Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 146 912
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 495
Хайде шилерчета подавайте, за да сформираме супер клас

# 496
Дано се събере клас😀😀😀 Колкото по-малко ветоятно е да стане,толкова повече ми се иска там се случат нещата😊😊😊😊😊

# 497
Най-накрая обявиха официално прием в подготвителен клас в 145 СОУ: https://145oy.com/?page_id=17

Критерии за прием  в трите подготвителните групи /определени с решение на ПС  на училището/ :

1. Наличие на деца от семейството, обучавали се в ПГ в 145 ОУ, които продължават обучението си в училището, и изучават английски език по учебен план“- 30 т.,
т.е. сдружение Шилер

2. Наличие на деца от семейството, обучавали се в ПГ в 145 ОУ до учебната 2013/2014 г. включително.- 25 т.

Децата без брат/ сестра, както и такива имащи брат/ сестра, но учещи в училището и сдружение Дикенс от 2014/2015 насам, са дискриминирани.

# 498
Е това вече ако не е за жалба до дирекция "Образование". Няма такова безобразие.

# 499
  • София
shrekie, по т.1 не са ли точно Дикенс?

# 500
  • Sofia
Аз не знам Дикенс да правят прием в ПГ newsm78

# 501
shrekie, по т.1 не са ли точно Дикенс?

sali, не. Шилер учат английски език по учебен план, а немския им е извънкласно. Дикенс доколкото знам са обратното.
Опитали са се да го замаскират, но реално целта е прием само на деца с брат/ сестра в Шилер.

desive78 тази година нямат.

# 502
Само 3 групи са за ПГ. Другите 3 - 4 от 1 клас трябва да ги раздадат на Дикенс и деца, които не посещават сдружението. Друг е въпроса, че класовете без сдружение няма да са на толкова високо ниво според мен, но всеки си решава.

Последна редакция: пт, 09 юни 2017, 08:00 от malinkap

# 503
Пишат се пак поредните глупости.
Реално прединство имат децата, чиито братя и сестри учат в училището.
Така е навсякъде, впрочем ПГ е равносилно на 4-та група в детските градини.
Нормално е двете деца да са в едно и също място.
Който не го разбира това, вероятно никога не е гледал деца.

# 504
"Във връзка с въведената “Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столична община“, която определя и границите на прилежащите територии, като за 145 ОУ“Симеон Радев“ това е целия микрорайон жк.“Младост“ 1 А, броят на паралелките за прием в ПГ от 5/пет/ се намалява на 3/три/, за да се даде възможност на всички деца, живеещи на прилежащата територия да постъпят в 1-ви клас."

Shrekie, има 2 паралелки за 1ви клас, които ще са за децата от квартала. Не разбирам какво нарушение виждаш тук  newsm78 Не знам да има закон за ПГ, който да задължава училището да приема деца по местоживеене.

# 505
Пишат се пак поредните глупости.
Реално прединство имат децата, чиито братя и сестри учат в училището.
Така е навсякъде, впрочем ПГ е равносилно на 4-та група в детските градини.
Нормално е двете деца да са в едно и също място.
Който не го разбира това, вероятно никога не е гледал деца.

Май вашето са глупости. Това си е чиста форма на дискриминация и една жалба в МОН или съда ще реши това.

# 506
Дискриминация е приемането по местоживеене. Така са се появили гетата в ЮАР. По въпроса за местоживеенето вече има заведени няколко дела в КЗД и във ВАС.

# 507
  • Sofia
Дискриминация е приемането по местоживеене. Така са се появили гетата в ЮАР. По въпроса за местоживеенето вече има заведени няколко дела в КЗД и във ВАС.

Точно така е. Никой няма право да определя къде ще ходи на училище детето ми, още повече, такива, които ги мързи да гледат и най-важното им е оградата да е срещу входа им. На тях не им пука къде учи детето им, остава с тях да се съобразявам.

# 508

Съда ще реши това, не вие. А въпроса да се приемат само братчета или сестричета е също силно дискриминационен и се работи по въпроса това да отпадне. Бъдете сигурна!

# 509

Точно така е. Никой няма право да определя къде ще ходи на училище детето ми, още повече, такива, които ги мързи да гледат и най-важното им е оградата да е срещу входа им. На тях не им пука къде учи детето им, остава с тях да се съобразявам.

Обьяснете това на СОС и СО. В момента хипотезата за прием е друга. Точка.

Общи условия

Активация на акаунт