Априлски мами 2016 - Тема 7

• 25 196
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Ralika, по принцип съм съгласна с теб за месото, но причината да се препоръчва през ден месо редувано с жълтък е, че в месото има незаменими аминокиселини, които са изключително важни за изграждането и възстановяването на клетките( иначе казано за растежа). Жълтъкът има дори повече протеини от месото За това се дава и по малко, за да може да се внася постоянно на порции градивна единица. Ако си забелязала на някои купешки бурканчета за това пише 5% месо само. Тук идва моментът, в който последните години се установи, че не само  в месото могат да се открият тези 8 ( сега вече 9 ) незаменими АК. Въпросът е до колко индивидуалния организъм успява да обработи дадена храна. Но това пак си е личен избор.
За рибата повечето риба, която е морска/океанска се доставя( дори и от Варна да носят скумрията) пак се транспортира, понякога и замразява, но не знам дали я отбелязват като Бг улов. Иначе ако имаш познати рибари няма проблем Wink
Тервел снощи ме съсипи...не знам колко пъти се буди, направо се буди още преди да е заспал.Тази сутрин се наложи да стана рано, че имах важна работа, а той ме усети и имах време само зъбите да измия ....

# 361
Добро утро!
Тук пече слънчице, чакам го да заспи, да си оправя косата и да излезем. Ще отидем да му харесаме обувки.
Засега предлагам месо само 2 пъти седмично, мисля, че е достатъчно.
И аз така!

# 362
Здравейте ,момичета! Едвам сега закусвам Shocked Малката заспа и имам 5 минутки преди да дапочна да готвя за нея и за нас  #Crazy Снощи пак ставахме много.. А сега докатп заспи голям зор-крещи, реве тръшка се абе ужас.. две не вижда но не иска да заспива и накрая пак на ръце .. Та благодря за предложенията за чушката  Wink Относно рибата ми казаха ,че трябва да е бяла риба през първата годинка. Останалите после. Аз давам веднъж седмично. Месото го давам всеки ден въпреки че не искам , но на изследванията ни излезе доста ниско желязото та даже и добвка взимаме да не направи анемия.. До сега процедирах така-приготвям пюре за обяд и оставям за следващия ден. С вечерята по-същия начин. Но се замислям дали не е по-добре да яде едно и също за обяд и  вечеря отколкото да го оставям за следващия ден  newsm78 Уж за да има разнообразие.. Смятам да въвеждам домат . Вие как го въведохте?

# 363
Моят яде едно и също на обяд и вечеря, че и на следващия ден го яде. Готвя през 2 дни. Всички ми говорят за разнообразно хранене, но за мен най-важно е да е сезонно и ако може домашно. Затова и не мисля да го записвам на кухня.
Хариста, по колко жълтък се дава и през ден ли даваш?
Доста мами сте се спрели на столче за кола Сайбекс, но при него детето не е ли с лице към движението newsm78

# 364
Момичета, на какво са научени да правят вашите 10 месечни бебоци?
Да махат с ръка за довиждане, да дават целувка, боц, да казват как правят някой животни, да показват с пръстче, че са на 1 год., да пишкат и акат на гърне и др.?
Искам просто да си "сверя часовника".

# 365
Ralika,препоръките като цяла са през ден по четвърт жълтък. Понякога на Тервел много му се услажда и си хапва и половин, макар че идва тежичко за него. Горе долу така гледам да е, като нямах хубави яйца не съм му давала.

# 366
Жълтък давам рядко, защото не го харесва. Освен на застройка на супи, чудя се към какво да го добавям. Правя му на филии, но не го иска.
Ина3,  моят на нищо от тези не е научен. От скоро маха с ръка, но когато си поиска.
Домат не съм въвела, имам домашни консерви, но са със сол и не смятам да му давам..

Последна редакция: сб, 18 фев 2017, 17:05 от Ralika (addicted2U)

# 367
Тервел си го яде така понякога, понякога го иска в пюрето. Сирене и жълтък ако запечеш на филийка?Или някаква измислена палачинка с жълтък...
Боц е давал два -три пъти, но не иска, И аз като не съм го учила на тези места, има време. От два дни прегръща въздуха  от около седмица си хваща ръцете и ги движи нагоре и надолу. Танцува понякога( клати се) като слуша музика, опитва се да ме имитира за повече неща, които правя. И когато опъвам чаршафа с ръка и той с мен. 3-4 пъти съм го слагала в люлка и ако не се люлее клати краката .
Аааа. за домата...може настърган в ориз Simple Smile

# 368
Аз не спазвам даването на жълтък и месо. Месо дори не съм давала, според моята схема на захранване не е нужно преди 10 месеца, може дори и на годинката. Жълтък е изяждал и цял, услажда му се, но по-често го слагам в печива и така му го набавям.

Учим го на чао-чао, целувки, пляскане, но прави нещата, които сам си реши.

Последна редакция: сб, 18 фев 2017, 20:24 от Jane.happy

# 369
  • Стара Загора
Аз давам месо през ден и редувам с жълтък. От месото съм давала пилешко, пуешко и заешко. Жълтък вече давам по 1/2, като започнах с 1/4, после 1/3.
Хемоглобинът и желязото и бяха ниски и пие Малтофер добавка 3 месеца. След 2 седмици ще правим нови изследвания и дано вече са в норма.
Риба и аз скоро ще въвеждам, но вероятно ще започна със сьомга. Чакаме във вторник мултикукър на Филипс и ще почвам да й готвя с него, както и на нас.
Ние днес също бяхме на разходка с таткото и хубаво ни напече слънцето 😎 Снощи добре поспах - на 2 часа се буди и станахме 8:15 😊
От изброение умения нищо не прави хахах. Единствено маха (когато иска), подава ръка да я пипнат и пляска с ръце.

# 370
Бочко от скоро прави боц, опитва се да танцува, подрусва се на музика и си повдига едната ръка. Много ми е забавен, гледайки го как прави първи опити в танците.
За спането всяка нощ е различно. Но няма такава без да се събуди няколко пъти. Неспокоен е. АМ пие, аз му приготвям храната. Готвя му така че да ми стигне за два пъти. Случва се, но рядко, да взема готово бурканче пюре, когато съм тотално изчерпана откъм идеи. Пробвах с частна детска кухня, но получи страхотен запек. След това взех от държавната и се обрина. Отказах се и продължих да си готвя. Мисля си, че и на него му допада повече домашно приготвената храна. Макар, че всички продукти са купени, нямаме собствено производство.

# 371
  • София
Всеки месец сме на гастроентеролог - по неин съвет даваме месо през ден, когато няма месо - половин жълътък, даже вече може и повече. Аз жълтъкът само го смачквам и го давам с лъжичката, много го обича. За сега от месото сме въвели пуешко, заешко и пилешко. За риба, телешко и агнешко на нас ни е много рано. Другата седмица ще въвеждам свинското и грахът. Не е от най- приятното нещо всеки месец да ходим на прегледи, но поне за храната слушам лекарката и не го мисля поне това.  Crazy

Катерина за сега пляска и си върти ръчичките като пеем " Хей ръчички, хей ги две". Simple Smile

# 372
  • Стара Загора
Момичета,два дни не мога да се добера до компа и не мога да ви изчета  ooooh!.
Борис днес стана на 10 месеца,кога отлетя това време?
Ние ядем месо през ден-въвели сме пиле,пуйка и заешко.От рибата-сьомга/веднъж седмично/.В деня,когато няма месо-жълтък/по 2/3 от него/.Готвя му всеки ден.Обикновено ставам в 6/той спи до 7 или 7.30/и дотогава съм наготвила всичко.Домат още не съм въвела,ама пресните са ужастни,а консервите ми са със сол.Днес например му направих пиле фрикасе,ами облиза си пръстите,ама и той е добро прасенце  Laughing.
Иначе боц дава от 6-я месец някъде,за чао-чао маха когато си иска и батко му го научи да дава 5.Много е смешен.Понякога друса дупето на музика,но рядко.От два дни се научи да слиза от леглото или дивана и само това иска да прави.Като го оставя легнал,обръща се по корем и почва да пълзи към ръба.Сваля надолу краката и така се изсулва докато слезе.Само,че накрая като стъпи залита назад и трябва да го държиш.Вчера ме изненада сам беше наредил всички рингове правилно на играчката си.
Сега се опитвам да го науча да показва 1 годинка,но не ми се отдава нещо.
А,и показва колко е голям-това е.

# 373
Минавам макар и със закъснение да ви почерпя виртуално,нашия татко има Рд.
П.п-майка му дори ни му се обади сутринта,дойде към 17ч,и най тържествено с висок тон подари литър ракия от нея и от брат му.Думи нямам,не е за подаръка,един кекс да беше направила...не знам,обичам децата си дано не стана същата(не знам с каква дума да я назова).
Мъчно ми е.Споделих.

# 374
  • София
Да ти е жив и здрав Софинка.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт