Нашите кухни - 67

• 112 147
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • Под Сините камъни
95 пари, блума е малко по-скъп.
Благодаря

# 391
  • София
Здравейте , правя си проект за кухня и много ми харесва гърба на кухнята да е гранитогрес имитиращ камък. Гледах един, но е неравен и се чуди може ли да се сложи за гръб на кухня. Знае ли някой тази лайсна която се слага между плота и гърба дали може да се постави ако е неравно?

# 392
  • Раковски
Ако гърба е гранитогрес, може да не се поставя  водобранната лайстна, но си помислете за почистването на гърба.

# 393
  • София
Дори гърба да е релефен ли? Гранитогреса нали може с всичко да се изчисти?

# 394
  • В полите на Витоша :)

Много ги харесвам тези плот-маси, но като идват гости за вечеря, къде се събират? Това ме отказа.

# 395

Много ги харесвам тези плот-маси, но като идват гости за вечеря, къде се събират? Това ме отказа.
Ами мислех си и за холна маса с повдигащ се механизъм, която да използвам като трапезна точно за повече хора.

# 396
  • Някъде на път....
..........

За острова се притеснявам от 2 неща - дали разстоянието от 0,9м-1,0м между плота и острова не е малко - ...........

Не е малко.
Препоръчителния минимум е 90 см.  Peace

# 397
  • Пловдив
След прекарванео на ВиК и ел инсталацията в кухнята, дойде ред и на съществената част...
Бях на мнение, че не искам вградени уреди, но тук ме убедихте, колко ми е погрешна представата... В последствие, купих печка, която не е за вграждане - изпитвам ужас от стъклокерамичните плотове Rolling Eyes
Сдобих се и със съдомиялна (подарък от свекито, но поне да ме беше питала каква искам Crossing Arms) - и та не е за вграждане и ми обърка цялата концепция #Crazy
И в темата за интериора питах, но ще задам въпроса си и тук- искам плота да започва от печката и да свършва над съдомиялната (така един вид, ще я вградя newsm78). Да, но и двете са на височина 85 см. Ако плота мине над съдомиялната, то при печката ще се получи малко по-високо ниво, а искам да са на едно... Предложиха ми, под печката да се изгради стъпало (гранитогреса още не е лепен), но идеята хич не ми допада на мен...
В другата тема казаха, да проверя дали не може да се сваля капака на съдомиялната - ако е така, дали плота може да е точно върху нея, без да има никакво пространство между тях newsm78

# 398
  • Раковски
Правите плота на 90 см и под печката се прави скара и се вдига нагоре с нужно разстояние.

# 399
  • Северозапада
И аз бих повдигнала печката.

# 400
  • Пловдив
За скара изобщо не би ни минало през главите... Благодаря ти shadowman за страхотната идея  bouquet 

И пак с въпрос - добре ли ще стои фаянс за гръб newsm78 Намерих си страхотни плочки, точно в цветовете на кухнята Simple Smile Успях да убедя благоверния, че ще стоят по-добре от това, гърба да е същия като плота. Според мен и почистването ще е далеч по-лесно, но преди да вземем окончателното решение и да ги купим, бих се радвала на още мнения.

# 401
  • Пловдив
Аз зад печката съм с плочки (нямам идея какви са, видях ги, харесах ги и ги взех). Цветът на плочките е като цветът на гърба, но различен от плота. И при нас имаше проблем с плота и печката да са на едно ниво и затова направихме шкафовете около печката с 5 см по-ниски от другите. Кухнята ни е на 3 стени, така че изобщо не си личи.
http://solenka87.snimka.bg/other/kuhnya.924860.37708639

# 402
  • Пловдив
Нещо такова го виждам и аз Simple Smile Но в други цветовве.
Зад печката мисля да са 3 реда плочки, хоризонтално ориентирани (20/50 им е размера). Това е на едната къса стена. След това е дългата, която е от край до край в прозорци. Между прозорците и плота остава място точно за един ред плочки. Следващата стена е под ъгъл и от там отново мисля, да започнат 3 реда плочки. на тази стена ще е и мивката. После отново е късата стена - там ще влезе съдомиялната, като над нея ще има спомагателно  прозорче, което е към хола (за сервиране/отсервиране).
Нямам точните размери на помещението в момента... Ето това е една импровизирана скица
Скрит текст:

# 403
Съдомиялната, не би ли трябвало да е по близо до мивката.

# 404
Аз зад печката съм с плочки (нямам идея какви са, видях ги, харесах ги и ги взех). Цветът на плочките е като цветът на гърба, но различен от плота. И при нас имаше проблем с плота и печката да са на едно ниво и затова направихме шкафовете около печката с 5 см по-ниски от другите. Кухнята ни е на 3 стени, така че изобщо не си личи.
http://solenka87.snimka.bg/other/kuhnya.924860.37708639
Много ми харесват шкафчетата . От къде са? Или са по поръчка?

Общи условия

Активация на акаунт