Нашите кухни - 67

• 112 136
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • Раковски
JACKLIN, отворите на мивката ще се направят от магазина за мивки или от хората които правят кухнята, но трябва да избирате мивка която да има повече варианти за отвори.

# 541
  • Раковски
Здравейте,

Имам питане към тези от вас, които имат вградена фурна в колонен блок/шкаф: не е ли проблем когато се готви на фурна, че няма аспирация отгоре и не се ли вмирисва? Много харесвам този тип вграждане-на нивото на плота, но след като аспиратора ще остане над самите котлони, а не над фурната, се замислям какво става с изпаренията от нея? Да, фурните си имат добра изолация и все пак....не се ли повреждат и шкафовете над фурната?
,

Един от много често задаваните въпроси, аз отговарям така, ако фурната е над аспиратора пак няма да може да обере парата. При отваряне на вратата излиза облак пара от която аспиратора улавя една малка част а другата на тавана...

# 542
Здравейте,

Имам питане към тези от вас, които имат вградена фурна в колонен блок/шкаф: не е ли проблем когато се готви на фурна, че няма аспирация отгоре и не се ли вмирисва? Много харесвам този тип вграждане-на нивото на плота, но след като аспиратора ще остане над самите котлони, а не над фурната, се замислям какво става с изпаренията от нея? Да, фурните си имат добра изолация и все пак....не се ли повреждат и шкафовете над фурната?
,

Един от много често задаваните въпроси, аз отговарям така, ако фурната е над аспиратора пак няма да може да обере парата. При отваряне на вратата излиза облак пара от която аспиратора улавя една малка част а другата на тавана...
Бе, не е баш тъй. Не съм твърде съгласен. Зависи от абсорбатора. Друго си е под него, или в непосредствена близост.

# 543
  • Раковски
Кухнята ми е в един коридор, аспиратора 715 кубика и никога няма да успее да засмуче всичко дори и на най-мощната степен. Ако въпроса е дали е по-добре фурна под аспиратор  и ако се наблегне на това, че все пак аспиратора ще засмуче пара то този вариант е по-добрия.

# 544
Аз съм на етап търсене на ламинат. И днес в един магазин ми казаха, че прозиводителят съветвал ламинатът да почва от крачетата на кухнята, а не от стената. Какво мислите за този подход? Идеята е, ако след време решиш да сменяш ламината или се наводни, да не се налага да се вдига и кухнята...

# 545
  • на Мелмак
Жаки, аз съм също с гланцова кухня и съм много доволна -няма пръсти, много лесно се чисти, винаги ми е чиста с едно минаване.
Виж по магазините различните гланцови покрития - пипай и питай  Wink

# 546
Ети, гледам в нета снимки на кухни с горни шкафове гланц и долни мат, не е лошо и така.
Абсорбаторът ми е голям дерт, дневните части- кухня, трапезария хол са на едно с обща площ ок. 86-90 квадрата, какъв като мощност би ми свършил работа? Препоръка за марка? Няма комин там където ще е, ако това е от значение.

# 547
  • Северозапада
 JACKLIN*,  и моята идея към момента е такава - долни мат, горни - гланц. си
За пода на кухнята. Гледах през почивните дни предаването "Мисия моят дом" (да не се бърка с това на Мария Силвестър) и точно редяха гранитогрес, който е с шарка на дърво, даже плочите са дълги и тесни, като ламинатените. Ние мислехме ламинат да наредим в кухнята, но този гранитогрес изглеждаше доста добре.
Абсорбатор уж съм избрала един с 330 м3 всмукателна мощност и ниво на шума до 61 децибела. Помещението ни е 30 м3 и според половинката е достатъчно мощен  newsm78, а според мен ще е доста по-тих от сегашния, който е 67 или 69 dB. Най-вече искам да не е много шумен.

# 548
  • Резерват "Северозапад"
Смятам, че за 30 квадрата избраният аспиратор е много слаб Peace.

# 549
  • Северозапада
Не 30 квадрата, а 30 кубика, даже по-малко. Около 10 квадрата е.

# 550
ant G, тези 330 м3 за коя степен ги дават?

Гранитогресът с дървесна шарка (ще се повторя за n-ти път сигурно Simple Smile), е много, ама много хубав и изключително подходящ за кухня/дневна/коридор. Важно е обаче да се подреди правилно за да има ефект на истинска дървесина, както и да е качествен - нашият дори на допир я наподобява.

Мишелин, а кухнята в такъв случай директно на пода без настилка ли ще я монтират? За първи път чувам аз за такъв подход, но може и да е някоя новост, за която не съм се осведомила своевременно. Simple Smile

# 551
  • Резерват "Северозапад"
Не 30 квадрата, а 30 кубика, даже по-малко. Около 10 квадрата е.
Извинявай, права си bouquet! Предостаъчен ще е.

# 552
  • Северозапада
Не съм обърнала внимание да пише, но предполагам е на максимална. Сега погледнах и на сегашния е 300 м3, но аз го ползвам почти само на 1ва степен от 3, на 2-ра, ако пържа нещо миризливо, но аз такива неща много рядко готвя., на 3та не помня да съм го пускала.
Мерси за коментара за пода. И на мен ми хареса как изглежда.

# 553
  • на Мелмак
На ММ брат му е с голям холокухня, около 60-70 кв. И абсорбатора му е голям , ама колко newsm78
Ще питам и ще споделя  Grinning

# 554
Не съм обърнала внимание да пише, но предполагам е на максимална. Сега погледнах и на сегашния е 300 м3, но аз го ползвам почти само на 1ва степен от 3, на 2-ра, ако пържа нещо миризливо, но аз такива неща много рядко готвя., на 3та не помня да съм го пускала.
Мерси за коментара за пода. И на мен ми хареса как изглежда.

За тази квадратура е напълно достатъчна мощността. Не се втелясвайте прекалено за тези абсорбатори, няма начин да не мирише изобщо на храна в помещение, в което се готви. Дори в професионалните кухни, където отличната абсорбация и вентилация са много важно изискване, когато се готви ароматът на храна си се усеща в някаква степен, няма как да се избяга от това, защото е кухня (а в домашни условия е без значение дали е общо с дневната или отделно помещение - готви ли се в него - кухня е!).
Достатъчно е абсорбаторът да поема парата от готвенето, за да не се получава запотяване на прозорците примерно, да не се допуска задимяване на помещението, и т.н. А, и да не разбира все пак целия блок какво се готви у вас, т.е. само вие във вашата кухня да си знаете. Wink

А на моята прекрасна нова бяла кухня тези дни й престои лепене на плочки, които аз в последния момент реших да сменя, затова още се моткаме с нея. Нали като са плочки няма да има водобранна лайсна, с какво се изолира долу в края - с фуга, силикон или?

Общи условия

Активация на акаунт