ОКТОМВРИйските устенца, скоро ще си хапват пюренца! Тема 6

• 23 304
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
А от това, което лапа, вирус не може да хване, само да се задави или отрови тазбира се.
Може. Да ме поправи някой, ако греша, но мисля че оцеляват до три часа на твърди повърхности. Същото се отнася и за концетрацията във въздуха. Здрав човек (без симптоми) или с много лека симптоматика може да е заразоносител и само чрез говор да предаде вирус на метър и половина.
Боже, колко глупости помня ooooh!

# 526
 Joy Joy Joy маймуна

# 527
А от това, което лапа, вирус не може да хване, само да се задави или отрови тазбира се.
Може. Да ме поправи някой, ако греша, но мисля че оцеляват до три часа на твърди повърхности. Същото се отнася и за концетрацията във въздуха. Здрав човек (без симптоми) или с много лека симптоматика може да е заразоносител и само чрез говор да предаде вирус на метър и половина.
Боже, колко глупости помня ooooh!
Точно така и най-добрия път за разпространение е въздушно капков.
Затова да ми е сигурна работата не пускам никой в нас Mr. GreenШегувам се...
Просто наши приятели отказваха да идват заради грипа(което не е особено убедително,при положение че каката е на училище и може да донесе всичко),но родата на мъжа ми аз я отказах като заявих,че принципно зимата не е най подходящия момент за продължителни гостувания (а и за къпане не отварям и дума,че им идва пряко сили миенето на ръцете).Та така Flutter

# 528
Cristi, много точно го е обяснила! Именно по тази причина ( и още няколко 😁 )  си стоим вкъщи. Далеч съм от мисълта, че някой някога ще успее през живота си да не се разболее от вируси, грипове и т.н., или че дете може да се гледа в инкубатор, но поне искам да го предпазя от това ( доколкото мога, предвид на това, че ММ все пак ходи на работа ) поне сега.
Някой да е виждал миглички, попаднали в очето? Днес за трети път виждам мигла, но нищо не мога да направя...дали може да създаде някакъв проблем? newsm78

# 529
Лид, питала съм педиатрите за това, защото освен миглички моят е имал гурелчета, влакна и какво ли не. Това дете е магнит за козина и всякакви тъпотии Crazy Казаха ми, че в 99% от случаите не е страшно и че очото само ще го изхвърли. Ако видиш зачервяване или ако очевидно е наранено, тогава потърси помощ.

# 530
Оф, пак си играем на изгубени в превода...бебетата се заразяват от докосване, пипане от хора, не както възрастните по въздушно капков път или пипане на повърхностти...има статии и инфо в нета, четете и бъдете здрави...това е от мен

# 531
Cristi, и ние сме имали влакънца... #Crazy
За сега не е имал зачервяване, дано и да няма. Но като я гледам тази мигла шаваща из цялото му око и настръхвам.
И да се оплача - иска да си смуче палеца, но не знае как да го обърне и всички остнали пръсти са му в очите или в носа... hahaha Понякога даже успява да си одраска нослето и да се разреве.  hahaha
Chuby, тук смятам, че не си права. Бебетата могат и се заразяват също като възрастните индивиди по въздушно-капков път. Просто някои инфекциозни заболявания се предават така. Ако някъде си попаднала на  статия, в която се твърди обратното ( особено ако тя е циркулираща из интернет пространството ) те съветвам да провериш достоверността й.  Naughty

# 532
Офффффффф божееее ooooh! Първото нещо,което ми дойде наум е варицелата и да не стана смешна,проверих и в нета и аз Пък имам линк за тва. Най често се разпространява по въздушно капков път и бебоците са най податливи на подобен род вируси преносими по този начин.

# 533
Iid спокойно и мойто мише има често мигли в окото особенно на лявото сами си излизат.По въпроса с гриповете гледам да е на вън с количката само когато е топло и не вали или духа.

# 534
Аз от "навън" не мисля да се тревожа за вируси. Ама истинско навън, на въздух, не в мола Laughing Ако не се врем в тълпи от хора мисля, че всичко е наред.

# 535
Абе вие много четете, бе? Статии, книги... Отде тва време, бе, безделничкиии?!
Щерката усилено работи за мойто затъпяване. Освен ако не са измислили поставка за глава, аз книга нямам свободна ръка да хвана. Пък и да остане време, има мъж, чинии, баня, кухня и всички искат време. Затова търся всичко синтезирано и обяснено с две думи.
В тоя ред на мисли искам отзиви за Боуен, че щерката не дава дори брошурата да си изчета! Какво представлява, колко трае една процедура, има ли ефект, и колко прочедури са нужни, или просто е добре своевременно да се направят. Одеве си пуснах клипче, дето обясняват, ама карах кола и щях да утрепя някой, та и клипа не изгледах.

# 536
И аз върша цялата домакинска работа, но през нощта чета минимум 3 часа, един от които само бебешки работи.  Laughing През останалите чета по специалността, че се надявам след майчинството да сменям работното място.  Praynig

# 537
Оф, пак си играем на изгубени в превода...бебетата се заразяват от докосване, пипане от хора, не както възрастните по въздушно капков път или пипане на повърхностти...има статии и инфо в нета, четете и бъдете здрави...това е от мен
Каква е логиката? newsm78 Или като станеш на определена възраст, бацилите почват да работят на друг принцип? Освен "нета" и "Сиърс", има медицински журнали и изследвания. Не твърдя, че помня всичко вярно (както казах, някой да ме поправи, ако греша), но със сигурност не съм срещала твърдение, че заразоносителите действат избирателно при различните възрасти Peace

Шошка, боуена е най-лаишки казано като терапия без игли. Докосват определени точки и тялото се самоактивира, за да се справи с проблема. Твърди се, че при бебетата има огромен успех, защото телата им не са натоварени по никакъв начин, не са обременени като дъртолите.

Една процедура обикновено е около 30 минути при възрастен, защото се следват определени протоколи и тялото трябва да има време да "осмисли" между движенията. При бебетата обаче са точно три пипания (поне при моята терапевтка) и става за пет минути.

Аз лично съм доволна. Правихме общо 3 процедури, по една всяка неделя и спрях всички илачи за колики още след първата.

# 538
Аз от "навън" не мисля да се тревожа за вируси. Ама истинско навън, на въздух, не в мола Laughing Ако не се врем в тълпи от хора мисля, че всичко е наред.
това ми хареса не бих завела дъщеря ми с количката в мола на разходка.Зада и премеря дрехи да. Или като порастне, зада си играе в някой център,но само ако на вън е зима.

# 539
Идеята е следната, ако болен човек дори с маска обслужва бебето, вероятността то да се разболее само чрез допир е почти 100 процента. Затова ММ винаги преди да пипа бамбина се къпе след като се прибере от работа. Не давам много, много да я пипат хора особено сега в грипния сезон. Това е, при нас работи, то и ние си живеем в пущинака та няма много хора, никви гости докато не мине тоз грип.
А за Сиърс само с добро, за мен е великан.
Шошши ние ходихме в Боуен Център София, пак са три терапии, но тук е включена и майката, тоест на теб масаж, на бебето също. Страхотно беше, коликите и много намаляха, после изчезнаха, а на мен ми изчезнаха бболките в гърба и вратта. Терапията е както е обяснила Кристи, но тук се залага на идеята, колко да свързани майката и бебето и се работи на принципа на връзката.
Лид мигла съм махала като измивам хубаво окото с тампон с преварена вода, излезе веднага.
Айде лека нощ, че ми мирише на възглавница, Бамбина отнесе плувката и аз я следвам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт