Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 146 843
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 1 020
Днес записах дъщеря си. По квитанцията, която имам не мога да преценя колко са досега кандидатите, по-скоро не зная къде да гледам за да разбера кой пореден номер е. Иначе се радвам, че е от 9 ч. С целенасочената подготовка  сме до никъде, защото много късно реших да я пусна да се пробва. Много и е трудно да движи плавно ръката в лабиринти или проследяване по пунктир. За звуковия анализ я затруднява наличието на гласен звук Ъ. Работим по Азбука 1. Вие кои други книжки ползвате?

# 1 021
Днес записах дъщеря си. По квитанцията, която имам не мога да преценя колко са досега кандидатите, по-скоро не зная къде да гледам за да разбера кой пореден номер е. Иначе се радвам, че е от 9 ч. С целенасочената подготовка  сме до никъде, защото много късно реших да я пусна да се пробва. Много и е трудно да движи плавно ръката в лабиринти или проследяване по пунктир. За звуковия анализ я затруднява наличието на гласен звук Ъ. Работим по Азбука 1. Вие кои други книжки ползвате?
За подготовка вижте и тези, които са написани  за подготовка в сайта :Мисли бързо! Решавай бързо! Бъди пръв Simple Smile
Думи с анализ на "Ъ" - на 99% няма да има ( те в първи клас трудно различават Ъ и А , на тази възраст детето ми не го чуваше въобще Simple Smile ) .  Думите миналата година не бяха сложни : 3,4,5 буквени основно - нещо от рода на МОРЕ, ТОПКА, ОКО ,КОЛА ...май това помня  Simple Smile Фината моторика до ден днешен ни е трудна ..уж била много показателна  ....но той няма грам търпение и всичко е надраскано Simple Smile Simple Smile  Имаше ( по -спомен) да се довършат линийки ( вълнообразна, начупена, права и т.н.- всеки ден по 2-3 реда и ще свикне  Simple Smile ). 

# 1 022
  • София
PaulieM, много благодаря за споделеното! Само ако не е много нахално, дай моля насоки, относно кратките истории и картинки. Ти ли ги съчиняваше по някоя картина или ползваше готови материали?
Ти си изпратила на изпита не дете, а машина!! Smile Браво на теб!

BTD,  и ние работим по Азбуките, "Мисли бързо! Решавай бързо! Бъди пръв!" (аз ги намирам за много разнообразни и забавни, за разлика от детето Satisfied ) и Крокотаците. Книжният пазар предлага море от подобна литература, често преглеждах онлайн или физически книжарници, то не са помагала за развитие на двете полукълба, изпреварващо развитие и какво ли още не. Решила съм да се придържам към посочената от сдружението литература, не разполагам с безкрайно време за подготовка, а и не съм педагог, който може да отсее най-доброто от всичко.

# 1 023
  • София
Извинявайте, че нахлувам в темата, идвам от ЛК, които за да защитят вдигането на месечната такса с измислените си аргументи, твърдят, че предлагат най-добрите условия на пазара. Кой пазар и защо възприемат образователния процес на децата ни като пазар, не ми се коментира. Моля за информация колко е в момента членският внос в Шилер?
В момента членския внос е 160 лв на месец. Мисля че не е променян последните години.
Моето дете е в подготвителна група тази година и смея да твърдя че съм доста доволна!
Успех на всички кандидастващи! Simple Smile

# 1 024
Моето ще кандатства догодина, засега така съм го замислила. Притеснява ме едно. Не ни е квартално училище, никакви допълнителни точки нямаме, следователно има ли проблем после за първи клас?

# 1 025
  • Sofia
За 131-во няма да има.

# 1 026
Май само аз се притеснявам дали ще приемат синчето в 1-ви клас Sad Sad  верно че повечето родители от квартала, ще се постараят да намерят начин, децата им да бъдат приети в някое друго училище ... но все пак ще има и доста дечица "разпределени" там  и нямащи шанс никъде другаде. Въобще не ми е спокойно на мен - ще си треперя аз до 3-то класиране Simple Smile Simple Smile   

# 1 027
По-скоро ме интересуваше 145то.

# 1 028
PaulieM, много благодаря за споделеното! Само ако не е много нахално, дай моля насоки, относно кратките истории и картинки. Ти ли ги съчиняваше по някоя картина или ползваше готови материали?
Ти си изпратила на изпита не дете, а машина!! Smile Браво на теб!

BTD,  и ние работим по Азбуките, "Мисли бързо! Решавай бързо! Бъди пръв!" (аз ги намирам за много разнообразни и забавни, за разлика от детето Satisfied ) и Крокотаците. Книжният пазар предлага море от подобна литература, често преглеждах онлайн или физически книжарници, то не са помагала за развитие на двете полукълба, изпреварващо развитие и какво ли още не. Решила съм да се придържам към посочената от сдружението литература, не разполагам с безкрайно време за подготовка, а и не съм педагог, който може да отсее най-доброто от всичко.

По спомен: историите си ги измислях - за посещения на РД на някое детенце, за парка, зоологическата градина, за цирк  - не много дълги, но да има подробности относно ( с кой беше в парка -мама, тата, сестра,брат , кога (сутрин/вечер ), какво видя ? къде игра?  Бях намерила някакви картинки от книжки  ( пак от рода РД, готвене, професии ) - показвах м ги да ги гледа няколко минутки и след 3-4 задачи му задавах въпроси. Иначе на изпита четат история , и след няколко задачи ги карат да зачертаят картинките , които са/не са от историята, която са чули Simple Smile Simple Smile

# 1 029
  • Sofia
Вижте сега- местата в училищата няма да се променят. В Х ще има пак 100 места, в Y - 130. Затова няма логика 131-во да има повече кандидати. Досега децата от квартала, които не са го искали това училище, са ходили в други. Значи пак ще отидат в други, защото тези други няма да намалят бройките си и да приемат само децата от прилежащата си територия. Елитните училища пак ще си приемат същата бройка деца, просто имената ще са други. Тоест ще има разместване на имена в училищата. Лошите няма да се напълнят от това.
Така че 131-во също няма да се напълни. За 145-то не знам какво да кажа, там ще е по-трудно. Зависи колко деца има в прилежащата територия. Може да се окажат малко... Може и да се появят новорегистрирани, които да отидат в трета група.

# 1 030
По-скоро ме интересуваше 145то.

С гласно наредбата на СО и да влезете в подготвителна група, шанс да продължите в първи клас нямате, ако нямате уседналост от 3 години в прилежащата територия на училището.

За 145 говоря. По-добре мислете стратегически къде искате и имате шанс за първи клас, за да не местите детето.

# 1 031
Защо да няма? Миналата година за 145 имаше доста отказали се за обикбовена паралелка. Напливът там е за Шилер. Обикновените паралелки не са добри и хората търсят други варианти.

# 1 032
Защо да няма? Миналата година за 145 имаше доста отказали се за обикбовена паралелка. Напливът там е за Шилер. Обикновените паралелки не са добри и хората търсят други варианти.

Принципно да, сега ситуацията е коренно различна. Първи и най-важен е приема в училището според критериите за прием в ДГ. След това Шилер.

А най големия минус е че приема в 1ви клас е по съвсем различни критерии, така че шанса едно дете да е извън прилежащата територияима минимален шанс да продължи в 1ви клас.

Дано родителите на кандидатстващите си направят добре сметката за Шилер и дали въобще имат дори и минимален шанс да продължат в 1ви клас?!?!

Сега и да влезе детето в ПУК, после в първи клас, ако не си от прилежащата територия и нямаш уседналост, си чао.

# 1 033
  • София
Цитат
Дано родителите на кандидатстващите си направят добре сметката за Шилер и дали въобще имат дори и минимален шанс да продължат в 1ви клас?!?!

Сега и да влезе детето в ПУК, после в първи клас, ако не си от прилежащата територия и нямаш уседналост, си чао.

ARTERY, ще ме разбиеш направо Joy, ама то да стигнем до там, всчки дечица на мами от темата да "оплющят" без грешка задачите на 18-ти, пък после да се класират на челните места в сдружението, ехееее! Жива и здава да си, банкет ще вдигнем, това да ни е проблемът! И ако така се случи, лошо ли ще е децата ни да имат възможността да учат една година в предучилищна в такава конкурентна среда? И една година да е, няма ли да е по-добре от предучилищна в градина или кварталното с прилежащата територия, дето ти е сигурно така или иначе? Пък и частни училища има. Аз съм го преценила за себе си, сега друго ми е на главата - звуков анализ, разлики, рисунки ... NerdWink  До първи клас има много време, догодина ще има друго изменение на наредбата, пак ще го обсъдим като дойде моментът.    

Ако може сега по подготовката да ви питам, рисунката с цветни моливи ли се рисува на изпита или с химикалка? Не знам как да го тренираме и дано да не е с няколко цвята, че ще падне едно чудене как е най-красиво Satisfied

Честита Баба Мартааа!!

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 11:30 от Karina1212

# 1 034

Цитат

ARTERY, ще ме разбиеш направо Joy, ама то да стигнем до там, всчки дечица на мами от темата да "оплющят" без грешка задачите на 18-ти, пък после да се класират на челните места в сдружението, ехееее! Жива и здава да си, банкет ще вдигнем, това да ни е проблемът! И ако така се случи, лошо ли ще е децата ни да имат възможността да учат една година в предучилищна в такава конкурентна среда? И една година да е, няма ли да е по-добре от предучилищна в градина или кварталното с прилежащата територия, дето ти е сигурно така или иначе? Пък и частни училища има. Аз съм го преценила за себе си, сега друго ми е на главата - звуков анализ, разлики, рисунки ... NerdWink  До първи клас има много време, догодина ще има друго изменение на наредбата, пак ще го обсъдим като дойде моментът.   

Ако може сега по подготовката да ви питам, рисунката с цветни моливи ли се рисува на изпита или с химикалка? Не знам как да го тренираме и дано да не е с няколко цвята, че ще падне едно чудене как е най-красиво Satisfied

Честита Баба Мартааа!!
По спомен ( някой да ме поправи ако греша) , на изпита влизат само с химикалче и водичка ..нищо друго Simple Smile Та цветенцата ще са само в беличко и синичко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт