Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 505
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Аз заради ниското разположение на бебо ли , не знам,но като вървя ми е адски неприятно.Главата е в зоната на триъгълника,усещам я,а понякога така се върти,че всеки момент ще излезе.  Shocked
Та по този повод се чудих след като е слязло толкова надолу,дали раждането няма да е по-лесно?И гаранция ли е това,че ще родя по-рано или не.
Аз като походя малко и почват да ме болят кокалите на краката.Е няма такъв майтап,кръвно,болки,то направо си е живо бабешко оплакване.  Mr. Green
За козметиката-решила съм да видя в болницата с какво ще го мацат и тогава вече някой ще ми купи.
За мъжа-и той забравя ама на моменти се сеща и откача от притеснение.  hahaha Вчера го чувам да казва на баща си,че вече няма да мога да си оправям както преди.Успокоих го,че майка ми като дойде да ми помага с бебо ще му готви,а после ще му пържа яйца.(а той обожава как готви тя) .  Joy

# 586
  • София
Лили, няма такива зехтини, които да са истински студено пресовани и да не дъхат на маслини. Ако няма този специфичен аромат, значи е преработван и не е качествен. Даже критските зехтини, които са най-високо качество, са най-ароматни, то в това им е чарът. Аз този аромат го обожавам, слагам на какво ли не, вкъщи зехтин с литри върви, може би точно за това не ми се връзва някак си с бебешкото Simple Smile Но иначе за кожата е супер, няма спор Peace

Шипковото масло го ползвам вече двайсетина дни, ефект не виждам Rolling Eyes Уж много силно хидратирало, не знам какво, кожата на лицето ми определено не е в най-добрата си форма Confused Давам му срок още няколко седмици да подейства, иначе си купувам крем Crossing Arms Виж, това за тяло, което си поръчах кокос и карите, мммм, разкошотия Heart Eyes

# 587
Добре де, а Токуда частна ли беше или държавна? Забравила съм, имам приятелка, която роди второто си дете пак там, ама не сме го обсъждали. Та и тази моя приятелка ми каза, че последния месец я мъчели много контракции, но си дочакала датата.
И аз ще си я дочакам, омммм.
Иначе аз като раждах в Шейново си плащах за избор на екип, май към 1000 лв беше, и отделно си платих още 500 на ръка на моя доктор  Crazy
Аз така все и не разбирам защо трябва да се плаща по ЗК за раждане?! като си здравно-осигурен? Но това е друга и дълга тема сигурно.

Със зехтин се мажех предната бременност, при все че най-бременна бях лятото към края. Ама се размотавах разсъблечена докато попие, сега ми е студено.

LilyRose, благодаря и на теб, леле като чуя две успокоителни думи и веднага включвам на друга честота.

# 588
Белинда и мен днес в кауфланд ме гледаха как се прозявам  Laughing Laughing Laughing
Аз се стремя да се разхождам, че съм много податлива на мързел и рязко качване на килограми, при мен проблема е с надуването нещо напоследък все така се будя. На този етап правя по 5000 крачки, а преди 10 000, сега се заплъхтявам и уморявам.
Днес ходих да си се поглезя малко мигли да ми наредят и нещо кръста почна да изневерява, викам си за последно ще ми е.
Относно ревността на мъжете, явно ще го има. ММ също си е много глезен и обичан от моя страна и винаги съм намирала време за него, опитвам се да си говоря с него за след като станем 3ма и той твърди, че му е ясно, че всичко ще се промени. Още има страх, че му причинява нещо на бебето по време на секс  Joy Joy Joy
За козметиката, аз искам да я поръчам от Германия, че майка ми е там и я ползвам за такива неща и излиза по-тънко и качествено.

# 589
Токуда е частна, преди беше японска, от миналата година е турска и се казва "Аджъбадем" Simple Smile.
Плаща се за да извикаш екипа, който най-вероятно няма да е на смяна. Тези пари на ръка вече съвсем не са по регламент. Принципно в държавните болници може човек да си роди съвсем безплатно по ЗК без избор на екип.

За ревността при нас е обратно, аз ревнувам мъжа ми, децата ги мляска постоянно, а за мен няма Sad.

# 590
Моята АГ също ми беше казала, че при движение е нормално коремът да се втърдява. Дръжте се момичета, то ни останаха броени седмици, стискаме кълки и чакаме.
Четох, че за нормално раждане в 9 месец трябва по 2 часа на ден ходене. Силно се надявам, че сега като времето се пооправи и няма да ходим толкова навлечени, защото на мен това също много ми тежи, ще можем да правим повече тигели.
А добре с преварения зехтин, как го правите, на водна баня ли и количеството само за един път ли е или може да се направи и повече?
Линдичка, аз бях писала за акушерката, говорих с момичета, които са били на нейни лекции за кърменето и са много доволни. Смятам и аз да ходя.
Момичета, а този Инфакол тук го няма ли и от Англия ли само се поръчва? Че ако трябва да взема да организирам някой да купува по натам.  

# 591
  • София
Частна е Токуда, разбира се. А за раждане по ЗК не се плаща. Ако отидеш в държавна болница, не избираш екип и лежиш в нормална стая, няма да ти струва и стотинка Peace

За ревността на бащите към бебетата само съм чела, не съм виждала такова нещо на живо и не го разбирам много добре. Обичам мъжа си и го глезя така, както жена глези любимия си, а не все едно съм му майка, така че не виждам как би могъл да ме ревнува от децата ни Rolling Eyes

Пърпъл, има си май и тук Инфакол, но някой ми е набил в главата, че не е така ефективен, като онзи, та затова. Трябва да се провери дали се произвеждат на различни места за Западна Европа и за нас, ако да, сто процента тукашният е по-калпав.

# 592
Разчистих си бюрото  Party
Ейййй, голям кеф, а и бебо подскача нещо днес  Flutter
За ревността и аз нея разбирам, ако има такова нещо може би тепърва ще се сблъскам с този проблем. Но сори, мъжът е едно, а детето е друго нещо. Една колежка казваше - мъже много, а детето е  само едно.
Надявам се  двамата с ММ да се мобилизираме и да успеем да отгледаме дете, с което и двамата да се гордеем.

# 593
Аз се мажа с домашна мас, преварена и с ароматни капки. И предния път се мазах с мас, след като изкупих всички кремове и грам не ми омазняваха кожата. Резултата- без грам стрия:-)
Аз ще взема от био магазина, сигурно от Балев био козметика.
Предната бременност имах доста контракции, от доста рано ,но дори преносих. Но ми се втвърдяваше целия корем и не можех да мръдна, докато не отминат.
Сега имам нещо като втвърдяване, но не на целия корем, а само в средата около пъпа и не мога да преценя какво е. Като ходих на преглед докторката каза,че според нея не са контракции и шийката ми била бетон newsm78

# 594
Аз не знам дали е точно ревност, просто според мен се променя целия живот. Ако до сега сме мислили само за себе си от сега ще мислим и за още някой. При нас няма да има кой да погледа детето, за да излезнем както до сега.
И аз се надявам да отгледаме здраво и щастливо дете, с което да се гордеем.

# 595
  • София
Една колежка казваше - мъже много, а детето е  само едно.

Е, това ми е малко крайно, то и мъжът ми е единствен и неповторим, нали Heart Eyes Просто някак си не я разбирам конкуренцията мъж/дете. Между деца - горе долу. Обаче родител с претенции за внимание, вместо да се хване да свърши нещо, да разтовари другия родител, не знам, необичайно ми е Simple Smile Точно защото животът се променя из основи, всеки трябва да поеме ролята си, а не да плачка по времето "както беше преди" Laughing

# 596
Аз го бъзикам на моя, че ще стане номер 2, а той ми казва, че аз също ще съм на 2-ро място  Mr. Green Хихих
А вие говорите ли на коремчетата си? Аз понякога му говоря и пея, но се чувствам малко като хахо hahaha

# 597
  • София
Аз не и баща му не, обаче децата цели постановки му изнасят Laughing То не са песни, танци, обяснения в любов Heart Eyes А този ритка ли, ритка, според мен им разпознава гласовете Grinning Яко е!

# 598
Еха......, скъпичко в тая Токуда. Много ме дразни как раждането в България се превръща в чиста проба печалбарство. Баща ми го оперираха там в кардиологията - една стотинка не сме дали.....всичко мина по здравна каса, а говорим за далеч по-сложна работа от едно секцио или нормално раждане, операцията беше повече от 4-5 часа , абе разбирате ме какво имам предвид. Цялата система явно е сбъркана. Жалко Sad
До сега 2 пъти съм раждала нормално, без избор на екип, или пари под масата.....със сигурност не съм първата, а няма да бъда и последната, така че засега не обмислям плащане или избор на екип (за мен са грешни пари....... има няма пенсиите на моите родители за цяла година....ужас и грехота да ги дадеш на някой, който така или иначе това му е работата, а да не говорим че си плащам здравнте осигуровки като Поп #2gunfire ) Е, не мога да кажа че не ми се иска и аз да родя в обстановка като в Надежда, Токуда или Вита и да получа повече внимание, но уви.....

Днес явно съм на вълна разочарования......Чаках с детето пред една лаборатория час и половина. Дори стояхме отвън, защото цялата чакалня беше пълна с болни и това при температура от минус незнам колко градуса.......та не само не се намери кой да ни отстъпи ред, но и една баба се опита да ни предреди.....Направо полудях......А не е като да не ми личи  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 599
Белинда, все пак близки му говорят. Ще си ги познава от сега.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт