Искам да кажа ... (108)_06.02-12.02

• 67 346
  • 796
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Жаки, умирам си с постовете ти за малката Жаки.  Heart Eyes  Joy
Моята Кати си е типично момиченце, но вече като че ли няма чак такива залитания, каквито имаше като по-малка. Влекат си я гримове, тоалети и прочее, но не е нещо, което да ме безпокои, защото е в умерени граници. Доста време прекарва обаче пред огледалото - кълчи се и отмята коси.  Crazy Като й направя комплимент, че е красива, с един наперен тон ми отговаря: "Знам си го!". Понякога сама си нарежда, че е красива, умна, стройна и с дълги крака. Да й имам самочувствието. Ама нека, не пречи.  Laughing

# 481
  • София
Аз съм може би консервативна, но мисля, че малките деца трябва да имат други приоритети. Не виждам как клепането с какво ли не и притежаването на гардероб по-голям от моя има отношение към формирането на стил и усет за естетика, но пък разбирам Бърди като ми обясни според нея какво провокира всичко това. Разбирам не е равнозначно на приемам.
Абе, ако имах дъщеря, щяхме много да се дърляме и щеше да ме мрази, най-вероятно Embarassed
Не ме разбирайте погрешно - и аз харесвам хубаво облечени момиченца и с някакво детско аксесоарче, също така намирам за нормална и типична за пола известната суетност. Но когато това се превърне в център на вниманието у едно дете, според мен вече се формира недостатък на характера, за чието изкореняване бих работила. Аз прекалената суета и у големите я намирам за признак на празноглавост, ако трябва да съм честна.
Не става дума за Жаки, разбира се, или за другите мъници, при тях е съвсем детинско, фаза, ще мине. Но у момиченце на 10-12, примерно, би ме притеснило подобно поведение, признавам си.

# 482
  • София
Белиндичке, те на 12 вече започват да искат да си боядисват косите зелени  Laughing Laughing

# 483
belinda, аз също не го толерирам и дъщеря ми може и да ме мрази на моменти.
У нея този стремеж за "гласене", гримове, гланцове се появи около 6-7г. възраст.
Преди това рядко имаше претенции дори с какво е облечена. Но аз винаги съм избирала дрехите и с вкус, така че с това не е имала и няма проблем.
Сега се опитва да слага сенки когато излизаме на разходка. Оставям я да се намаже и преди да излезем просто минавам с тампон с тоалетно мляко. Simple Smile Съпротивлява се, но съм и казала, че клоуни по улицата с мен не искам.
Гланц я оставям да си слага.

Бърди, те и на 9-10г. искат. Съученичка на дъщеря ми на 1вия учебен ден беше с розова коса.

# 484
  • Пловдив
Белиндичке, те на 12 вече започват да искат да си боядисват косите зелени  Laughing Laughing
Че аз на 15 я бях боядисала зелена!

# 485
  • София
Няма лошо Laughing Ако ходи по олимпиади, прочела е поне половината от това, което аз съм прочела на 12, спортува и се оправя свободно в чужбина на английски, ако ще лилава на жълти точки да ходи в главата. Не съм против кипренето, против съм да е основна цел в живота и другото да е на заден план. Заменете "кипрене" с "плейстейшън" и става ясно горе долу какво е положението и с момчетата Laughing

# 486
  • София
Разбирам те, аз, разбирам те и съм съгласна с теб.  Peace

# 487
И аз съм съгласна. Моята племенница много се клепеше, но пък това ѝ е единствения кусур. Отлична ученичка е, помага вкъщи, спортува.

# 488
  • Пловдив
Представете си .... прибира се майка ми и води хора с нея на гости. Аз като разбрах, че има външни си сложих една шапка на главата. А тя ми вика "Сваляй тази шапка", а аз "Ще я сваля, ама няма да ти хареса, по-добре не настоявай" . Но майка ми от дума не разбира. Свалям шапката, а отдолу аз зелена. Разкошно, прекрасно зелена. По принцип съм тъмнокестенява брюнетка с много дълга и гъста коса. Гостите мълчат, майка ми мълчи, аз мълча. То какво да кажа, всичко се вижда.

# 489
Аз имам две роботчета - едното чисти, другото мие....и двете са на iRobot. За 500 кв.м. са добре. И за БГ имам де  Laughing имат сензори и не падат по стълбите. Сега съм метнала око на едно за стъкла.

За плейстейшъна не съм съгласна. Зависи как е организирано детето - моето само дето не спи на корта и таблета се ползва само за домашни. А има специален геймърски компютър, но няма време да седне на него. Майка му го държи ангажиран.

# 490
Мнението ми се приближава много до това на Белинда.

И преди съм казвала, щерката ми носи много "женско" в себе си и тайничко много и се радвам, но гледам да не прекалява с женските си капризи и занимавки и всичко да е в рамките за възрастта и. Умира за рокли и поли, харесва барбита, кончета и котенца. Умира за лакове и гримове - собствени няма, няма и да има, докато не стигне поне 14-15. Балсам за устни с лек розов блясък - при студено време или при специален случай. Стикери за нокти с цветенца + безцветен лак при супер специален случай. Толкоз.

Румба имам, голяма приятелка ми е, казваме и R2D2 ,  всекидневно я моря заради котката, забележки нямам. Сменяли сме няколко дреболии по робота до сега - и гаранционно и извънгаранционно. Клиентският им сервиз е много добър!

# 491
  • София
С кое не си съгласна, Титина Simple Smile

# 492
Заменете "кипрене" с "плейстейшън" и става ясно горе долу какво е положението и с момчетата Laughing
ей с това не съм съгласна...а кипренето го има и при момчетата.

# 493
  • София
Ама ти си написала същото - докато си изпълнява другите задължения, няма нищо лошо в плейстейшъна, стига да не се превръща в центъра на Вселената Simple Smile Също като кипренето при момиченцата Simple Smile

# 494
Ами аз твърдо НЕ одобрявам кифлеенето, затова ви се оплаквам... И търся акъл от препатили:)
Поста на Бърди ми дава надежда, че ще мине тази криза. А това, че не е само тя така също малко ме успокоява:)
Хак ми е! Щото мърморех преди с Мария, която на 12 я питаха- момченце, ще искаш ли салата... Не сваляше дънките, ризите на кръста и шапките с права козирка...Тогава си виках, какво е това дете бе?! И сега нека ми е! Да внимавам какво си пожелавам...
Гена, верно че на баба си прилича! Тя е най- голямата кипра, която познавам. Кой се преоблича за вечеря, кой!?! На една Бъдни вечер страшно ни се обиди, че сме по домашному. Тя се качи с рокля, фишу и токчета, май съм ви разправяла...
Искам и аз Румба, вие сте виновни и сте изказани на мъжа ми:))) Подстрекателки!

Общи условия

Активация на акаунт