Нашите кухни - 67

• 112 142
  • 759
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Аз зад печката съм с плочки (нямам идея какви са, видях ги, харесах ги и ги взех). Цветът на плочките е като цветът на гърба, но различен от плота. И при нас имаше проблем с плота и печката да са на едно ниво и затова направихме шкафовете около печката с 5 см по-ниски от другите. Кухнята ни е на 3 стени, така че изобщо не си личи.
http://solenka87.snimka.bg/other/kuhnya.924860.37708639
Много ми харесват шкафчетата . От къде са? Или са по поръчка?
Цялата кухня е по поръчка. Това са най - обикновени ПДЧ плоскости от Съливер в Пловдив. Нищо специално няма в тях (нито механизми, нито начин на отваряне на вратичките, нито пък разпределението вътре). Като цена материала излезе доста изгодно (550 лв само за дървенията, без плота и гърба).

Имайте предвид, че заради печката когато се готви на фурна и е махнат капака тези плочки ще са ви вода от изпаренията на печката.
Не бих казала. Цялата стена зад печката е в плочки до 1,50 м височина от пода. Когато е включен аспиратора, няма никакъв проблем. Единствено, когато вън беше - 20 градуса, вътре работеше парното, тогава се получаваше малко повечко вода по плочките. Лично за мен това не е проблем.

sise-to, Кухнята ти е много голяма и хубава. Винаги съм искала толкова голяма, че и по-голяма кухня. И ние сме с такава ръкохватка на смесителя, само че при нас е от дясно и ръкохватката ни е от дясно и излиза извън коритото, защото нямаме отцедник. Не се мокри кой знае колко. По принцип съм левичарка, но ми е много удобно ръкохватката като е от дясно.

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 09:50 от solenka

# 421
  • Варна
sise_to, честита нова кухня.Simple Smile Наистина е голяма и много, много хубава!
 Peace

# 422
Може ли да помоля за вашите мнения.

Долната снимка показва 2 варианта на дневна, от която се влиза в кухнята. В момента е заградена, като исках само да сменя вратата - да е плъзгаща. Тъй-като обаче решихме да махнем камината (тук на чертежите още я има, защото по-късно взехме това решение), има идеи да се отвори изцяло кухнята и да стане open space дневна.  Така наистина ще се оформят повече варианти, и остров може да се сложи, но никак не ми се иска обаче да е отворена Sad ..омръзна ми да чувам бученето на абсорбатора и много бях доволна, че имам възможност за затворена кухня, в която да се влиза от дневната. Обаче, ако остане затворена, се притеснявам, че при масата в трапезарията ще е тъмно, освен ако не се сложи до прозореца. Ако обаче масата е до прозореца, диванът остава веднага след влизане в хола и не остава подходящо място за ТВ - трябва да се забие както е показано на схемата - до екс-камината. Освен това не е удачно през зоната за релакс да се минава за трапезарията, но айде да кажем, че това не ме тревожи колкото мястото за ТВ. Имате ли някакви съвети?

Цялата зона дневна + кухня е приблизително 6/6м. 

http://prikachi.com/images.php?images/302/9062302T.jpg

# 423
  • В полите на Витоша :)
Страхотна кухня, sise-to! И аз си мечтая за толкова голяма, нашата е наполовина.

Относно смесителя - и аз мисля, че ръкохватката трябва да е от ляво.

# 424
  • Някъде на път....
Да се похваля и аз - днес започнаха да монтират кухнята, ще видим кога ще свършат Wink
Искам да попитам майсторите в темата - тъй като ще слагам принт стъкло за гръб и се колебая между 5-6 картини, има ли вариант фирмите, които печатат върху стъкло да ми визуализират върху проекта или готовата кухня как би изглеждало стъклото? Защото от това кое как стои , ще реша какво да сложа като цвят и картина.
Това не се прави от фирмите които печатат върху стъклото, а от дизайнерите които правят визуализациите.  Peace

# 425
  • София

Долната снимка показва 2 варианта на дневна, от която се влиза в кухнята. В момента е заградена, като исках само да сменя вратата - да е плъзгаща. Тъй-като обаче решихме да махнем камината (тук на чертежите още я има, защото по-късно взехме това решение), има идеи да се отвори изцяло кухнята и да стане open space дневна.  Така наистина ще се оформят повече варианти, и остров може да се сложи, но никак не ми се иска обаче да е отворена Sad ..омръзна ми да чувам бученето на абсорбатора и много бях доволна, че имам възможност за затворена кухня, в която да се влиза от дневната. Обаче, ако остане затворена, се притеснявам, че при масата в трапезарията ще е тъмно, освен ако не се сложи до прозореца. Ако обаче масата е до прозореца, диванът остава веднага след влизане в хола и не остава подходящо място за ТВ - трябва да се забие както е показано на схемата - до екс-камината. Освен това не е удачно през зоната за релакс да се минава за трапезарията, но айде да кажем, че това не ме тревожи колкото мястото за ТВ. Имате ли някакви съвети?

А не може ли трапезарната маса да е в частта, където е сега камината с изход от кухнята, както е на първата (от ляво) схема. Така ще имаш дневна част целия правоъгълник, като диван и ТВ останат на същите места?

# 426

А не може ли трапезарната маса да е в частта, където е сега камината с изход от кухнята, както е на първата (от ляво) схема. Така ще имаш дневна част целия правоъгълник, като диван и ТВ останат на същите места?

Няма как да стане, там е тясно, освен това ще е доста тъмно и сбутано и входът към кухнята. АКо входът се премести, ще стане много обикаляне

# 427
  • Бургас
Моето мнение е да оставиш дивана до прозореца. Като влезеш през вратата в дясно е масата. Така като седиш на дивана или на стол на масата ще гледаш ТВ. Но всичко зависи и от навиците на семейството. Ние сме такива, че постоянно е включен. Докато ядем или имаме гости сме на масат и гледаме. Докато лежим на дивана и гледаме филми пак сме вторачени. Докато има семейства, които докато се хранят не гледат ТВ. Всичко зависи от навиците. А друго което си мислех и, че  в този вариант в ъгъла ще можеш да си сложиш хубава елха за Коледа. Далече, ама в другия вариант не я виждах къде е.  И кухнята в този случай повече ми хареса разположението.

# 428
за елхата не се бях сетила  Laughing  Също така като цяло по принцип наистина не  е добре зоната за релакс (дивна и т.н.) да е тази, през която се преминава, за да стигнеш до другите части.  Не че е болка за умиране, но все пак...   Единственото наличието на дневна светлина ме притеснява донякъде, не е тъмно, но нямам много наблюдения как е сутрин. Според бившите собствеици е ок, не се пали лампа от сутринта и т.н.

А какво мислите като цяло за варианта отваряне на кухнята?   За момента идеята ми е да я запазя затворена с плъзгаща се врата, но по принцип ще правим и схема в отворен вариант да погледна, макар че не клоня натам изобщо за момента  newsm78

# 429
sise_to, много е красива кухнята ти! Честито! Имам подозрение, че е дело на един безценне форумен съветник, но не съм съвсем сигурна. Много елегантно е решена. Със здраве да си я ползваш!

# 430
  • София
sise_to, много хубава кухня, със здраве да готвиш в нея!
Вкусовете ни напълно съвпадат, с точност до модел и цвят гранитогрес даже.
Честито!

# 431
  • София
за елхата не се бях сетила  Laughing  Също така като цяло по принцип наистина не  е добре зоната за релакс (дивна и т.н.) да е тази, през която се преминава, за да стигнеш до другите части.  Не че е болка за умиране, но все пак...   Единственото наличието на дневна светлина ме притеснява донякъде, не е тъмно, но нямам много наблюдения как е сутрин. Според бившите собствеици е ок, не се пали лампа от сутринта и т.н.

А какво мислите като цяло за варианта отваряне на кухнята?   За момента идеята ми е да я запазя затворена с плъзгаща се врата, но по принцип ще правим и схема в отворен вариант да погледна, макар че не клоня натам изобщо за момента  newsm78

Аз съм много ЗА такъв вариант. До преди 1,5 г. бях против, но сега ползвам такава кухня с дневна и ми е супер удобно. Един хубав абсорбатор ми липсва само.

# 432
  • Бургас

Аз съм много ЗА такъв вариант. До преди 1,5 г. бях против, но сега ползвам такава кухня с дневна и ми е супер удобно. Един хубав абсорбатор ми липсва само.

И аз съм ЗА. Години наред ползвах отделна кухня и ми беше тегаво като се затворя вътре. Сега всичко е заедно и страшно ми харесва. Мъжа ми имаше колебания относно сливането на двете помещения, но и той е много доволен от резултата.

# 433
Аз пък досега съм била все с отворена и в двата ни предишни апартамента и ми е втръснало от бучене на абсорбатора и от остатъчни миризми  #Crazy Не че ще изолираме съвсем миризмите с плъзгането, но поне няма да ми бучи абсорбатор. А всеки си бучи каквото и да си говорим. И двата ми досегашни са били хубави, добр вързани, без илизпни вибрирания, ама си ме дразнеха....  И затова сега съм  толкова изкушена да запазя затварянето Sad

# 434
  • DE
Плъзгащите врати са страхотен изолатор. Чак създават вакум когато аспиратора работи и трябва да се отваря или прозорец или да не е плътно затворена плъзгащата врата.

Общи условия

Активация на акаунт