Януарчета засмени се местят те в Родени!

• 44 713
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Вчера извеждах бебка на разходка за пръв път. Като я сложих в количката писна здравата, но с показването й навън заспа като пън. Днес отново ще се възползвам от положителните температури.
П.П. като се разхождахме вчера реших да мина през дм, за да си извадя карта за отстъпки за бебешки стоки. Получих и подарък бебешки албум, мостра памперси на молфикс, сапунче, клечки за уши и ваучери за отстъпки на различно бебешки стоки. Който иска мпже да се възползва. Знам, че и в лили имат такива карти.

# 61
  • NE
NiaV Аз ям овесени ядки или Активия. Peace Ако не вземи си нещо разхлабващо от аптеката. След нормално раждане е така, особено първата седмица. Хемороидите също се срещат често.

# 62
На мен в болницата ми дадоха рициново масло и аз почти с кеф го изпих, много зле беше положението  Laughing После и вкъщи бях на косъм да си взема, но нещата се пооправиха.

Бебето навън сме го извеждали само за доктор. Моята идея беше да го изкарвам на терасата, но количката се оказа огромна и не минава през вратата. Веднъж го изкарах само на половина, но мрънкаше много и го прибрах. Навън се притеснявам да не се пребия, имам някакъв проблем с крака от известно време и понякога не мога да стъпвам на него от болка.

# 63
И София не сме я изкарвали още, може днес поне на терасата. Аз планирам кратка разходка с каката, че от 17 дни освен да хвърля боклика и до близката църква веднъж, въобще не съм излизала и лудите ме хванаха.

Круела, само акт за раждане ли трябваше за картата от ДМ, че съм забравила  newsm78

Ниа, и аз имам проблем с WC-то, когато стане много зле пия Дуфалак, иначе - овесени ядки, киви, круши...

# 64
  • NE
След първото раждане имах хемороид и като ме почнаха жлъчните кризи съвсем не можех да ходя до тоалетна. Този път ММ го пратих след раждането на изпълни рецептата на док и ми донесе разхлабващи шоколадчета. Нямаше нужда от тях, но е идея.
Аз бебето го изведох от болницата на -15 градуса, а сега ме е бъз да го изкарам замалко в слинга.

# 65
Моята количка пристига в понеделник. Дават два три дни да е хубаво времето така че ще се възползвам.

# 66
Ох, благодаря. Ще пробвам с Активиа довечера, по принцип за мен дава резултат, но усещането си е доста гадно. Дойде кенгуру/раничката за бебка от mothercare и нямам търпение да я пробвам. Ако времето остане хубаво няма да чакам 40 дни.

# 67
  • София
Рали, нищо не ми изкаха, защото бях с бебка отишла и само попълних една бланка и ми дадоха картата. Сега ще ходя и до лили  Laughing тамън да разходя малката

# 68
Мамчета вчера ни изписаха Най-после и бе по вече си е напълно добре  😊😊😊 кърмим се засега , но се зачудих и реших да ви питам - как да разбера дали бебчо е изсукал необходимото количество кърма за дните си ? В родилното ми обясниха че със всеки ден кърмата се увеличава с 10 мл.и бебчо днес като е на 8 дни трябва да изяжда 80 мл.за едно хранене, а на мен сякаш ми се вижда много 😮 , че то за 12 дби ще изяжда едно шише с кърма 😮 .Иначе винаги заспива на гърдите ми явно когато е настанен защото доста го мъче след това да суче още ,но той си спи или пък след сукане леко повръща при оригването и мисля че това е признак че се е нахранил , но ще чакам и вие да ми кажете как да разпознавам нахранено дете и гладно (да спомена че ние сме страшно заспали все още и едвам се събуждаме за кърмене и дори баня 😏)?

# 69
  • NE
Стели Моя Алекс си връща чисто мляко ако преяде и винаги хълца след това. Самите ти гърди ще подсказват, че бебето се е нахранило щом олекнат. Грамчетата са за бебета на хранене със шише. Аз лично никога не съм гледала колко яде, но заплаче ли (това си е най-голямата аларма, че бебето е гладно) давам да хапва доволно. Също коремчето му се подува много щом си е хапнал добре. Давай на поискване, а ако ви държи още жълтеничката давай най-много на интервали от 3 часа. Едно бебе на кърма смила млякото за около половин час.
Поздравления за кърменето.

# 70
Стели, разбирам чуденките ти  Hug, и аз с голямата имах подобни притеснения до... първата консултация, когато се оказа, че бебка е качила 1300г за един месец  Laughing
Общо взето щом си заспива спокоен на гърда, няма как да е недохранен, можеш да съдиш и евентуално по продължителността на съня, макар, че това не е съвсем точен критерий. Можеш и да претеглиш преди и след хранене мъника, ако имаш ел. кантар, който показва и грамчета, на който да се претеглиш с него, но това вече е излишно втелясване според мен.
Да, най-точно като че ли е усещането за изпразване на гърдите след хранене.
Успех, всичко ще е наред  bouquet
Круела, мерси, аз отидох и до Лили, и до ДМ днес, от Лили получих цял пакет памперси 3-ка -22 бр. Искаха акт за раждане и на двете места, само го погледнаха, не го взеха.
Момичета, преди извеждане навън каква беше схемата - първо на отворен прозорец в стаята май - колко време? Ох, все едно не съм гледала дете аз, сега ме е шубе да не я простудя, че с коликите  и запека само това ни липсва  Crazy

# 71
Благодаря ви за съветите момичета , занчи няма за какво да се тревожа щом си суче и имам кърма , не реве и спи спокойно около 3 часа ... иначе жълтеницата още ни държи но е слаба , но пък от там е по - поспалив все пак до преди ден сме били на фитотерапия със високи точки на билирубина

# 72
Ние днес бяхме на първата си разходка навън.Александър писна щом му нахлузих шапката и после го сложих в количката,но в момента,в който излязохме навън и заспа.Времето днес беше много хубаво.Бобо гонеше гълъбите,от време на време мрънкаше,но като цяло си изкарахме супер навън.Утре го дават да е още по-топло,но пък с валежи,така че ще видим дали ще успеем да излезем.Искам и аз да прескоча до DM и Лили за бебешките бонус карти.За Бобо имам,сега и за Сашко искам. Simple Smile
За ваксините,аз също съм ЗА тях.Дори на Бобо имаме една незадължителна.За така наречените "мръсни ръце".Вчера питах педито за ваксината за ротавируса.Тя се приема през устата на 3 пъти-2,4 и 6 месец и всяка струва 70 лв.Обмислям дали да не я приложим и нея.

SteliNiki
щом сте само на кърма е доста възможно жълтеницата да се задържи повечко.Не се притеснявай от това.Ние в понеделник ставаме на месец и още сме с жълтеница,защото сме изцяло на кърма.

# 73
  • Варна

Да ви питам за хубави сутиени за кърмачки. Какви ползвате, доволни ли сте и като цена как са? Аз имам един стар, който вече за нищо не става, но ми беше подарък за раждането на баткото, та не съм много наясно. Гледах някакви в интернет, а в магазините за бельо при нас нямат такива сутиени. Трябва да си взема, защото моите си изобщо не са ми удобни в момента, а и ми станаха малки.
За H&M и аз знам, че са хубави като дизайн и като комфорт. Аз не успях да си взема, нещо с размерите не се спогодих Embarassed
Иначе си поръчах долу-горе удобен сутиен от Раятойс Simple Smile

# 74
  • Варна
 И ние днес се отбелязахме с първата разходка Party Душата ми се беше стегнала и не дочаках 40 дена. Иначе подготовката за излизане я направих на терасата, всеки ден по малко. Утре мисля пак да сме навън ако е хубаво временцето.
При мен положението с ходенето до WC също е плачевно. Яко хапвам плодове, овесени ядки, пия мноооого вода...и въпреки всичко... Cry

Общи условия

Активация на акаунт