Математически турнири - 42

• 109 171
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна

Благодаря! А този хотел Персей близо ли е до МГ Варна?

Може би на ок. 2 км.

# 691
  • София
Покана за състезания на СМГ - http://smg.bg/news.php?id=578

# 692
Извинете, ако дублирам вече въпрос, но не можах да намеря тази година регламента за Кенгуруто за 3 клас - колко задачи ще бъдат и за колко време? Всичко, което прочетох се отнасяше за 4 клас, а доколкото разбрах вече тази година няма да са едни и същи задачите.

# 693
  • София
И аз с подобен въпрос - колко задачи за колко време са за 1 клас на ЕК тази година?

# 694

Благодаря! А този хотел Персей близо ли е до МГ Варна?

Може би на ок. 2 км.

Благодаря!

# 695
  • София
И аз с подобен въпрос - колко задачи за колко време са за 1 клас на ЕК тази година?
В нашето у-ще на обявата за записване бяха обявили на кратко и регламента - 90 минути, общо 26 задачи: 24 с избираем отговор и последните 2 с кратък свободен отговор. Отговорите се нанасят на индивидуална бланка.
Като този регламент е обявен за всички групи, които ще се проведат в у-щето (без 4 кл.).

# 696
За всички класове задачите са 26, като последните 2 са с кратък свободен отговор.
http://www.bulgarian-kangaroo.eu/2017/reglament/%D0%9F%D0%B8%D1% … %D1%83%202017.pdf

# 697
  • София
Благодаря за бързите отговори! bouquet Ще ги озорят първолаците с толкова задачки Simple Smile

# 698
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В нашето у-ще на обявата за записване бяха обявили на кратко и регламента - 90 минути, общо 26 задачи: 24 с избираем отговор и последните 2 с кратък свободен отговор. Отговорите се нанасят на индивидуална бланка.
Като този регламент е обявен за всички групи, които ще се проведат в у-щето (без 4 кл.).

а в нашето, че са 24 задачи, всичките с избираем отговор. време за решаване 75 мин  Mr. Green
явно бъркотията е пълна  Hug
лично нас не ни касае - когато обявиха провеждането на състезанието, ние вече бяхме записани в друго училище.
надявам сетам да знаят точно какво да правят Peace

# 699
а в нашето, че са 24 задачи, всичките с избираем отговор. време за решаване 75 мин  Mr. Green
явно бъркотията е пълна  Hug
Това е стара информация, която не са си направили труда да сменят. Няма как да е така, при положение, че го има ясно написано в сайта на организатора.

# 700
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не споря Peace
прочела съм новостите, като цяло съм информирана  Wink

това, което исках да кажа е, че в някои училища (конкретно в това, в което учи детето), не са наясно.
обърнах внимание на класната и се надявам да не намалят времето за решаване на децата, които ще се явят там.
моето няма да е там и няма да знам дали са работили по стария или новия регламент  Peace

и не става дума за "сменяне на стара информация", защото съобщението за състезанието беше поставено на 7 или 8  март. преди това не се знаеше дали изобщо ще се провежда - до тази година не бяха  Peace

# 701
Кашата с това състезание е толкова абсурдна, че ние в къщи дружно решихме да го бойкотираме.

# 702
Да сте чували за МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР „ДОЦ. РУСИ РУСЕВ”, че даже и регламент си има - ШЕСТИ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР „ДОЦ. РУСИ РУСЕВ”? Mr. Green

Знам, че не сте, но да ви развеселя как се сменят имена на 'турнири'.
До миналата година този измислен турнир, който всъщност е само за прием в мат. паралелка в 1 училище, се казваше Брадистилов.  Joy

# 703
  • София
Здравейте.
Попаднах на информация, че тази година, заради променения закон и регламенти за кандидатстване в математически гимназии след 4 клас, Пролетните математически състезания за 4 клас ще се провеждат и в градове, различни от Варна.
Някой дали има информация за други градове, в които ще се проведат и как става записването?
Благодаря  bouquet.

# 704
Здравейте.
Попаднах на информация, че тази година, заради променения закон и регламенти за кандидатстване в математически гимназии след 4 клас, Пролетните математически състезания за 4 клас ще се провеждат и в градове, различни от Варна.
Някой дали има информация за други градове, в които ще се проведат и как става записването?
Благодаря  bouquet.
Факт е, че ще има. В сайта на МГ Ямбол и МГ Бургас мисля, че бях мяркала. За Пловдив чух от приятелка. Но според мен ако искате да кандидатствате за стипендията в ПЧМГ трябва да ги питате дали важи и за други класове, а ако е за заместващо на ЕК за СМГ (важи само ако не се явите на ЕК, но доколкото помня бяхте се записали) трябва да се явите във Варна, защото в календара на МОН изрично е написано гр. Варна. Ако се явявате просто заради състезанието, разучете кой е най-близкият за вас град.
Горенаписаното са си мои разсъждения. Нямам интерес към това състезание и не съм проучвала.

Общи условия

Активация на акаунт