Кюретаж и забременяване след това - тема 71

• 40 265
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Вестерос
Ясно, мерси, помислих, че е допълнително изследване.

# 211
Аморе,ако не е тайна кой е "специалиста"?

# 212
Аморе това, че имаш мутации не значи, че имаш тромбофилия. Това значи терапия преди и по време на бременност. Когато наближи момента лекаря просто на база на тези резултати ще ти назначи лекарства, които да пиеш. Вероятно още не е дошло времето за това не ти е казал. На мен АГ ми каза, че тези резултати и трябват, когато тръгна да забременявам.

# 213
На мен АГ-то ми каза да не забременявам докато не се изясни проблема и два пъти го питах дали според тези резултати имам тромбофилия или не и той каза, че нямам. Да отида при него м/у 2-4 ден на МЦ и след това да изследвам кариотипи.

# 214
  • София
Момичета,
Тромбофилията е генетична или придобита склонност към образуване на тромби (съсиреци) в кръвоносните съдове. В ежедневието обикновено не е опасна, може да се отключи при екстремни състояния като бременност, операция, счупване на крак. Изследването за тромбофилия в случая показва дали имаш генетичен дефект. Имаш ли мутация - имаш тромбофилия. Ако имаш - имаш, не можеш да го излекуваш. При бременност или след операция ти предписват антикоагуланти (за разреждане на кръвта) като Фраксипарин, Клексан и др. При липса на бременност предписват профилактика с малки дози аспирин (аспирин протект) - като на бабите.

Придобитата тромбофилия се изследва с други изследвания, но терапията е същата.

# 215
  • София
Ани,
той женските хормони не иска, за тях трябва поне един-два нормални цикъла, за да се регулират. Щитовидните ги пусни преди да отидеш, за йода и желязото виж дали не отнема повече време.
Имаш ли изследване на TSH по време на бременността?
Уф, много ми е тъпо за твойта случка...  Hug
Ани, ако имаш фейсбук виж тук за Сигридов:
https://m.facebook.com/profile.php?id=608013362638281
Доколкото знам часове се записват за след месец, а изследванията е добре да се направят максимално близо преди прегледа.
 Hug
Да, аз от там прочетох за изследванията. Но се чудя колко време след аборта е добре да се направят, че моя беше сега в сряда. Ако зависи от мен ще ги направя веднага, но знам, че поне за хормоналните трябва да мине време.

# 216
Благодаря ти, Дели Hug Мойта случка е ужасна... за това този път не искам да пропускам нищо, но не съм много наясно кои изследвания кога се пускат. За това питам че ме е страх да не объркам нещо. TSH изследваме, беше под 2, не си спомням точно колко.

# 217
  • София
Ани,
колкото и неща да изследваме, винаги остава вероятността да е имало некачествена яйцеклетка/сперматозоид или хромозомна аномалия. Така че имай едно наум.
На теб пуснаха ли ти хистология на плода, или е било много ранна седмица?

# 218
Аз съм с два аборта.Последния беше преди 9 месеца.За сега не смеем да пробваме защото искаме да видим и тези за хромозомния анализ.Иначе всички които правих са ок.Имам две здрави деца от предишен брак,но когато срещнеш точния човек все нещо ще помрачи щастието ти.Искаме бебе но без успех

# 219
Да ви попитам дали след като направя НК клетки, тромбофилия, Антифосфолипидни антитела и хромозомен анализ в св.Марина Варна, от лабораторията ще ми кажат как са резултатите или трябва да си запиша час при специалист? Понеже един вид сама си ги назначавам.

# 220
И двата пъти в шеста седмица спират да се развиват, не можем дори да чуем сърдечен ритъм. Миналия път хистологията нищо не показа. Сега още нямам епикриза, но съм сигурна, че ще е същия резултата.

# 221
При мен и двата пъти спират в 8 седмица.Но и двата пъти е уловен сърдечен ритъм.Незнам какво става и на какво се дължи

# 222
При мен и двата пъти спират в 8 седмица.Но и двата пъти е уловен сърдечен ритъм.Незнам какво става и на какво се дължи
А какви изследвания правите?

# 223
Днес ни пратиха резултатите от кариотипа,всичко е нормално.И другите са ми наред,незнам какви още да пускам,според професора в моя случай тези са достатъчни.Мислим да пробваме за последно и ако нестане ще се откажем от мечтата да имаме общо дете.Той е толкова добър с моите деца,а аз се чувствам много зле,че немога да му родя дете.

# 224
В началото на темата има изредени още изследвания. Консултирайте се и с друг лекар. Ще стискам палци следващия път всичко да е наред и да имате най-хубавото бебе! Само не се отказвайте  Hug

Общи условия

Активация на акаунт