Личен проблем

• 6 663
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
това с фризьорството ... не ги разбирам как работят работят. Слу4вало ми се е да имам около 4ас време и да мина покрай салон, стоят 4-5 дами отпред с еле4ета и пушат по цигарка и си приказват ... Аз питам "има ли някой време , имам нужда само да се отрежат край4етата" и те ми викат "не" . И това не веднъж.

# 16
Ако е фризьорски салон може да се даде малка част от него под наем на маникюристка.
Може да се предлага подстригване с безплатно боядисване, с боя на клиента. Може много работи, само да уточним дали става въпрос за това.

# 17
  • София
Авторката "разкошно" замлъкна. После как да не си помислиш, че цялата тази тема не е била пусната с идеята някоя балама да се закачи на въдицата да спонсорира горкото младо момиче...

# 18
Авторката не е влизала в темата от снощи.
Това с фризьорството ми се вижда мисия невъзможна. Трябва или да работиш на някой или да са поне двама човека (две фризьорки или фризьорка + козметичка), за да излязат сметките. Иначе не си представям как сам човек ще успее да изкара достатъчно и за наем, и за консумативи, накрая да му остане и прилична печалба. Тези салони са вече под път и над път.

# 19
  • София
То затова, преди да започнеш "свой бизнес" ( Laughing Laughing Laughing, колко буквално е взаимствана от английския език думичка "бизнес"), си правиш детайлно сметката, онзи прословут бизнес план, на който държат банките, за да отпуснат кредит.

# 20
Също така защо почваш "бизнес" на място, което знаеш, че не е подходящо? Изобщо да "правиш бизнес" не се ограничава само до физическото му проявление, а както каза Sharky си правиш бизнес план, също така проучване на конкуренцията и пазара и възможностите за финансиране. Чак след като си уредил тези неща, се втурваш да наемаш помещение и да инвестираш в инвентар. Безотговорно е било и от страна на родителите, че финсово са подкрепили начинание, което не е било доизпипано.
Съжалявам за лекцията, но човек трябва да има базисни познания поне, когато започва някакво начинание, особено когато го прави с чужди пари, т.е. тези на родителите.  Peace

# 21
Всички, които имаме "бизнес" живеем с този стрес, натоварваме се психически и физически, не спим, а мислим - как, кога, къде. Винаги съм се смяла на хората, които си мислят, че най-тежко е да си "на заплата" и ще си разполагат с времето когато започнат "нещо свое".

# 22
Здравейте, да за фризьорски салон става въпрос. Търся си човек за маникюр или козметик(за козметика си трябва повече пространство и то отделено от самия фризьорски салон, но и върху това мисля). Да,  първото помешение не беше най-подходящо, но в малкия град,  в който живея, за момента беше единственото подходящо...  А и родителите ми малко ме понатиснаха и знаете-който плаща поръчва и музиката. В никакъв случай не мрънкам, просто ми дойде в повече с тежката зима и липсата на доходи. Криво ми е именно затова, че родителите ми доста се натовариха с този салон. Както и да е,  ще стискам зъби и няма да се предам. Нещата лека полека започнаха да се нареждат.
Ще допълня, че да аз исках тази работа,  но не на всяка цена и знаех какво ще коства на мен и семейството ми и ги предупредих, ще ако нямам някакъв капитал поне за няколко месеца напред, няма смисъл това да се случи веднага. Но вече захванала се няма да се предам, просто ми трябва малко повече увереност и мотивация...
А коментари като това, че съм пуснала темата с цел някой да ми помогне финансово няма и да коментирам...  Що за хора?!  Вярно е, че в днешно време такива има премного, но от това, което съм написала си личи, че просто искам съвет и ако ще малко някой да ми даде надежда, че положението не е чак толкова зле и ще се справя,  а после ще се реванширам и на родителите си,  дай Боже да мога да ги гледам така, както те гледат мен,  макар че отдавна вече не са ми длъжни. 
Благодаря, прочетох много хубави коментари и да...  Мисля че ще се справя! 

# 23
Естествено, че ще се справиш!
За този бизнес най-важно е да си в добра комуникация с клиентите ти.
Не става ясно - ти фризьорка ли си или само искаш да менажираш?

# 24
Не се отказвай от идеята си!
Направи си страница във ФБ, покани приятели да я харесат, те ще поканят пък свои...качвай снимки, поддържай контакт с клиентите. Пускай интересни оферти, ето сега наближава и Св. Валентин. Всички имат нужда от фризьорски услуги - жени и мъже от всякаква възраст. Не може да се каже същото за маникюр или козметични услуги. Януари и Февруари са трудни месеци в много сфери, но и това ще мине!
Успех!

# 25
Фризьорка съм,изкарах си курсовете след като завърших средното и после записах в университет задочно, за да мога да работя. На едното място бях консултант, а след работа ходех в един салон,  където няколко дни седмично ми даваха да работя като фризьор под наем. Беше ми много трудно, но много исках да успея. В последствие заминах в един курорт като фризьор и там добих доста опит. Върнах се в моето градче и тогава с родителите ми предприехме тази крачка да отворя салон. Да, но нещата никога не са толкова лесни, колкото изглеждат.  Знам, че финансово ще успея да се оправя, въпросът е, че стресът и притесненията ми влияят много и понякога се чувствам прекалено слаба,  за да продължавам да се боря...  Това е

# 26
Казваш, че си в малък град. Направи нещо различно, което конкуренцията не предлага и не изисква никаква или почти никаква инвестиция.
Например ако майката се подстригва при теб, дете до 10 години - безплатно.
Всяко трето подстригване - безплатно, но тази промоция трябва да е обвързана с период,
примерно - 6 месеца. За едната аванта, знаеш ли колко хора ще си окастрят косите?  Mr. Green
Вероятно има някакъв супер актуален нощен бар или дискотека, можеш да говориш със собствениците да направите тематична вечер, ама тук сега не се сещам точно какво можеш да им предложиш ти. Но може да се направи томбола в дискотеката с билетите от входа за трима човека(примерно), които печелят специална прическа при теб.
Ще се сетя и други неща, ако мисля в тази посока, ама стига за сега, че някой взе 2000 лв. за същата работа този месец сигурно.  Mr. Green

Чакай, че се сетих - имаш ли диплома ли, как се нарича като завършиш курс при някой известен фризьор. Ако нямаш, ще трябва да изкараш такъв, ама при много, много известен и да я окачиш на стената. Освен това е добре редовно да посещаваш събитията в София, организирани от фризьори. Ням акак това да не се отрази положително на работата ти.

# 27
Мохини,  благодаря ти за съветите! 
Мисля да си направя флаери като за начало и да пусна пакетни цени, от които да сме доволни и аз и клиентите ми. Като цяло работя на много добри цени за качеството на услугите, които предлагам. А и макар и малък градът е индустриален и със сравнително висок стандарт за провинцията. 
Всъщност нещата лека полека започнаха да се нареждат. Почти си набавих необходимите неща, имах малки недоразумения с наемодателката,  която не искаше да си плаща данъците на помещението, но стигнахме до компромисен вариант.От мен остава да не се предавам духом и да покажа, че наистина умея да работя добре.
П. П.  Всичките ми стари клиенти са в очакване да отворя,  постоянно ми звънят, а и нови потенциални клиенти разпитват за мен.  Simple Smile

# 28
Видя ли, че не е толкова страшно?
 Hug
С тия онлайн мрежи е съвсем лесно - и за популярност и за комуникация с клиентите.

Моята фризьорка няма собсвен салон - ходи в различни или по къщите.
И е чудесна млада дама на около 25 г. Peace

# 29
Е, явно, за да оценя нещо трябва наистина да се потрудя за него. И за да е по-сладко после.  
В интерес на истината последните една две години съм се отказала от много неща, нормални за момиче на моята възраст. Всекидневните ходения по кафенета са намалени, вместо това си вземаме кафе от кварталните магазинчета, може да звучо дребнаво, но разхода месечно се отразява.По дискотеки и кръчми също не ходя доста отдавна, събираме се на домашно и пак ни е весело и хубаво.  Дрехи и обувки си купувам само при нужда, преди не мога да кажа, че съм прекалявала, но си позволявах да се поглезвам. Козметика, търся си качествена и на прилични цени, но от нея и от ново бельо не мога да се откажа.  
"За" това съм една жена да се поддържа, да изглежда добре и да ухае на чисто и приятно, но е факт че може да се постига с минимални средства.  
Мисълта ми е... Абе наистина не съм лигла, която да цоца родителите си за пари. Всичко, което успявам да спестя, което пак в момента идва от родителите ми де, го влагам в наеми, продукти и оборудване за салона. Вярвам, че някой ден инвестицията, която влагам ще ми се върне.  
И днес като видях, че съм почти готова със салона и го видях в полузавършен вид, наистина нямам търпение да започна да работя! Да си го направя уютно и приятно и с тази атмосфера и желание за работа няма начин да не се получи!  Simple Smile  
Благодаря ви искрено за мненията, повярвайте всяко, дори не толкова положително мнение,  съм прочела внимателно и съм се замислила върху него и ми е от полза! Прегръщам ви, страхотни сте  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт