Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 146 629
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 795
Не отговорихте на въпроса ми. Умишлено ли е? За да не бъда голословна ще постна линк към писмото на Министъра:
http://zvanche.net/wp-content/uploads/2017/09/pismo_mon053.pdf

Да, съвсем умишлено не съм Ви отговорила. Смятам, че въпросът Ви не бе въпрос, а инсинуация. Нещата, които Ви бяха показани по отношение на договорите, при добро желание, можете и сама да си потърсите. Можете да позвъните и в училищата и да попитате, дали имат сключени договори със сдружението. Цитирането на писмото на министъра няма отношение към дейността на сдружението. Сдружението е публично, публикува всевъзможни отчети на страницата си, в мин. на правосъдието, в столична община и къде ли още не. В този смисъл намирам т.нар. въпрос за злонамерен. Също така не разбирам, Вас лично какво Ви касае, та проявявате такъв задълбочен интерес.

# 796

По кои точно критерии е западнало ? Изредете няколко. Примерно по успех на НВО ? Но тогава и 119-то, прехвалено и засипвано с внимание благодарение на фамозния си разгърден директор/бивш зам. министър, не блести с нищо, а е направо посредствено .
Само че 119-то е на 31-во място, а 131-во на 165-то. 125-то е на 19-то място.
http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp
Цели 146 места по-назад малък критерий ли е за вас, че училището е западнало?

# 797
Не отговорихте на въпроса ми. Умишлено ли е? За да не бъда голословна ще постна линк към писмото на Министъра:
http://zvanche.net/wp-content/uploads/2017/09/pismo_mon053.pdf

Да, съвсем умишлено не съм Ви отговорила. Смятам, че въпросът Ви не бе въпрос, а инсинуация. Нещата, които Ви бяха показани по отношение на договорите, при добро желание, можете и сама да си потърсите. Можете да позвъните и в училищата и да попитате, дали имат сключени договори със сдружението. Цитирането на писмото на министъра няма отношение към дейността на сдружението. Сдружението е публично, публикува всевъзможни отчети на страницата си, в мин. на правосъдието, в столична община и къде ли още не. В този смисъл намирам т.нар. въпрос за злонамерен. Също така не разбирам, Вас лично какво Ви касае, та проявявате такъв задълбочен интерес.

Мисля, че пак бягате от въпроса.
Беше показано само обявление за тръжна процедура. Но не и обявени резултати от процедурата, цени и договори.
На вашият сайт седи това:
Цитат
Уважаеми родители,
В изпълнение на Правила за осъществяване на извънкласните дейности в общинските училища, приети от Столична община, Сдружението участва в тръжни процедури за наемане на класни стаи, в които ще се провежда обучението по немски език.
Смисълът е, че участвате, а не че сте спечелили. Отделно от това остава и въпросът за какъв срок е договорът за наем, ако изобщо имате подписан такъв. Защото от това зависи доколко е сигурна дейността ви в конкретните училища в следващите години. Да не говорим, че това ще рефлектира и върху таксата ви.

Може и да считате въпросът за злонамерен, какъвто всъщност не е, но аз пък считам вашата уклончивост и прикритост за показателна. Освен това смятам, че това е въпрос, който засяга не само настоящите ученици на Шилер, но и бъдещите кандидатстващи. Та доколкото вие не сте прозрачни по този въпрос е редно родителите преди да решат, че искат детето им да преживява изпита за Шилер, да са наясно с всички обстоятелства и настоящи/бъдещи проблеми по дейността на сдружението ви. Ако вие не благоволявате да им го разясните, не е лошо сами да се потрудят да си намерят информация за това. Е, постването от моя страна на горното писмо, не само ви касае пряко, но е и с желание да подсетя къде да се търси.  Wink

А вас конкретно за да ви подсетя какъв е проблема на вашето сдружение(извън плащането на наем за ползване на стаите), ще ви подам линк и към едно писмо от МОН до Настоятелството на СМГ. Техният случай е аналогичен на вашия. Специално ви подсещам да обърнете внимание на последния абзац. http://www.smg.bg/uploads/MON-1.pdf

А какво ме касае този въпрос не е ваша работа. Това са лични въпроси, които нямат никакво отношение по поставената тема и смятам, че ги използвате за да отклоните вниманието. Остава въпроса защо пък вие не желаете да отговорите достатъчно прозрачно.  Laughing

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 09:34 от Анонимен

# 798
Bliss , Вие да не сте представител на частните училища, че на такъв ми приличате Simple Smile ? Хрс, ясно е отговорила, че е подписан договор ама не Ви е достатъчно.

# 799
Bliss , Вие да не сте представител на частните училища, че на такъв ми приличате Simple Smile ? Хрс, ясно е отговорила, че е подписан договор ама не Ви е достатъчно.

Предлагам пак да прочете написаното и от мен, и от госпожата представител на Сдружението.

# 800
Вашата загриженост за децата на "Шилер" и за техните родители е направо трогателна. Разбирам, че не можете да спите от притеснения. Вече веднъж Ви насочих къде да потърсите желаната от Вас информация. Нямам намерение да Ви улеснявам в проучване на конкуренцията Simple Smile Колкото до сравнения със 125-то, бихте могли да сравните резултатие от приема в СМГ след 4-ти клас за тази година между 125-то и 145-то. В случая  125-то се води "математическо". 145-то няма особена заслуга в математическата подготовка, но сдружението има, тъй като е събрало подходящите деца. Ако на някой 131-во не му харесва, никой не го кара насила да се записва. Ще повторя - резултатите от присъствието на сдружението там ще видим след 5 г.

# 801
.....Колкото до сравнения със 125-то, бихте могли да сравните резултатие от приема в СМГ след 4-ти клас за тази година между 125-то и 145-то. В случая  125-то се води "математическо". 145-то няма особена заслуга в математическата подготовка, но сдружението има, тъй като е събрало подходящите деца. Ако на някой 131-во не му харесва, никой не го кара насила да се записва. Ще повторя - резултатите от присъствието на сдружението там ще видим след 5 г.
Както винаги изказването е абсолютна манипулация.
125 СУ има 2 математически паралелки в периода 5 -7 клас САМО. Приема е след изпит след 4 клас.  
Броя на приетите в СМГ кандидати от 125 и 145 са точно толкова съпоставими, колкото и кандидатите от същите училища в училища по изкуства или спортни такива.  Там какви са успехите на децата и заслугите на сдружението?

Последна редакция: пт, 06 окт 2017, 15:50 от shrekie

# 802
Вашата загриженост за децата на "Шилер" и за техните родители е направо трогателна. Разбирам, че не можете да спите от притеснения. Вече веднъж Ви насочих къде да потърсите желаната от Вас информация. Нямам намерение да Ви улеснявам в проучване на конкуренцията Simple Smile Колкото до сравнения със 125-то, бихте могли да сравните резултатие от приема в СМГ след 4-ти клас за тази година между 125-то и 145-то. В случая  125-то се води "математическо". 145-то няма особена заслуга в математическата подготовка, но сдружението има, тъй като е събрало подходящите деца. Ако на някой 131-во не му харесва, никой не го кара насила да се записва. Ще повторя - резултатите от присъствието на сдружението там ще видим след 5 г.

Аз спя чудесно. Чудя се вие как спите? Разбирам раздразнението ви. Разбираем е и факта, че не искате да сте прозрачни и сами да посочите документите за които говорим(ако изобщо са налични), а пращате родителите сами да разследват. Факт е обаче, че дейността ви според МОН на този етап не е много добре регламентирана, с характер на обучителна дейност е, която е присъща на образователна институция, каквато вие не сте. И, че това скоро ще се регламентира с приемането на държавните образователни стандарти за финансиране. Това значи, че съвсем скоро подобни на вашата дейности ще бъдат регламентирани по различен от настоящата практика начин. Това като подсещане към бъдещите кандидати.
Разбираемо е, че изпадате в нападателност, когато други потребители ви задават въпроси за качеството на новото ви училище. Но не е градивно.

# 803
Здравейте, след 1.6 години предстои и моят син да кандидатства в Шилер. И искам да започна да го подготвям като го водя на уроци, Миже ли някой да ми препоръча при кого?
Ще съм много благодарна

# 804
  • Sofia
За мен това е абсолютно излишно. Купувай всякакви книжки на "Фют" например със задачки и се занимавайте от време на време. Това правя с малкия, която още не е станал на 4 г., но има голям интерес и желание. Големият не е занимаван на тази възраст, справи се с теста след 5-месечна подготовка.

# 805
Купих всички помагала и започвам, ще преценя в последствие дали да търся учител.
А сега след като в 145 то няма външен прием, а приема е в 131 къде трябва да ми е адресната регистрация? Младост 1 или Младост 4????

# 806
Купих всички помагала и започвам, ще преценя в последствие дали да търся учител.
А сега след като в 145 то няма външен прием, а приема е в 131 къде трябва да ми е адресната регистрация? Младост 1 или Младост 4????

Външен прием трябва да има, защото училището не спазва закона и наредбата на СО. Ще бъде атакувано, както и Шилер за дискриминация и в съда.

Ако се приеме уседналостта от минимум 3 години, няма значение къде ви е адресната регистрация, защото нямате толкова преди кандидатстването ви.

# 807
Моята е в младост 1а, но ако трябва да е в младост 4, губим много точки Sad

# 808

Не ви трябва 131-во. Лично мнение. Следващата година, 145-то трябва да обяви външен прием с равен достъп до Шилер паралелки без предимство за втори и трети деца. В противен случай, ще бъде много сериозно атакувано. Гарантирам ви.

# 809
  • София

tsvetinka.p, не е точно така, за щастие. Приемът в сдружението е основният критерий по който се класират децата, а не тяхното местожителство. Първо децата ще се явят на изпит в сдружението, след тяхното класиране се подават документи за кандидатстване в училището. Измежду всички класирани деца (в сдружението) надали 90% от тях ще са с адресна регистрация в Младост 4 и то от минимум 3 години. За обикновени паралелки в 131-во няма голям наплив, да не кажа точно обратното Smile.  Нека и някой друг ако може да се включи по темата, моля. 

Общи условия

Активация на акаунт