Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 148 705
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 195
Много тихичко тук😜😜😜 Само аз ли съм толкова нетърпелива и всекидневно проверявам за информация относно приема? Нямам търпение и много се изнервям така да чакам ...не мога да планувам нищо 😕😕😕😕😕 Надявам се да изкарат информацията по-раничко 😊😊😊😊 Някой знае ли дали някъде се публикуват дечицата,които са останали резерви или се звъни на телефоните да питаш дали има шанс детенце? Има ли яснота по колко паралелки и в кои у-ща ще се приемат???

# 196
Всички тръпнем в очакване.Wink)
На мен ми казаха, че на срещата по време на изпита са казали, че заедно с приетите ще публикуват списък с резерви.

# 197
  • София
На изпита казаха,че началото на Април, Директорката ще реши колко паралелки ще отпусне за ПГ.
Аз след изпита бях ентусиазирана, но вече ми мина, каквото стане, не си давам много надежди.
А особено ако не е анонимно оценяването, знам че няма да ни приемат...

# 198
А особено ако не е анонимно оценяването, знам че няма да ни приемат...
Защо така негативно?
Аз не влизам и не проверявам, обещах си да не се тормозя. Без това гарджето е объркало доста неща. Каквото стане. Разчитам някой да пише тук като обявата резултатите. Тогава вече ще вляза в сайта, за да видя Simple Smile

# 199
  • София
Моето дете кандидатства миналата година, набор 2010.
Информация от първо лице - детенце, родено декември 2010г. миналата година НЕ е кандидатствало, сега се е явило с набор 2011 и родителите му вече ЗНАЯТ, че е прието в 131-во у-ще в подготвителен клас на Шилер, а не в първи както би трябвало да е.
За миналата година - няма да коментирам колко познати са влезли по втория начин. Мина и замина.
За тази година имах надежда, че с избор на ново училище скандалите ще се поуталожат и наши-ваши няма да има. Явно не. Угаснаха ми надеждите за догодина, когато ще кандидатства детето ми набор 2012..... Срещу вятъра няма да вървя. Просто няма да си дам много зор за подготовка, както не го направих и миналата година.
Пожелавам успех на всички талантливи дечица, дано бъдат оценени по умения, а не по родителския джоб и амбиция.

# 200
  • София
Е как се разбират тези хора с директорките на градините, за да не ги записват в 1 клас, а да карат 2 пъти ПГ, или въобще не посещават детска градина.

И на нас ако ни бяха разрешили да кандидатстваме догодина с 2012 набор, щях да бъда сигурна, че ще ни приемат.

Просто толкова ме разубеждаваха от сдружението да не я записвам тази година на изпит, а догодина с набора си (което не ми даде съгласие директорката на нашата градина), че затова казвам, че ако не е анонимно, моето дете му знаят името и ще го скастрят да не мине...

# 201
p2424-до колкото съм чела, оценяването е анонимно от 3-ма оценители,които го правят независимо един от друг. За това и се получавали някакви оценки със стотни - може би средно аритметично от трите;)  А теб, защо те притеснява процеса на оценяване???
Аз лично не съм чула някой вече със сигурност да твърди ,че е приет ...само знам за родители,които са подготвяли детето си усилено в продължение на година ( вкл. частни уроци) и които вярват,че детето им се е справило и че ще влезнат😊😊😊 И такива,които вече имат дете в сдружението и също знаят,че на 99% ще бъдат приети ...тъй като второто се е справило по-добре и от първото😁😁
И аз малко се обезсърчавам, знаейки че моето има грешки ...но може и да има късмет детето...най-малкото положи удилия детето и научи доста неща😊😊😊😊😊

# 202
Аз се замислих само дали някой има информация дали в деня на изпита 19.03 наистина в 145-то се е провел т.нар изпит за вътрешен прием  newsm78 Дали е имало списъци с имената на всички деца по този критерий, защото то хубаво приемат само брат/сестра, но дали наистина е така  newsm78

# 203
Аз до колкото знам ,всички деца бяха на изпит на 19.03 в 131-во -т.е. и за външен и за вътрешен прием.

# 204
Така казаха Simple Smile
Имената на нашите деца бяха изнесени на списък на входа на училището. Любопитно ми да е дали същата практика е спазена и за 145-то  newsm78

# 205
Аз разбрах, че изпитът е един, в 131-во.

# 206
Казаха, че децата за 145-то държат изпит в 145-то на 19.03.

# 207
...само знам за родители,които са подготвяли детето си усилено в продължение на година ( вкл. частни уроци) и които вярват,че детето им се е справило и че ще влезнат😊😊😊

То освен, че е пълно безумие 5-годишно дете да ходи на частни уроци, ами и с парите за тези уроци са могли да го запишат в частно училище с немски, където не ги мъчат да държат изпит. Цяла година ще го готвиш на частни уроци, гаче ли в Харвард или Кеймбридж ще кандидатства...думи нямам просто.

# 208
И на мен ми се струва прекалено, но 20-30 лв на седмица не са някаква цифра ..а пък и е доста по-лесно😊😊😊😊😊 По мое наблюдение децата се държат по много различен начин с учител -било то в ДГ ,и с мама - няма лиготии,няма пазарене😠😠😠 Аз имах възможност сама да си го подготвям, но не бих казала ,че ми беше лесно ...то и по резултата ще си проличи най-вероятно😢😢😢😢

# 209
Казаха, че децата за 145-то държат изпит в 145-то на 19.03.

Не знам кой Ви е казал това, но говорите неверни неща.

Ще отговоря на много от поставените въпроси тук:
1. ВСИЧКИ деца се явиха на изпит в един и същи ден, в едно и също училище, а именно 131-во.
2. "Вторите" деца се явиха наравно с всички други и бяха включени в списъците за разпределение по стаи, които списъци бяха изнесени на стъклото на входа на 131-во. Разпределението по стаи и смени е на случаен принцип.
3. Работите са абсолютно анонимни, всяка се проверява по два пъти от двама различни психолози и ако има различки, гледа се от трети независим психолог на арбитраж.
4. Обявено е, че резултатите ще се обявят до началото на записването по училищата, за да може всеки да си прецени шансовете.

Моля Ви, сдържайте си нервите и не нагнетявайте излишно атмосферата, не пускайте неверни съобщения. Ако сте решили да ставате член на сдружението и ако имате шанса детето Ви да се е справило на теста, опитайте се да проявявате лоялност. Хората, които работят в сдружението са почти изцяло доброволци, почтени хора са и никой не прави някакви шашми, за които така усилено се раздуват теории. Сдружението се съобразява с партньорите си и с общата среда в София.

Общи условия

Активация на акаунт