Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 147 126
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 480
Вероятно сте се отказали от записване (или кандидатстване) защото не сте разполагали с достатъчно информация, като например тази, че Сдружението ще избира преподавателите не само по немски (за ПГ, а вероятно и в началните класове). Разбираемо е, че искате да се убедите, че изборът ви е правилен, но няма нужда от емоционални излияния. Важни са фактите. А те са, че за момента няма основания да се счита, че нивото на обучение в 131 ще бъде по - ниско от това в останалите две училища. Средният бал на децата вероятно ще бъде близък до средния в другите две училища, имайки предвид наличието на братчета и сестричета, преподавателите ще са подбрани, директорката очевидно има желание за работа със Сдружението. Ще видим как точно ще се развият нещата тепърва.

Това с вероятността е валидно точно толкова, колкото и обратното твърдение. Наистина резултатите ще се видят минимум след 4 години, а най-добре след 7 години, когато ще знаем какво е нивото на новите избрани ученици в 131 СУ, така и на оставащите уж само брат/ сестра в 145 ОУ. Аз лично ще следя с интерес резултатите.
Дотогава можем да си говорим каквото си искаме за избраните родители и добри намерения.  Whistling

# 481
Съгласна съм, Шреки, така е. Какво точно ще се случи предстои да видим. Аз просто отбелязвам, че няма основания да се счита, че нивото ще падне.

# 482
Ние днес се записахме и в 55-то.Не е имало проблеми и са казали,че ако не се сформира паралелка по Шилер, може да си изтеглим документите и да го отпишем.

# 483
Записах детето тази сутрин. Искаха удостоверението от градината.
Някой знае ли в 55 и в 131 кога ще са родителските срещи?

# 484
На 14.06 вероятно ще е в 131, но трябва да се следи на сайта.

# 485
Имам опит с Шилер и от преди и от сега. 145 -то преди Шилер беше едно празно училище с лоша материална база. Дори някакво арабско училище се помещаваше в едното крило, а в другото имаше спортна паралелка до 11 или 12 клас.
И сега базата не е кой знае колко добра. Всяка година Шилер ремонтира нещо, класовете сами боядисват класни стаи. И навремето купувахме шкафчета,купувахме и за сегашния клас.
Не знам защо за толкова години директорката не ремонтира актовата зала и едва миналата година, пак с дарения от ученически мероприятия, се ремонтираха салоните.
Относно учениците и учителите, обаче нещата стават все по-добри. Само да знаете колко е силен класа на моето дете и колко е амбициозна класната ни. Учителката по немски също е перфектна. Учителките в подготвителен клас също са страхотни. Имайте предвид, че и в нашия клас има доста деца влезли с предимство за второ дете. Като ги гледам, може  да са по-добри от каките и батковците си. Миналата година влязоха и братчета и сестричета на деца от класа, които също са подобрено издание. Нищо, че по-големите са влезли без предимство.
55-то вече има изградено реноме, има някакви родители в родителския комитет на Шилер, които имат мания да ръководят и разбутват сдружението. В 145-то директорката още помни празното си училище и поддържа добри отношения и с Шилер и с Луис Карол, които й пълнят училището с умни деца. Тази година очаквам пак да видя училището на челно място по резултати от матури.
Сигурна съм, че същия успех очаква и 131-во.
Хайде, много дълго стана, но ми писна от конспирации, плюене и недоволство.
Преди години Шилер беше единствената относително евтина алтернатива на частните училища, която предлагаше целодневно обучение. Сега би трябвало да има занимални навсякъде. Като толкова не ви харесва сдружението, никой не ви кара насила да си записвате децата.
Добре че нямаме такива зли родители в нашия клас!

# 486
Разбира се че братчетата и сестричетата са по-умни от децата влезли с изпит. Разбира се че директора няма да ремонтира нищо, щом Вие го правите, това е кръста в тези училища. В командировка това няма нищо лошо. И не мога да разбера нещо, когато някой чуе критика от каквото и да естество, тя става плюене. И аз се радвам че нямам такива родители в моя клас. И последно и Ви оставям в идеалното училище да си го хвалите само, замислетете се как да подобрявате нещата и системата, а не как да не влошите ситуацията, защото Шилер най-доброто раждано нещо в образователната ни система и трябва да се разраства, в белия свят им казват настоятелства...

# 487
Добре че се появихте вие, да ни кажете как се нарича в "белия свят". Ние - робите не знаехме досега.

# 488
VAVAbouquet
Добре че нямаме такива зли родители в нашия клас!
- те всъщност са извън сдружението  Peace

Цялото това системно оплюване на сдружението, родителите и учениците за мен лично е признак на комплекси. Който не иска да бъде част от тази общност - спокойно, не е задължително! Не виждам родителите  от Шилер да пръскат злоба в темите за ЧУ и/или всяка една тема за ДУ.
Чудя се, въпрос на престиж ли е, да минеш и да си изкажеш негативното мнение за нещо, от което дори не си част  newsm78 Живейте си живота и оставете другите да го правят!

# 489
Здравейте, имам въпрос към тези, които са се записали в сдружението вече. Какво се плаща сега - първата такса или и нещо друго? Благодаря!

# 490
Платих 320 лева встъпителна такса за записване, които не се приспадат.

# 491
Платих 320 лева встъпителна такса за записване, които не се приспадат.
Благодаря!

# 492
Няма да влизам в полемика, само ще отбележа, че резултатите от теста на децата от 131 са еднакви с резултатите на децата от 145-то и 55-то. От години се води спор дали вторите са по-умни, дали не са и т.н. Пак казвам - резултатите са почти 100% еднакви. Принципно резултатите на класираните на 1 класиране деца и на онези 20-30 "под чертата" са изключително близки.  Това дали някой е влязъл на последно място на 1-во класиране или на трето класиране, няма практически никаква разлика в резултата. Обикновено разликата е в рамките на 1-2%, което за деца на тази възраст е нищо. Децата, влезли в 131-во са точно толкова умни, колкото и другите деца от сдружението. Учителите по немски са от сдружението, Учителите (класните) са избрани съвместно между сдружението и училището. Шилер всяка година приема по поне 6 паралелки в ПГ, така че не разбирам на какво основание се очаква преподавателите да са по-зле. Шилер има готов отбор, който да обучава децата. По отношение на битовите условия - те са напълно аналогични на онези в 145-то. Директорката също е много отзивчива жена.

Изцяло се присъединявам към казаното от VAVA и Ваяна !
Успех на всички дечица и на техните родители.
Шилер е сдружение на родители ! Каквото си направят родителите - това е.

# 493
Ах да, да не пропусна, ако не сте забелязали, общият брой приети деца в 131-во нарастна и то не е заради незаписани деца, просто вместо началните 66 места (3х22) местата са допълнени до 72 (3х24), което се прави всяка година във всяко от двете училища, на другите места около септември. Бих се радвала, ако някоя майка от класираните го потвърди, за да няма съмнения.

# 494
Има 7 места обявени за второ класиране в 55то. Трябва да се подаде наново заявление за участие във второто класиране до понеделник вкл.

Общи условия

Активация на акаунт