, които не ядат кюфтета от днес. Joy Ами наистина беше ужасно. Копърът как да е, обаче джодженът...Кучето също не ги хареса.

Общи условия

Активация на акаунт