В момента чета...51

• 67 793
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
Аз продължавам с "Да четеш Лолита в Техеран" - в началото бях на крачка да я оставя, но след 50-60 стр. ме увлече, макар да не е от книгите, които се четат на един дъх...Носи някаква тъга, осъзнаваш как идва войната в живота на хората, как всичко става изведнъж и колко лесно всички може да се окажем в това положение, колкото и невероятно да ни се е струвало преди...Много е преседлива, чета я по-скоро като документална, макар да не знам дали се базира на истински събития  Rolling Eyes Не намирам ваши  отзиви за нея в ГР, а знам че няколко човека я четоха...Интересно ми е и вашето усещане за книгата  Rolling Eyes

# 286
  • София
Започнах "Свобода" на Франзен. Втора среща с автора, имам големи очаквания.  Peace

Междувременно продължавам с "Една съвсем различна история" на Хокан Несер, допада ми.  Wink

Никак не харесах "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров. Stop

# 287
  • София
На мен "Здрач" нещо много ми тъпее и май ще я зарязвам. То стана само - "колко са ти медени очите" и "колко си неудържимо страхотна"  Wink и това през реплика.
"Физика на тъгата" е една от любимите ми книги. Бях с леко негативни очаквания, защото ми бяха обяснили колко е претенциозна, но на мен ми допадна много  Peace

# 288
Някой може ли да ми каже в "Конски Гамбит" чичото за коя жена се ожени ? За годеницата или за рускинята от Париж? Нещо накрая не схванах. Тя и рускинята се оказа в щатите и то наблизо ... Не разбрах какво стана с тази стара история.

# 289
  • София
Приключих "Вдъхновени от краля". Ето моето ревю в ГР за нея:
Скрит текст:

4 звездички

Чудесен сборник! Имаше си от всичко в него - и от битов ужас, и от свръхестествен.
Имаше и слабички неща, но то пък не може и без тях. Моят топ 3 на разказите в него:
1. "Нещото в нас" на Ивайло Иванов - взривяващо оригинална идея, представена с много хубав писателски стил. Носи толкова потенциал, че преспокойно може да бъде превърната в роман. Истинско удоволствие за четене.
2. "Опашката на дявола" - дали, защото бях чела разказа преди или просто защото Иван Атанасов е дяволски добър, този разказ е убийствен, /епитетите са умишлено подбрани/.
3. "Антикварят" на Димитър Цолов и "Мечето" на Сибин Майналовски - поделят си третото място в моята лична класация. И за двата разказа точното възклицание е "Яко!".

Започвам "Тетрамерон" на Сомоса.

# 290
Леле, Кали, ти си подхванала най-слабата му книга. В никакъв случай не е лоша, но бледнее на фона на останалите. Преводът допълнително усложнява нещата.
Аз приключих с Хартиеното момиче. Книгата си получаваше максимална оценка, ако Мюсо не беше прекалил със захарта в първата половина.
Връщам се отново на Танц с дракони на Мартин с намерението този път да я завърша цялата.

Последна редакция: чт, 16 фев 2017, 13:02 от Ich_Will_

# 291
  • София
И да е слаба, пак бих я прочела, защото съм фен на Сомоса. И Стивън Кинг има големи бози, но си ги чета.

# 292
"Вдъхновени от краля" определено привлече вниманието ми и ще прочета сборника. Още повече, че познавам лично някои от авторите.

Започнах "Метро 2033". В началото съм, още е рано за мнение. Разбрах, че има и втора книга, ако ми допадне първата, ще чета и новата.

# 293
Има и трета.

# 294
  • Бургас
Аз дочетох ,,Началото София при княз Батенберг,, на Петър Мирчев. От два месеца я влача. Бавно се чете,прочитах някоя и друга книга междувременно.
Сега съм започнала ,,Докато смъртта ни раздели,, на Гюнар Столесен. На 40стр. съм още,лесно се чете и е увлекателна. Харесва ми.
Ще я изчета набързо,че ме чакат няколко на Сафон и Юрт и Русенфелт.

# 295
И да е слаба, пак бих я прочела, защото съм фен на Сомоса. И Стивън Кинг има големи бози, но си ги чета.

Аз обаче те водя с една книга Whistling Чела съм Клара и сянката, Пещерата на идеите, Ключът към бездната и Тетрамерон, като на първите три съм им дала максимална оценка, а на другата 3/5. Но пък от друга страна не оставяш най-слабата му книга за накрая.

# 296
Аз започнах Чистота на Франзен ... Май не е най-добрия избор за първи Франзен, но така се стекоха обстоятелствата ... Тези дни нещо го окъсах откъм време, та ми върви бавно. Ще видим как ще е.

# 297
  • София
Не приемам четенето като състезание, Их.
Да, прочела съм две книги на Сомоса, но те ми стигат, за да се убедя, че авторът е за моя вкус. И досега не съм се сблъсквала с по-откачена книга от "Стръв". Като приключа Тетрамерон, ще дам моя отзив за нея.

# 298
Да, прочела съм две книги на Сомоса, но те ми стигат, за да се убедя, че авторът е за моя вкус. И досега не съм се сблъсквала с по-откачена книга от "Стръв". Като приключа Тетрамерон, ще дам моя отзив за нея.

Ще чакам отзив и аз!
На Сомоса прочетох ЗигЗаг, не е лоша, но мога да започна и Стръв, щом казвате, че е откачена. Обичам книги, и филми да ми бъркат надълбоко в стереотипите. От ЗигЗаг очаквах повече, честно казано, не ми стигна драмата вътре  newsm78

Иначе първата откачена книга, която прочетох беше Вдовици в четвъртък - такъв горчив вкус в устата не ми е оставяла никоя книга!

# 299
Разкази на Бредбъри в една стара книжка от библиотека Галактика  Peace
Сега си преглеждам "галактиките" и гледам кои не съм прочела още Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт