Боледуване на децата ни - тема 49

• 55 742
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Аз взех бележка на 31.01., с която извинявам назад дните от 3.01 до 31.01 вкл. Датата на бележката е 31.01.2017г.
Обсъдих въпроса предварително с директорката, която каза, че ще ми уважи такава бележка. Попитах я-по новото нали не може бележката да извинява със задна дата?! - отговори ми, че да, така е за учениците в училище, но никъде не е разписано, че същите тези бележки, по-точно изискванията за тях, важат и за бележките, които се представят в ДГ. Laughing.... което мен ме устрои перфектно. Педи също каза, че каквато бележка искам, такава ще ми напише. Та така...

Лайт, би тябвало да вземеш бележка с утрешна дата - за да извиниш дните четвъртък и петък, според вашите училищни изисквания Crazy

# 76
Да- утре ще е. Но тогава тази бележка дето е с дата на издаване 3.02- но е от 31.01-3.02.вкл., какво невалидна ли е  Crazy Нищо не каза класната, и не е и първата такава бележка, която съм носила в училище. Преди нова година когато ноември и декември ми подреди 3 боледувания едно след друго, беше останала една седмица до ваканцията и не исках да го пускам, макар че беше се попуправил.И бележката за тази последна седмица  преди зимната ваканция също беше такава със задна дата на издаване.И класната беше казала да неми направят проблем, взе я и до ден днешен нищо не  е казала.та надявам се да няма проблем.

Пф с тези нови изисквания друг път вече ще трябва да ходим още първият ден на разболяването.

Малко тъпо.. защото примерно някой пъти първият ден като тръгва разболяването още не ясна картинката.. примерно почва да се сополеви...да вдига някаква лека температура ... изчаквам... и примерно на другият ден температурата вече се покачва повече и го водя фактически на вторият ден от разболяването ,т.е отсъстването, и предният ден пак е преди датата на първият ден отсъствие.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 10:01 от Lightning

# 77
Тъпо е,да.
Но щом ти ги приемат...свиркай си Whistling
Педи вика...кво да ти пиша в бележката...ще го пишем,че е бил посран цял месец,демек...ентеровирус Mr. Green
За февруарската пък писа сопол

# 78
Хах нещо не можах май да се изразя.. Та мисълта ми е , че като се иде примерно на вторият ден от разболяването ( т.е остъстването ), датата на издаване на бележката е след първият ден на отсъствие вписан в бележката.

# 79
Аз мисля да се обаждам на педи да запазва амбулаторен номер и вече да ходя за бележката според развитието на болестта. Надявам се да е съгласна де. Не съм говорила с нея още.

Лайт, от новата година е въведено правилото за амб.номер. По време на грипната моята я задържах два дена повече (четв.и петък се падаха). Мъжът ми отиде за бележка във вторник на следващата седмица. Личната я издала, но казала, че вече не става така.
Иначе според мен може да я вземеш в последния ден от боледуването за няколко назад, но не като е свършил целият период на боледуването. Разпитай най-добре утре и после сподели Simple Smile

# 80
Пф, не знам с тия бележки...то сега я взех посредата на боледуването, даже бих казала в разгара- с тая силна кашлица.Издаде ми я до петък само, понеже нали следват  събота и неделя и после 3 дни ваканция..( за които не трябва бележка ), иначее ако не беше тази тридневна ваканция тази седмица,то  бележката ни щеше да обхване и тази седмица, защото реално едва днес се поооправи долу горе.

Тя педи от миналата година си пише номер на амбулаторният лист на извинителната бележка- това ние 5- тото разболяване от края на Септември до сега и забелязах, че на всичките бележки от тогава до сега вписва номер на амбулаторен лист ( но да пише такъв не съм видяла ).

Утре ще я питам наистина  да ми разясни.

# 81
Тя педи ми каза, че може да дава по- дълъг период на бележката... защото реално никой реално не може да каже как ще се развие разболяването и колко дълго ще продължи.И ми каза, ако се е оправил преди последната дата на бележката не пречи ,ако решиш да си го пуснеш на училище.

# 82
  • Варна
Моята педиатърка на всички документи, които издава пише амбулаторен номер и така е от край време. Но не съм убедена, че амбулаторен номер и номер на амбулаторен лист е едно и също.

# 83
На моите двете бележки има отгоре номерца-амб.№ 201 и амб.№300 например. Така ги драсна на ръка и наизуст според мен:lol: не ги знам как се оправят....но то и никой не ги проверява май. Само я попитах да нямат някакви задължителни изисквания спуснати и да й направя беля, тя само се засмя..

За училищата, доколкото разбрах, трябва датата на бележката да е от първият ден на болестта и отсъствието съответно. Тоест-днес се разболява детето, днес няма да ходи на даскало, днес тича при доктора за бележка, датата на бележката-също днес. Утре ако отиде на лекар-бележката не чможе да е с дата утре, и да извини вчера...
но те сто пъти го сменяха, незнам кое остана последно и колко се спазва също Peace

# 84
Аз не съм се заглеждала в нашите бележки. Може и да не е амб.номер тогава, а нещо друго.
А това с датата на бележката и първия ден отсъствие е голяма глупост, освен ако лекарят не е съгласен да бъде предупреден по телефона. Първия ден понякога изобщо няма ясни симптоми, че да се размотава детето по кабинети.

За утре още се чудя дали да я пускам. Да не лепне нещо с този намален имунитет сега. Ако е само утре обаче, не ми се разправя с висене при личната.

# 85
И на мен ми се струва, че тия номера дето ги пише педи на бележките, си ги пише ей така...но знам  ли.

Мен от няколко дни се мъчи да ме събори вируса на малкият.От 3-4 дни ми едно дразнещо, пресъхнало гърлото с леки  болки и то на моменти  и ми дразнеше точно там- ларингса и малко под него така към трахеята, че ме напъваше да кашлям. Вчера се поразкихавих и взе да ми се задънва едната ноздра, днес вече нее, но си попротича. Карам на аналгин и витамин Ц и от Хомеожена, който взех за малкия, то цяла кутийка 3 блистера взех. Та така, последните дни съм на кантар такова- ни болна, ни съвсем наред. Аз така ги карам неговите вируси с по-  лека симптоматика от него.

О, Дъждец, щом заради хрема мислиш да не я пускаш евентуално, значи аз да си го оставя без никакви скруполи в нас следващите  два дни да се доуправи хубаво и закрепне.Кашлицата днес към този момент е направо минимална- в сравнение с предните дни.. но носа не мога да разбера какво точно се случва, беше намаляла хремата доста, но сега последните два  дни пак по се пълни на моменти.То спрях и капките като беше понамаляла осезаемо.. та не знам.

# 86
  • Варна
Момичета, я да ви питам нещо. Не е кой знае какво, но... На дребния понякога му се появяват 2 зачервени петънца на горната страна на дланта, на едно определено място, с определена форма са. Т.е. не просто да се зачервява и да изчезва, а конкретни неправилни по форма петънца ту ги има, ту ги няма. Изглеждат все едно си е натиснал нещо към ръката и се е отпечатало, нали се сещате, не като възпалено силно розово червено, различно. Само че не са релефни, абсолютно гладки. Какво може да е това чудо?

# 87
Месечинка, моят  му излизат такива петна. Преди беше по цялото тяло, крака, гърба, гърдите, лицето.Като излизаха поетапно- първо гърба, гърдите, краката.После на втори тласък излязоха по ръцете и лицето, като там бяха по силно изразени, по тъмни и по големи. И лицето му цялото пламтеше на допир.Така ту поизбелдняваха ту ставаха по силно изразени- в рамките на денонощието.Така общо докато мине , минаха 10 тина дни. Водих го при алерголожката и тя каза че това е Уртикария. Пускахме изследвания и те сочиха пък вирусна инфекция.Та  каза , че е вирусна Уртикария, а какво е било всъщност не се знае.
Даже имаше петна, които вътре са по - бледички,а някак са като очертани с червен ореол.

На едната бактериална ангина преди нова година, по време на боледуването също излязаха такива петънца по целите длани меката част, пак така ту се поскриват, ту пак излизат, но това беше за 1-2 дни някъде. Сега на това боледуване също за 1-2 дни му излязоха такива петна пак по целите длани, даже и малко по ходилата но по към глезените някак. Бях го писала това миналата седмица тук.Та и аз се чудя... Thinking

# 88
  • shumen
Май това с тия бележки е голяма глупост наистина.Как ли не ще помъкна детето още при първия ден от разболяването при педи,след като няма още пълна картина дали е болно.
Месечинке,на мен ми се поява така едно петно лятото и аз все си мисля,че е от жегата.

# 89
Отново се връщам при вас. Много е неприятно с бележките, откакто е вече в подготвителна. Преди можех да си го държа на топло колкото преценя, и ако няма кашлица изобщо да не ходим до педиатъра да събираме чужди бацили.
Онази вечер пак започна да хърка и си го оставих вкъщи, денем хрема няма. Ако не беше необходима бележка, утре или в петък можеше да го пусна, сега ще видя кога ще успеем да се вредим при педиатъра - очертава се май чак във вторник да е на градина. И аз съм болна, даже АБ ми изписаха - яд ме е, че го започнах, не действа изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт