Искам да кажа ... (107)_30.01-05.02

  • 63 543
  • 916
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 16 092
Аз пък слагам копър, джоджен, магданоз и чубрица, когато правя плънка за чушки с ориз. Копър и магданоз при други обстоятелства не ям, само в плънката.

# 241
  • Мнения: 3 871
Благодаря, момичета, дано да е безаварийна.
Много ѝ се радвам. Ще попътуваме с нея, ама си пада ламя, та няма да е често. За дълги разстояния, ще си ползваме Зафирата с газово.

# 242
  • Бургас
  • Мнения: 8 248

Ходих днес до Лидл само за едни Тортелини уж.


И аз се подлъгах и снощи взех от месните, ужасни са, не знам всичките ли са такива, но на тия пълнежа е някакъв отвратителен пастет  Sick  Другите видове по- вкусни ли са, не знам дали бих се престрашила отново да взема де  Confused


Рая, за утре вечер съм ги планирала. Аз взех от тези с домати/моцарела и рикота/спанак. Бях награбила и едни със сирена, ама ги върнах. Но тези са от студената витрина. Гледах, че на рафта с всичките видове макаронени изделия има някакви с прошуто, ти от тях ли взе?
Имаше една саксийка от нарцисите по 2 и нещо, ама много слабички и дълги, та не взех.

Захир, ти си от моята партия. Както беше казала Марипоса, зодия Куфар Simple Smile Последно за 120 лв отиване и връщане /+още 60 за голям куфар/ летяхме тримата до Бари. ММ вика и кво ще правим пък там. Ама как какво, пътуваш за 40 лв до място, на което не си бил, да не говорим, че в Италия само да ядеш и да се разхождаш по малките улички, без да има грам забележителност, си е кеф. То пък се оказа, че районът е чуден.

# 243
  • Мнения: 17 211
Свинско месо мариновам с мляко ( изключително крехко става, което е обяснимо заради ензимите в млякото) или ....с майонеза ( приятел живял в Русия ги маринова месата така, та си го откраднах от него).

Мащерка използвам за гъби и месо, но обичам дивата-много по ароматна е.
Босилек, използвам често,а такъв чипс съм яла ( изглеждаше като пържени листа) та ми висна ченето.
Розмарин -май само на фокача го харесвам и в италианската кухня.
Кимион, ползвам отново див.
Девисил използвам за риби и....боб.
Копър....и магданоз много
Риганът зависи -див позвам за месо и гъби, домашен само за чай
И разни зелении....имам си и пресни.
Ако ми видите шкафа с подправките....все едно съм вещица, имам над 100 бурканчета. ( като живеех в Бг имах жена, която ми помагаше с къщната работа, всъщност тя се грижеше за домът ми Heart Eyes и беше искренно възхитена от подправките и по-точно видовете, които използвам).

# 244
  • Пловдив
  • Мнения: 27 011
Аз пък слагам копър, джоджен, магданоз и чубрица, когато правя плънка за чушки с ориз. Копър и магданоз при други обстоятелства не ям, само в плънката.
Как? Ми на прясно зеле???? Много му отива копър и магданоз едновременно.

# 245
  • Мнения: 15 145
Начи, аз съм някакъв чук, но много малко подправки харесвам и ползвам (в редките моменти, когато готвя). Копър ненавиждам  Sick

На каминката ни се оказа, че и е заминала запалката, утре ще я сменят. Палим я със сух спирт. Тоест мъжът ми я пали, аз не смея. Пак ще спим в хола на климатик, че няма кой да се занимава да я пали ръчно през нощта. Ама сега съм я набримчила на 25 градуса, че ми умря душичката от студ тия дни. Искам вече пролет, направо копнея.
И много ме сърби обрива, направо откачам. Видимо няма почти нищо, обачееее... Не знам какво е това чудо.
Сега ще метна едни пържоли с гъби и сметана да ми е мирна главата.

# 246
  • Мнения: 14 651
Копър и магданоз едновременно според мен не отива на нищо, освен на едно-единствено ястие, наречено шопска разядка. На прясно зеле нито копър, нито магданоз, а дафинов лист слагам аз.
Алечка, ти си като майка ми - не обича подправки и в нейния шкаф само червен пипер, сол и чубрица има.

# 247
  • София
  • Мнения: 18 685
Аз копър и магданоз слагам едновременно на супа тиквички и картофи, както и на салата от печени на фурна тиквички и картофи Simple Smile На зеле слагам или едното, или другото.

# 248
  • Мнения: 14 651
Подозирам, че за характера на човек може да се съди и по комбинациите от подправки, които харесва, не само по прическата и начина, по който си слага червилото. Метнах пържолите на Куркума да киснат, утре ще ги пека.
Понякога слагам нарочно малко количество нетрадиционна за нашата кухня подправка на традиционно нашенско ястие, защото с мм и децата играем всяка вечер на играта "познай какво има в яденето" и искам максимално да ги затрудня, за да не познаят, да спечеля аз и да взема наградата  Twisted Evil

# 249
  • Мнения: 18 811
Селесте, от същата серия са моите, подозирам, че твоите ще са по- хубави  Peace На тия "месото" е отврат

# 250
  • Мнения: 6 217
Начи, аз съм някакъв чук, но много малко подправки харесвам и ползвам (в редките моменти, когато готвя). Копър ненавиждам  Sick
Ау, аз съм същата. Като подуша копър и моменталически получавам позиви за повръщане Sick
Мислех си дали този обрив не е като моя преди години. Цялото тяло ми беше в червени, ситни пъпчици, които много сърбяха. Не си спомням какво се оказа, но не тр да ползвам сапуни, козметика за тяло и да нося само естествени материи. бързо мина, но се наложи да посетя дерматолог.
Тук отново вали сняг ooooh!, ей, писна ми. Въпреки, че всичко е изринато и децата се радват, искам да идва пролет, че и лято. Моя позната тук планират морето, а аз идея си нямам кога ще е Confused. По това време вече сме резервирали и спя спокойно.
През пролетта съпругът ми иска да отидем до замъка, който е бил вдъхновението за замъка на Спящата красавица на Дисни (забравих му името), а аз само за море, скариди и коктейли си мисля Crazy. Изобщо, става ясно, че обичам лятото и морето, нали?
Ванини, честита кола и безаварийно!

# 251
  • Мнения: 15 233
Вани, честита кола със здарве да си я карате и все на хубави места да ходите с нея bouquet

Подправки харесам, но не всякакви. Люто ям, като змей, куркумата я слагам на леща, на ориз, на супи, много я тача. Ползвам също джоджен, чубрица, девисил за рибена чорба. Черен и черен пипер, тези са най- използваните. Обичам са купувам ароматни билки и си нося разни от чужбина, но моите не ядат странни неща и се въздържам да ги използвам, само си ги събирам:) Копър само на таратор, млечна салата или чеснов сос. Чесън обичам много. На салата зеле с моркови, любима за мен, слагам и настъргана глава целина, става чудно, а ако има и червено цвекло Heart Eyes

Сесил, изследвала ли се за ИР, в областта на корема ли трупаш?

Аз съм ог година и половина на ВМ хранене, ще ми се да разбутам метаболизма си с нещо друго, защото свикна с този режим и не помръдва пустия кантар. Ще измисля нещо, казала съм си че от тук ше си тръгна поне с 5 кг по- малко, а аз съм изключителен инат. Днес тренирах много на плажа, имам мускулна треска.
Няма начин да няма начин:)

Захирче, и аз ще искам помощ за билети, ама нека се върнем първо. За май плануваме Френската Ривиера, с кола да обиколим, само двамата, за моя РД. Ако ни домързи, ще измислим нещо със самолет.
Имаме приятел, който работи в Бахрейн, но май ще е е жега там. Мъжът ми пък иска Лисабон.
Аз и за Лондон съм навита, има време ще го измислим.

П.с. Препоръчвам мини сериала на HBO "Корени" много силен, много! 4 еп. по 1.30 мин.

# 252
  • Мнения: 23 097
Жаклин, точно в корема трупам, краката ми са слаби иначе. И в лицето веднага се подувам дори 2кг да кача.
Много е зле положението, защото иначе значително по-пълни хора от мен, изглеждат по-добре и лицата им са нормални.

# 253
  • Мнения: 15 145

Алечка, ти си като майка ми - не обича подправки и в нейния шкаф само червен пипер, сол и чубрица има.

Баш  Mr. Green Имам черен и червен пипер, риган, босилек, чубрица и магданоз. И един дафинов лист, който свекър ми сложи в някаква манджа веднъж, когато ни беше на гости и готви. А и джоджен и девесил. Вероятно, защото и майка и бабите ми горе долу това ползват и съм свикнала с тези вкусове. Но аз не ям и люто, кисело, чесън (само на леща) и лук (него само сготвен). А когато готвя месо никак не обичам да му слагам подправки, искам да му усещам вкуса. Рядко мариновам, не че не ми харесва, но понеже разполагаме с домашно месо и вкусът му ми е любим го предпочитам натюр. И риба също.

Лято, не знам, моят обрив е само по гърба. Съвпадна с компрес със синап, обаче аз и миналата седмица правих. Да съм го държала много и да съм се изгорила, ама 24 часа по-късно изби. И сега не знам с алергозан ли да се намажа или с дефламол. Сърби си ме и си трая. Дано да мине бързо.

Ванини, забравих да кажа, честито ново возило! Безаварийно каране!

# 254
  • Бургас
  • Мнения: 8 248
Алечка, нещо противоалергично вземи освен: ериус, алергозан.

Днес, след като пренаредих камерата, не можах да набутам отново една кутийка касис, та сега отлежава някакъв лек крем по рецепта на Акаша.

Общи условия

Активация на акаунт