Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 881
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Ох и аз вече нямам търпение да идва петък, да ходя на преглед, за да изкоментираме финално как ще раждам, имам чувството че само аз не знам още, а на всички са ви казали ...
Мече и аз като теб съжалявам че оставих леглото за последно. Ходих да гледам, и да купя а ми то не стига че се предлагат 3 модела, ами и някакъв митинг по магазините. Две легла пред нас ги купиха седяха до артикулите и пазят като на черен петък, и консултантката ми казва ами свършиха  Shocked/ Сега не знам вече какво да избирам и аз ако се замотам доставката ще дойде след раждането като гледам   Joy
Buble ако не се лъжа твоето легълце и гардероб, аа от икеа нали? И аз го гледах този модел но онлйан. Я ми кажи решетката движи ли се на горе на долу, или има само опция със нея и без нея, че не ми стана ясно от сайта?

# 301
  • София
Ами тъй ще е, като пак ще раждаме в бейби бума - нали знаете, че пролетно време се раждат най-много бебета, защото най-много се правят лятото на морето Joy

Аз само да вметна за упойките, че не е никакъв проблем и да не си усещаш контракците. Знам, че много жени от това ги е страх, че няма да знаят кога да напъват, че раждането ще спре. Ами не е баш така. Напъваш, само когато ти кажат. В известен смисъл дори е по-добре, защото като слушаш акушерката, вероятността да имаш разкъсвания е по-малка. Аз например имам две раждания с упойка и без разкъсвания. Дай Боже и третото така Praynig

Аз нямам усещането за скорошно раждане, но като ви слушам, направо .... Mr. Green Не ос-та-на, мацкиии, к'во направихме, сякаш вчера си гледах двете чертички невярващо в 4 сутринта, седнала на ръба на ваната в хотела на морето Laughing

За мъжете, дето внезапно си губят либидото при вида на раждащата си жена имам мнение, което е...предпочитам да не споделям, че да не засегна някого Mr. Green Ще кажа само, че преди хиляда и кусур години, когато прабългарките са раждали, племето продължавало да язди, а с родилката оставали акушерката и мъжът й. Имали са по 4-5 деца хората, тоест не е като да не са правили секс след раждането Mr. Green Много се префиниха тез наш'те мъже, бреййй, да ги ожали човек значи...

# 302
Хаха, Белинда баш си е така за мъжете, разглезени са нещо Grinning.
В някои държави се гледа подозрително ако мъжът не присъства. На моята сестра съпруга, който иначе припада като му взимат кръв беше много смешен на първото раждане. Те го оставиха да си спи докато почне самото раждане и сестра ми му звъни по спешност, защото внезапно е настъпил момента, да тръгва, а той сънен питал "а, сандвичи да правя ли"  Joy, после пък за да не дава пари за паркинг обикалял да търси къде да спре Grinning.
А да си кажа на мен времето ми мина убийствено бавно. То Коледа ми беше преди няколко месеца само. То дните, пък нощите какви са ми дълги. А най-вече обратното броене до последния работен ден Wink. Утре ще си взема отпуска, така че дните остават 7...Grinning
Аз ще раждам пък началото на април, искам си почивката, искам си свободата Grinning.

# 303
http://www.maikomila.bg/невероятният-процес-наречен-бременн/

Нека се посмеем заедно на нашето нещастие(щастие).  bouquet

# 304
  • София
Не можа да ме грабне. Нечовешкият вой за това колко ужасен ужасон и непоносимост е бременността - от една страна и нелепият възторг от нея, игнориращ всичките й неудобства - от друга, намирам за еднакво преекспонирани и нереалистични. Бременността е такава, каквато е - лека, тежка, емоционална, болезнена, прекрасна и неповторима. И всичко това едновременно, за по-интересно Wink

Реших, че е топло и излязох пеша за детето. Голяма грешка! На връщане слънцето се скри, пак задуха и в момента ме болят синусите Tired Пфу!

# 305
Хаха, Белинда баш си е така за мъжете, разглезени са нещо Grinning.
В някои държави се гледа подозрително ако мъжът не присъства. На моята сестра съпруга, който иначе припада като му взимат кръв беше много смешен на първото раждане. Те го оставиха да си спи докато почне самото раждане и сестра ми му звъни по спешност, защото внезапно е настъпил момента, да тръгва, а той сънен питал "а, сандвичи да правя ли"  Joy, после пък за да не дава пари за паркинг обикалял да търси къде да спре Grinning.
А да си кажа на мен времето ми мина убийствено бавно. То Коледа ми беше преди няколко месеца само. То дните, пък нощите какви са ми дълги. А най-вече обратното броене до последния работен ден Wink. Утре ще си взема отпуска, така че дните остават 7...Grinning
Аз ще раждам пък началото на април, искам си почивката, искам си свободата Grinning.
gingerina, аз съм раждала баткото в Испания и там задължително влиза някой с теб в РОДИЛНА зала, за да потвърди после, че именно на твоето бебе крачето е потопено в мастилото и е на акта за раждане, а не някое чуждо. Поставя и електронни гривни на глезена на бебето и на китката на майката. В моя случай влезе ММ и се изядох от яд Crazy, хубаво си мислех да влезе майка ми, ама хайде де, кой да предполага, че няма да ми помага, а даже ще пречи. През цялото време ми викаше напъвай бе жена, ще го удушиш, а в същото време хирурга ми викаше да не напъвам, защото се опитва да  обърне бебето  ooooh! ooooh!  и не е като да не разбира какво  ми е говорил доктора (говорим да не кажа ако не на отлично ниво, то поне на много, много добро испански).
А иначе и аз имам дата за 3-ти април. Направо не остана. Но пък имам чувството, че сега времето минава по-бавно. Дали защото ММ го няма и няма и да си дойде живи и здрави преди края на март, не знам. И ми е едно скучно и еднообразно. Само се каня да започна да пера и гладя, после си викам абе рано е още...
Я кажете секцио с каква упойка се прави, аз ще съм секцио, но съм на ЖК на 16-ти тогава ще говорим за кое  и как. Ендокринологът ми ме кара да искам тестове за алергии, заради заболяването на щитовидната жлеза, ама аз все си мисля, че дори и без него си се правят тестове?  newsm78

Реших, че е топло и излязох пеша за детето. Голяма грешка! На връщане слънцето се скри, пак задуха и в момента ме болят синусите Tired Пфу!
И аз така се прецаках да прибера Марио от английски и ми паднаха ушите някъде по пътя  hahaha hahaha

# 306
  • София
Аз си го представям ММ само в предродилна, да ми прави компания. Иначе на самото раждане нежвиждам какво да прави, пък и него не го влече, по-добре да ходи да пие 😜
Аз мисля да пробвам този път без епидурална, хем ме боля, хем накрая не можех да напъвам. Просто всеки организъм реагира различно на упойките и колкото и добър да е анестезиолога пак стават предозирания ...Чета за различни техники за обезболяване и ще пробвам, пък лесно, ако реша, че е нетърпимо ще ми сложат, ако е  късно ще си изтърпя ... Този път съм се настроила за много естествено раждане, в което аз и бебето определяме правилата, дано ни се получи 😊. Ако не, каквото такова.
Аз бях задържала супер много вода от епидуралната упойка.

# 307
  • София
От моите познати, които в крайна сметка решиха без упойка, всичките реагираха по един и същи начин, без изключение - по време на раждането, на най - силните болки, реват и се проклинат за решението си, а после, когато всичко приключи, на трезва глава, казват, че не е чак толкова нетърпимо и не съжаляват за решението си да изживеят всичко докрай Simple Smile Аз също за една бройка да реша този път да се пробвам, да видя какво е, ама си викам - я, Белиндо, давай по утъпканото Laughing

# 308
  • Бургас
От моите познати, които в крайна сметка решиха без упойка, всичките реагираха по един и същи начин, без изключение - по време на раждането, на най - силните болки, реват и се проклинат за решението си, а после, когато всичко приключи, на трезва глава, казват, че не е чак толкова нетърпимо и не съжаляват за решението си да изживеят всичко докрай Simple Smile Аз също за една бройка да реша този път да се пробвам, да видя какво е, ама си викам - я, Белиндо, давай по утъпканото Laughing
Давай си по утъпканото  Laughing Мен така ме е страх от игли, че от шубе ще се пробвам да се мъча без упойка. Само от факта , че някой ще ме набоде с някаква грамадна игла в гръбначния стълб, лошо ми става. Не знам ако решат да ми слагат, особено спинална ако тръгна за секцио, какъв панаир ще съм.

Днес следобед доста ме заболя стомаха. Чак се изпотих. Болката беше като гастритна. Като нищо дребния може да ме е наритал в стомаха, защото там, където ме болеше, се движеше един крачун.

# 309
  • варна
Аз мисля, да съм само с венозната анестезия. Ще ми се да мина през раждането като пряк участник и да имам,  доколкото мога,  контрол.  Първият път определено не ми се получи така. Дъщеря ми се роди с оток на главата, понеже слушах акушерките да напъвам, когато не усещах никакви напъни,аз си мисля, че е от това де.  Ще видим сега.

# 310
Нерейда, аз мисля да ходя на Академията за родители. Добре, че ме подсети, като нищо да го бях проспала.
Днес ме изненадаха и ни доставиха креватчето и скринчето. Нашето е в едно пастелно жълто със зелено. Понеже детската ни е склад в момента поради липса все още на достатъчно гардероби, ще взема да впрегна тия дни мъжо да премести склада, да мога да си подреждам на спокойствие.
Лили, не само ти не знаеш как ще раждаш, на мен също ми казват има време. На мен ми се ще да родя нормално, но моята мома седи напречно, ако не се обърне ще съм секцио.

# 311
Таня, секциото се прави с пълна или спинална упойка, но не знам каква точно. Моето беше със спинална и ако имам вариант да избирам пак ще е с такава. Поставянето не боли,  присъстваш съзнателно на раждането и си виждаш бебето веднага. След това пък по-лесно се излиза от нея според мен. Тест за алергия е добре да се направи преди това.

# 312
Лили, аз чета, че нашия лекар последните 3 год. само секцио правел. Много се надявам, че не е така. Аз като го питах каза, че е рано да коментираме раждането.

# 313
  • Пловдив
Аз днес си обсъдих раждането с АГ.Бебо е добре,но едър 3,1кг днес влизам в 34г.с.Той казва да родя нормално и не спря да ми дава примери колко пациентки с 3-тото раждане не разбирали,че са родили и колко е сладко това 3-то раждане.Но мен ме притеснява ако стане 4кг. едва ли ще е толкова сладко.Питах го и за упойка,но според него е глезотия и не си заслужава, защото 3-тото раждане било толкова бързо,че докато дойде анестезиолога ще родя.Леле като го слушам направо ми минава страха.И аз трябва да устискам 2седмици и да не преносвам.Та най-късно на 27.03 ако не тръгне да го предизвиква.Толкова ми е щастливо,да има как през ден да ходя при него.

# 314
  • Пловдив
Gingerina,много забавно ми прозвуча разказа за раждането ти Simple Smile хай това викане като на мач..Направо си ви представих.
А ММ се изплаши като ме видя в предродилно как очите ми се въртяли като рулетка все едно ще изскочат.Но той си е шубе.

Общи условия

Активация на акаунт