Ин Витро център Стефанов - тема 7

• 75 177
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Аз след третия месец слагах в краката само, не мога да кажа повече или по-малко ме е боляло, както в корема имаше такива които не ги усещах, а имаше и доста болезнени. Като видех в началото, че ме боли още преди да забия хубаво иглата сменях мястото с няколко сантиметра.

# 16
О и аз съм сменяла мястото на иглата, няколко пъти вече. Отначало като в масло влизаха хах, сега трудна работа  Joy

# 17
  • Сливен
Сали ,къде в крака си ги биеше,че аз поне до края на февруари ще слагам,а не знам дали ще ми остане мяста по корема дотогава.

# 18
Много хубава темичка. Успех на всички момичета,които ще започват или са вече започнали процедури.На всички бременни,успешна и безпроблемна бременност до финал.

# 19
https://youtu.be/arcr1wjun6c това клипче показва местата в които може да се слагат инжекциите. Аз ги слагах в лицевата част на бедрата, иглата я вкарвах под наклон от 45 градуса, за да е сигурно, че няма да засегна мускула. В началото не боли изобщо, но с течение на времето стават едни твърди топчета и синини, който минават за няколко дни, но по трудно се уцелва не болезнено място. Случвало се е и много кръв да потече, няма да се плашите. Слагах ги до края на бременността, до 6 месец всеки ден, след това през ден и оцелях Laughing През три седмици пусках АРТТ и протромбиново време, чрез тях ми определяха дозата, затова ми ги намалиха след 6 месец.

# 20
Това нашето не е живот хах  Hug

# 21
  • Сливен
Мерси Сал.

# 22
Момичета, всички ли си слагат това фракси?

# 23
  • Сливен
да и когато се чуе сърце се пускат тест за тромбофилия,ако преди това нямате правен,и взависимост от резултата решава как ще се процедира.При отрицателен се бие до 20-21 седмица,при положителен Сали може да каже по-конкретно,но се продължава до раждането ,че и след това.Вместо фраксипарин може клексан,той малко по-скъп,но от това което съм чела бил по-добър и при евентуална алергия към фраксипарина се преминава към клексана.Понеже има проблем с намирането по аптеките,може предварително да говориш със Стефанов за да имаш време да си търсиш,защото се изписва за деня след пункцията.

# 24
Да, ако има тромбофилия се слага до края на бременността, от АРТТ и протромбиновото време зависи дали ще е всеки ден, през ден или през два. Спрях го 7 дни преди планираната дата за секцио и от деня след операцията го слагах 14 дни, всеки ден. Аспирин протект взимах до началото на 7 месец, след пълното отваряне на артериите към матката д-р Сигридов го спря. За да сме сигурни в добрия и правилен кръвоток към матката, ходех на доплер всеки месец. Д-р Сигридов не препоръчва приема на аспирин до края на бременността, затова следи артериите и го спира, когато се отворят напълно, за да се подпомогне отварянето изписва и omega 3 EPA/DHA.

# 25
Тя фраксипирин е кошмар,  я пуснете 1 тест за тромбофилия и ако нямате проблем може да го спрете. На мен и кръв от носа почна даа мк тече постоянно,  а ако се удариш спира по бавно кръвта.

# 26
Оох ужас, явно и след положителния тест няма прекрасна, спокойна бременност, каквато си я представям.
Е, всичко ще изтърпим, колкото и да боли, ако трябва и всеки ден, цял живот, само да имаме щастлив финал Hug

kristi0109, не ми звучи ОК да се спира, каквото и да е, без да го е казал док. Но ако има такива случки, както при теб, той сигурно би го спрял.

# 27
miniCat има, има пожелавам ти я!

# 28
Аз от аспирина и фраксипарина получих кръвоизливи в очите и от носа..Вместо схемата аспирин,фраксипарин,почивка започнахме схема аспирин,почивка,фраксипарин,почивка... и т.н. Пиех и витамин С ,за укрепване на съдовете.

# 29
След 6 месец започнах да си бия инжекциите в ръцете и определено по не ме сърбяха и не ставаха синини.Успех момичета.

Общи условия

Активация на акаунт