Искам да кажа ... (108)_06.02-12.02

• 67 351
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Кой се преоблича за вечеря, кой!?! На една Бъдни вечер страшно ни се обиди, че сме по домашному. Тя се качи с рокля, фишу и токчета, май съм ви разправяла...
Ааа, това е друго, така са възпитани по-старото поколение от определени среди. У нас също се преобличахме за празнични вечери Simple Smile Не успях да пренеса тази традиция в сегашното си семейство, тая тълпа диваци не ме предразполагат да сложа официална рокля за домашна вечеря Joy Но баща ми и майка ми примерно не помня да са посрещнали празник по домашни дрехи, никога не е било това Naughty

# 496
Оф то пък другото много хубаво, грам да не ти пука как изглеждаш. Ходиш си както ти се ще облечена и никакви женски работи не те вълнуват. С кифлеенето мога да се справя ама с това не. Ей го е моето момиче, нищо ама съвсем нищо женско не я вълнува, много ми е гадно на мен  Cry Cry

# 497
  • някъде ... тук ...
Не слагаме токчета и обувки, но се преобличаме всички вкъщи за празници у дома. За мен е нормално, а явно и за Златото, защото не съм го учила аз Simple Smile

# 498
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Да, и ние така. Винаги се преобличаме за празнична вечеря, обуваме обувки.

# 499
Ама ти си написала същото - докато си изпълнява другите задължения, няма нищо лошо в плейстейшъна, стига да не се превръща в центъра на Вселената Simple Smile Също като кипренето при момиченцата Simple Smile
Написала съм, че ако децата имат др приоритети (манипулирани от родителите) въобще не стигат до плейстейшън ( като обобщено понятие за всички електронни играчки). Не можеш да замениш плейстейшън с кипрене, защото и момчетата се кипрят. И то много.

JACKLIN*, ние имахме проблеми с електронните устройства ( ако приемем, че са заместител на кипренето). Една вечер мъжът ми се качи на черешата и изтри буквално всичко, от всякъде. 3 дни драма и до там. И побързахме да запълним празнината с други неща.

И за работите, другото, което исках да кажа е, че те правят много организиран и нямаш нищо изливно по пода, вкл и кабели. И чисте под легла и мебели.

# 500
Няма празнична, не празнична. Дали ние ще слезем или тя ще се качи за вечеря, преоблечена е и с обувки. Няма лошо щом я влече, само че аз няма да го правя. По цял ден съм с костюм и обувки, у дома отказвам и точка.

# 501
  • София
Между кифлеенето и ходенето неглиже има безброй нюанси, повечето от които съвсем премерени и приемливи Peace

Аз въртя, суча, все на темата с храненето се връщам Mr. Green Я кажете кой писа тия дни за салата с червено цвекло и ябълки? Може ли пак, ама по-подробно, че искам да я пробвам. Имам и моркови, също, но целина и пащърнак само замразени, слагаха ли се? И какви ябълки - червени или зелени? И какъв дресинг й се слага? Абе въобще цялата рецепта, плийс!

Титина, сега те разбрах. И аз не съм съгласна Mr. Green ама не ми се пише повече по темата. Кажете са салатката!

# 502
  • sofia
Белинда, стържа цвекло, морков, по-хубаво става с кисела ябълка, ама основно ползвам каквито имам.
Понякога слагам и настъргана целина (половинката я обича). Обилно зехтин (пак заради половинката), пробвала съм с ябълков или с балсамов оцет (с винен не ми харесва). Майка ми слага и смлени орехи, аз не, щото няма кой да ми ги начупи и изчисти  Laughing
И сол, де.

# 503
  • някъде ... тук ...
Нямам идея каква точно салата си чела, но аз редовно правя вкъщи цвекло с моркови и ябълки. Ако имам - и белени слънчогледови семки. Овкусявам с олио, оцет и сол (нещо не ми допада зехтин за тази салата). Всичко е сурово и настъргано, а ябълките са - каквито има вкъщи. Моите умират за ябълк и в зелето, даже там държат да е на кубчета, а не настъргана Simple Smile

# 504
  • ГО
Аз правя от морков, ряпа, червено цвекло, слагам и царевица от консерва. Зехтин и оцет или лимон. Сол и това е.  Правя и друга - бяло, червено зеле, карфиол и царевица. И двете салати стържа на робота за секунди.

# 505
  • sofia
А, Ели, мерси за идеята със семките. В разни бисквитки ги ползвам за заместител, как не съм се сетила и за таз салата.
Моите пък си правят зеле с краставици и домати....на мен все още ми е странно и не ми допада тази комбинация.

# 506
  • някъде ... тук ...
и стафиди вървят, но вместо ябълките - по едно сладко нещо Simple Smile
иначе зеле с краставици или зеле с домат правя. не ги мешам и трите заедно, и на мен не ми допада.

# 507
  • Телиш/Плевен
Аз въртя, суча, все на темата с храненето се връщам Mr. Green Я кажете кой писа тия дни за салата с червено цвекло и ябълки?
Ето всички идеи накуп. Hug

# 508
Кой се преоблича за вечеря, кой!?!

Майка ми. Скоро ще навърши 69, преоблича се по няколко пъти на ден, пълна програма - обувки, чанта, брошка, шал или фишу, колие, обеци, шапка  Crazy Вече не носи пръстени и гривни, защото привличали погледа към старческите ѝ петна. Иначе червилото и спиралата са задължителни, ходи си редовно и на маникюр.
А като се накипрят с нейните приятелки да ходят по културни събития, то не са ръкавици, тюлове, три реда перли  Mr. Green
Аз не мога да си я представя другояче, освен накипрена. Като съвсем  млада носеше едни широкополи шапки и дълги феерични рокли на цветя, рееше се като фея. Някак успява да се променя като хамелеон, и на всяка възраст да изглежда женствено и стилно, без да е смешно.
Това си е изкуство, не е присъщо на всеки.
На мен със сигурност не ми е. Но и никога не ми е било цел да го овладея.

# 509
  • Euskal Herria
Пак забърках руска салата вчера, има и за днес. За вечеря направих руло Мозайка, гарнитурата ще е ориз със зеленчуци.

След няколко дни непрестанен дъжд, днес е слънчево (допреди малко) и топло. Успях да изведа кучето. Сега пак се намръщи и току-виж заваляло. Отново  Mr. Green. Гледам, че някои дървета са напъпили, а японската акация цъфти. И тревата скоро косиха.

Общи условия

Активация на акаунт