Априлски мами 2016 - Тема 7

• 25 196
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Малкият като се роди имаше CRP 40, беше на антибиотик. И до ден днешен се чудя дали е било нужно, половината деца се раждаха със високо CRP.

Друга тем, да не задълбавам сега.
Зина, аз принципно съм против даването на лекарства с лека ръка, а и изобщо.Но тази зима един от вирусите, които върлуваха беше много упорит и повечето ми познати, които го изкараха, проемаха антибиотик, но те имаха май повече симптоми. вашият случай изобщо може да не е такъв. Но дори и да решиш дда дадеш, ти кърмиш и това ще минимализира последствията от антибиотика така или иначе. Аз бих изчакала ден-два да видя как ще се развият нещата .

Ние днес бяхме много време навън. Дечко заспа в количката- това не се беше случвало от половин година.  Grinning Голямо събитие. Утре го дават още по-топло.

# 346
  • София
Катерина днес за 1 път я люлях на люлка, мисля че и хареса. Simple Smile

# 347
Привет,момичета! Много сте изписали едвам ви изчетох Sunglasses. И аз мисля за детска градина, но тук тази година няма толкова малки дечица и групата е с по-големи..Една приятелка ще запосва дъщеричката си,която е на 10 месеца и ще я сложат с по-големи деца.Ще видя как е положението първо.
Относно кърменето вечер- и аз съм на мнение , че беба се събужда толкова често заради кърмата.. някой път и давам бибата и тя заспива сладко и дълбоко. Ако  накърмя след два часа е будна. Откакто сме започнали захранването се буди по-често. Жадна ли е , гладна ли е и аз незнам...
Днес почти не е яла нито пък е искала кърма.   Бяхме на разходка и в момента в , който влязохме в първия магазин ии се започна мрънкане и тръшкане. Как успявате да седитр с часове навън?  newsm78 при нас повече от половин час  е лукс Simple Smile Друг въпрос- с какви зеленчуци комбинирате зелената чушка?

# 348
Бяхме на разходка и в момента в , който влязохме в първия магазин ии се започна мрънкане и тръшкане. Как успявате да седитр с часове навън? 
И при нас е така. Понякога го вземам на ръце, така се чувства защитен (от продавачите). Стоим около 1-2 ч. навън, повече не издържа.
Зелената чушка не знам с какво си отива, аз лично не обичам. На Максим му правих с ориз, но не му хареса.

# 349
Моите си умират за печени чушки Simple Smile
Давала съм самостоятелно, с месо, с картофи. Защо не и със сирене и жълтък.

# 350
Аз слагам и в пилешката супа Simple Smile

# 351
Чудя се каква риба да въведа?
И аз се чудя каква риба е най-добре да се даде за първи път.

# 352
Пъстърва, сьомга, скумрия, хек, мерлуза.

# 353
Уж всички сме навън, а никога не сме писали по-активно  Laughing
Zina, възможно е да е грешка, ако е на ръка писано или настройките на апарата.....А както го описваш си е хремаа и от сополките се дави и кашля детето....... Ако трябва консултирай се с друг лекар или след седмица нови изследвания.
Относно храненето съм изготвила седмично меню,като съм направила домашни зеленчукови пюрета асорти. Редувам месо(пилешко, заешко, пуйка ,телешко) и жълтък,като единия ден е риба, като само вадя месото предната вечер да се размрази.  Зелена чушка рядко полз ама,аз ги обичам само със сирене и на салата Но се съчетаеа добре със сладко зеленчуци( цвекло, пащърнак,сладък картоф, тиквичка). Риба вече е ял сьомга, пъстърва и още една....  newsm78 хубаво е да се избягват тежките и мазни риби. Добър вариант са рибите ,които живеят в течаща вода.
Относно смесените групи в градината...Малко съм скептична,особено ако са големи групи. А в яслена група,което дете не върви си стои само в кошарата,защото персоналът няма физическата възможност да се занимава с всички. Ох,днес беше дълъг ден и заспивам докато пиша.....Лека нощ!

# 354
  • Варна
Не иска да пие чай гадинката, даже последният път ръснах малко захар, но не  Naughty

Благодаря Ви момичета за съветите, АБ го купихме , но не го давам, дано успеем да оправим нещата без него. Давам от снощи Шуслерова сол №3. Детето е весело и енергично, една идейка по-поспалива ми е, но давам и Фенистил капки по заръка на педито няколко дена, някоя от Вас също беше споделила, че детенцето спяло повече от тях.
Тази нощ и сложих ниска възглавница и не е кашляла. Ще видим как ще е днес и утре и през седмицата пак ще боцкаме пръстчето.

# 355
И Матей обръща устната, когато влезем някъде на закрито и протяга ръце да го взема.
Хариста, по кое време си писала  Shocked Аз рано-рано окапвам Grinning

Зина, дано бързо мине.

Аз пък онзи ден за първи път взех земна ябълка. Не съм очарована от вкуса, малкият също..но е много полезна и ще й дам шанс Simple Smile

# 356
Добро утро!
Тук пече слънчице, чакам го да заспи, да си оправя косата и да излезем. Ще отидем да му харесаме обувки.
Засега предлагам месо само 2 пъти седмично, мисля, че е достатъчно.

# 357
Добро утро и от мен, времето е чудесно. Мисля днес да направим продължителна разходка. Тази нощ се понаспах, в сравнение с предните две направо си беше супер. Бочко много плаче от познати и непознати, признава мен, баща си и батко си. Надявам се да отмине по-бързо този период.
Реших, че ще пробвам с пастърва. Дано му хареса, любима е на цялото семейство.

# 358
Добро утро. И тук пече слънце, чакам я да стане и излизаме. Сияна яде всеки ден месо, ва кухнята ги редуват единия ден е месно яденето на другия ден супата. А риба им дават само в сряда. Иначе другите дни е патешко, телешко, пилешко, пуешко. Общо взето е разнообразно, а и на нея и харесва. Тя вече от два месеца не иска АМ и това е. Как ли не го предлагах и давах,но го отказа и това е.
Приятен ден ви желая.  Hug

# 359
За дете ми се струва прекалено често през ден да яде месо, но това е мое мнение. А всеки ден ...
И аз съм решила да предложа пъстърва, с надеждата да е прясна българска. Скумрията идва от Норвегия, не е от най-пресните. Имало и българска, но не знам къде да я търся.

Общи условия

Активация на акаунт