Да му подаря ли шофьорски курсове, или не?

• 20 513
  • 180
  •   1
Отговори
# 90
  • Враца
Пък ние дори не сме в София , а чааак във Враца.  Laughing
Но пък бъдещите му студентски планове са насочени към София.

# 91
  • София

Враца е чудесно място за каране на шофьорски курс и добиване на първоначален стаж зад волана - казвам го от собствен опит Wink

# 92
  • Враца

Враца е чудесно място за каране на шофьорски курс и добиване на първоначален стаж зад волана - казвам го от собствен опит Wink

Shocked Shocked Shocked
Явно отдавна си курмувала тук..

# 93
  • София
Пък ние дори не сме в София , а чааак във Враца.  Laughing

Shocked Shocked Shocked

E, отдавна, отдавна, колко да е отдавна - точно преди 10 години взех книжка. От тогава шофирам и във Враца и не съм имала никакви проблеми Simple Smile

# 94
  • Русе
 Моят син тази година ще навърши 18 и аз също обмислям вариант за такъв подарък.Аз лично имам книжка точно от 18 годишнината ми ,естествено платена от баща ми  Wink
  Но аз така или иначе не станах шофьор.Не е за мен и това е.Баща му,обаче е много добър шофьор и би могъл да му помогне в началото ,докато придобие опит.  Дано да не прилича на мен  Joy Joy Все нещо и от баща си да е взел.
   А кола вече ако иска,сам да намери начин да си купи.

# 95
  • Враца
Пък ние дори не сме в София , а чааак във Враца.  Laughing

Shocked Shocked Shocked

E, отдавна, отдавна, колко да е отдавна - точно преди 10 години взех книжка. От тогава шофирам и във Враца и не съм имала никакви проблеми Simple Smile

Нищо не знаеш за водния цикъл, който тече от три години значи ...  ooooh! ooooh!

# 96
  • София

Според мен по-скоро е късно, отколкото рано...Курсовете могат да се карат от 16 години, Книжката, ясно, на 18 се получава.

# 97
Осигуряването на възможността детето ми да се научи да шофира е едно от важните неща, които трябваше да се свършат преди да я пуснем да лети извън къщи.
Едно от малкото неща, за които имаме пълен консенсус с баща й Simple Smile

# 98
Не само да се научи, но и да го прави безопасно за себе си и околните.

# 99
За да станеш добър шофьор си трябва практика, която в началото бавно се трупа. За да бъдат добри шофьори на 20 и малко, когато младите хора започват интензивно да щъкат насам-натам, е желателно да имат едни 3-4 години шофьорски стаж.

# 100
  • Русе, България

Според мен по-скоро е късно, отколкото рано...Курсовете могат да се карат от 16 години, Книжката, ясно, на 18 се получава.

С това твърдение не съм много съгласна. Все пак часовете по кормуване съвсем не са толкова много на брой, за да създадат трайни навици за поведение в колата и на пътя. А ако между курса и придобиването на правоспособност има две години, шансът да се получи шофьор с книжка и нулеви спомени от кормуването е голям. Едва ли е за пренебрегване и опасната ситуация, младежът да е със самочувствието на обучен и да се изкушава да шофира без книжка в този период. Всъщност не зная дали в правилата за курсовете не е наложено курсистът да може да управлява учебния автомобил само ако е пълнолетен. А да се минава само теоретичната част на 16, а практическата - по-късно, е безсмислено.

# 101
Момчетата обикновено могат да карат доста преди да започнат курса.

# 102
И аз си мисля, че след курса е най-добре с тати/мама (който е по-спокоен и шофьор) в колата всеки ден по малко, за да стане наученото автоматична реакция Simple Smile. Между другото оказва се, че има голяма разлика между различните инструктори в качеството на обучението. Някои елементарни неща не обясняват на курса.

# 103
  • Русе, България
Явно от значение е и инструкторът, да. Аз лично имах късмет да попадна на много добра жена инструктор - добра, в смисъл, че подробно обясняваше правилата и дадени примерни ситуации в теоретичните занимания, а когато седнех да карам, ми онагледяваше на практика това, което на думи вече беше обсъдено. По повод това, че момчетата умеят да карат преди курсовете, съгласна съм, че сигурно много умеят да управляват автомобила (газ, спирачка, маневри), но не и да се движат сред други автомобили в градска среда.

# 104
От приятелите обикновено се научават как да "палят гуми", да "дрифтят" и изобщо – как най-успешно да се пребият.
Много безотговорно ми се струва от страна на родителите да очакват приятелите на детето им да го научат да шофира, вместо инструктор.

Общи условия

Активация на акаунт