Детската градина – всичко, което ни вълнува – 18

• 53 213
  • 757
  •   1
Отговори
# 315
Никакъв мейл до общината. С тия се контактува само официално, с написано черно на бяло и подадено на място, с входящ номер. Длъжни са да ти върнат официален отговор, пак черно на бяло, до месец. Лично изпитано.
Точно. Така се действа.
Месечинке...всички наредби ги има на сайта на МОН.

# 316
  • shumen
Месечинке,точно така се действа.С тях иначе на глава не може да излезеш.

# 317
  • София
И в нашата детска градина,  миналата година Ни препоръчаха, да си задържим децата вкъщи, защото няма дежурна детска или група.
Една майка се осмели да пита и директорката й заяви, че за да й направи тази услуга (детето да посещава и август детска) трябва да са първи приятелки... е не са първи приятелки.
И за нашите деца,  нямаше дежурни август.

Не има завиждам на работещите, които нямат помощ от баби, дядовци и други роднини.

# 318
За миналата година точно в сайта на общината ви имаше списък с дежурните през лятото градини. Та не сте питали когото трябва и не сте чели където трябва Wink

# 319
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Момичета, при вас градините не са ли целогодишно? Във Варна са целогодишни.

# 320
Навсякъде са целогодишни.

# 321
  • shumen
Целогодишни са,но лятото по месец почиват.

# 322
Почиват учителките, не градините Naughty
При нас са сборни групи лятоска...пък ако някоя хлопни кепенци, децата се пренасочват към дежурни. По нормативни актове е така де, на практика извиват ручки и манипулират я..к..о...

# 323
Здравейте!

За София къде да потърся списък с дежурните детски градини? Някой може ли да ми даде линк да видя или телефони където да се обадя да питам?

# 324
В сайта на общината ви...

# 325
Здравейте, искам да попитам следното. За последните два месеца детето ми е ходило само една седмица на ясла, тъй като много боледува. Съответно плащам по половин такса на месец- около 30лв. Имам ли право, при положение, че заплащам таксата, да получавам храната, която се поръчва за нея? Свекърва ми твърди, че това е било практика при нейните деца навремето. Взимала им е храната от градината, докато са били болни. Та, ми стана интересно.

# 326
  • Варна
Не, защото в дните, в които не ходи не и се зачислява храна и съответно не плащате за такава.

# 327
Ако плащате цялата такса, може да ходите да си взимате храна. Сега в доста общии таксата е разделена на две - твърда месечна такса, която се плаща от (почти) всички, и добавка за храна, която се смята на брой присъствени дни.

# 328
  • shumen
Не,щом плащате половин такса.

# 329
  • София
Здравейте, искам да попитам следното. За последните два месеца детето ми е ходило само една седмица на ясла, тъй като много боледува. Съответно плащам по половин такса на месец- около 30лв. Имам ли право, при положение, че заплащам таксата, да получавам храната, която се поръчва за нея? Свекърва ми твърди, че това е било практика при нейните деца навремето. Взимала им е храната от градината, докато са били болни. Та, ми стана интересно.

За Сф тази такса май се водеше нещо като "абонамент" - пазене на мястото на детето. Минимален минимум, под който не може да падне месечната такса. Връзка с храната няма.

Общи условия

Активация на акаунт