90-дневна диета - килцата стопи и фиданка стани! - тема 362

• 41 314
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
Вангобче - никъде не съм отричала закуската. Казах само, че не е много редно, да я съветвате да я яде, когато не е гладна и не иска.
NoMe - а всеки ден ли ти е белтъчна закуската или само в белтъчен ден е яйца? В другите дни какво закусваш?
Според мен единствения смисъл на тази тема е взаимна помощ и подкрепа, независимо дали е точно ама точно по 90 дневната диета (защото ако беше така, всеки можеше да си чете книжката сам у дома). Диетата не е нещо велико и невиждано и нечувано - има някаква логика в нея и то очевидно - работеща логика. Това не значи, че друга логика й е несъвместима. Щом NoMe яде закуска и е ОК с това - значи всички трябва да сме Ок Simple Smile нали? (Но наистина е важно да се уточнява, че не е по-"буквата" на режима).
Белтъчен ден - З- Банан, О и В - сьомга на фурна и задушени в масло аспержи.
Бобов ден - З - печена тиква, О - Домашна спаначена крем супа и ориз със зеленчуци, В - салата и печени кюфтенца от нахут, спанак, киноа и чия, със сушени домати и аспержи.
ВХ - З - ябълки 2, О - макарони пълнозърнести с добавен грахов прпотеин изолат, с лук, гъби и салата. В - три печени ролца от оризова хартия с плънка от спанак, праз, сушени домати, карфиол от туршия, гъби и лют пипер; салата от спанак, айсберг, моркови и цвекло.
Днес - плодово зеленчуков - стартирах с парче замръзнала тиква с малко кокосови стърготини, 3 сушени боровинки и 3 сушени стафиди.
Кафето с чаена лъжичка мед си върви към всяка закуска  Mr. Green

# 721
  • Русе
Абсолютно  Peace за това казах, че е личното ми мнение на базата на моя опит.
От друга страна
Скрит текст:
книгата и диетата не са закон  Wink Това че се казва закуска задължително плод все пак не е една от божите заповеди и човек трябва да си прецени дали да го спазва.
Най-важното е това, че чрез този режим се научаваме на култура в храненето  Peace
Ама чакай малко, нали, който се фани с 90 дд трябва да я спазва, както си е по правилата. Това, че ти след време си стигнала до някакъв извод, макар че до вчера ядеше плодове за закуска и по всяко време и то на корем, та-ти си стигнала след спазване на 90 дд така, както си е по книга и правила, достигнала си до желаните кг, и сега си правиш изводи. Но човек, решил да я спазва по правилата, не може да експериментира.  Flutter

# 722
Абсолютно  Peace за това казах, че е личното ми мнение на базата на моя опит.
От друга страна
Скрит текст:
книгата и диетата не са закон  Wink Това че се казва закуска задължително плод все пак не е една от божите заповеди и човек трябва да си прецени дали да го спазва.
Най-важното е това, че чрез този режим се научаваме на култура в храненето  Peace
Ама чакай малко, нали, който се фани с 90 дд трябва да я спазва, както си е по правилата. Това, че ти след време си стигнала до някакъв извод, макар че до вчера ядеше плодове за закуска и по всяко време и то на корем, ти си стигнала след спазване на 90 дд така, както си е по книга и правила, стигнала си до желаните кг, и сега си правиш изводи. Но човек, решил да я спазва по правилата, не може да екпериментира.  Flutter

Напротив. Не само може. Трябва Simple Smile
Има два вида хора - едните се задоволяват да следват правила (въпреки, че понякога не се чувстват добре от това), но не си задават въпроси защо и как да се почувстват по-добре.
Другия вид са "нещотърсачи"  - аз съм от тях. На 20 отслабвха с воля и инат, на 28 отслабвам и тренирам с кеф и желание Simple Smile
ПС
Освен това никак не съм сигурна, че някъде пише, че закуската е задължителна , тя е задължително плод, но самата тя дали е задължителна Simple Smile ?
И изобщо това е един принципно философски диалог и става въпрос за това как и с какво си по-щастлив. Дали ще ядеш закуска или не и каква... е само една мъничка част от целия процес на слабеене.

# 723
  • Русе
Напротив. Не трябва. Защото няма лукса да го направи. Има 3 месеца, в които трябва да свали еди си колко кила. След седмица ще се вайка защо няма великите резултати от по 5 кила свалени.

И аз съм последният човек, който би защитил режима, не ме разбирайте погрешно.

# 724
Аз се поправих и се оцветих, за да не подвеждам никой  Hug Hug

Докато спазвах стриктно режима, т.е. 90 дни + 90 дни почивка, също и когато спазвам режимни четворки закусвам, както е по книгата плод. Така и трябва да бъде.  Peace

Но когато човек достигне желаното тегло и целта е запазването му, мисля че може да се експериментира и да прецени дали да закусва плод или да речем яйца на очи.

Госпожица Дух аз свалих с диетата 40 кг., в момента (от няколко години) задържам достигнатото тегло и съм доволна. Няколко пъти казвам, че именно с тази диета се научих на нормално хранене. На 9 януари започнах с групата и изкарах няколко четворки (цял месец всъщност), направих го, заради дисциплината  Peace В момента съм в режим почивка, ако мога така да се изразя, но закусвам не с плодове, защото, както казах от тях огладнявам. С белтъчна закуска се чувствам по-сита. Предпочитам обяда да ми бъде от плодове, като по-лека храна. Това, че аз го правя не означава, че и останалите трябва да го правят.  Hug

# 725
  • Оптимист по принуда

Освен това никак не съм сигурна, че някъде пише, че закуската е задължителна , тя е задължително плод, но самата тя дали е задължителна Simple Smile ?
Пише - хранете се 3 пъти на ден.
И за обяда, и за вечерята не пише 'задължителни', но не се пропускат, нали?

# 726
  • Русе
Но когато човек достигне желаното тегло и целта е запазването му, мисля че може да се експериментира и да прецени дали да закусва плод или да речем яйца на очи.
Ето, това е друго вече.  Flutter

Или човек да си избере режим, с който закусва каквото е според режима, да речем.
А закуската дали е задължителна, мисля, че е според нуждите на човек. Как е по правилата на 90 дд, не знам.

# 727
Напротив. Не трябва. Защото няма лукса да го направи. Има 3 месеца, в които трябва да свали еди си колко кила. След седмица ще се вайка защо няма великите резултати от по 5 кила свалени.

И аз съм последният човек, който би защитил режима, не ме разбирайте погрешно.

Ето това е основният проблем на хората, които са пълни, дебели и подвластни на йо йо ефекта. Няма краен срок да се научиш да се храниш и живееш правилно.
Не, аз не споря с никого, споделям мнение просто.
И аз съм свалила 50 кг с режима, докато в един момент всички около мен не почнаха да ме критикуват, че не може цял живот да съм на режим..., че съм станала прекалено слаба, че все ме боли главата или корема и прочие Simple Smile) и се почна експриментиране, качване, сваляне, задържане и тн. Основната ми мотивация сега е по-различна от колкото преди.

# 728
  • Русе
Ето това е основният проблем на хората, които са пълни, дебели и подвластни на йо йо ефекта. Няма краен срок да се научиш да се храниш и живееш правилно
Не, аз не споря с никого, споделям мнение просто.
И аз съм свалила 50 кг с режима, докато в един момент всички около мен не почнаха да ме критикуват, че не може цял живот да съм на режим..., че съм станала прекалено слаба, че все ме боли главата или корема и прочие Simple Smile) и се почна експриментиране, качване, сваляне, задържане и тн. Основната ми мотивация сега е по-различна от колкото преди.

Вече говорим за различни неща.

Който е решил да спазва 90 дд, я спазва, така като трябва, или не се хваща на хорото.
След 90 дд, вече какво ще спазва, какво ще прави си е негов проблем. И когато след време достигне до своята истина е най-доброто, което може да направи за себе си.

# 729
Ами не, продължавам да не съм съгласна.
Няма такова нещо "или спазваш или не спазваш" - защо? Кой го казва? Кой ги налага тия правила?
Ако си един 120 килограмов човек и някой ти каже "или ще спазваш всичко или се отказвай".... ??! Каквооо?
Не, не съм спазвала винаги всичко и ако някой преди 5 години ми беше казал така, както ти сега се изказваш - ми вероятността да съм си 103 кг., все още не е никак малка Simple Smile
Няма един верен път - 90 дд., дава карта, не шут в задника за да те изстреля на финала.
Това е моята позиция Simple Smile

# 730
Ето това е основният проблем на хората, които са пълни, дебели и подвластни на йо йо ефекта. Няма краен срок да се научиш да се храниш и живееш правилно.

Само човек, който е бил наистина дебел може да разбере това  bouquet Свалянето на 5-10-15 кг. си е лека категория. Но като смъкнеш 30-40-50 кг. ставаш напълно нов човек и много внимателно би си помислил дали да се върнеш към старите навици на "тъпчене". Тогава вече можеш и да експериментираш  Peace

# 731
  • Русе
Ами не, продължавам да не съм съгласна.
Няма такова нещо "или спазваш или не спазваш" - защо? Кой го казва? Кой ги налага тия правила?
Ако си един 120 килограмов човек и някой ти каже "или ще спазваш всичко или се отказвай".... ??! Каквооо?
Не, не съм спазвала винаги всичко и ако някой преди 5 години ми беше казал така, както ти сега се изказваш - ми вероятността да съм си 103 кг., все още не е никак малка Simple Smile
Няма един верен път - 90 дд., дава карта, не шут в задника за да те изстреля на финала.
Това е моята позиция Simple Smile

Това е 90 дневна диета. Или я спазваш или не. В момента спорите за две различни неща. Казах го и по-горе.
Ако искаш си намери такава, която е 365 дни. Или 555 дни. Или за цял живот. Но тази е 90 дни. Такава е.
Това, което обяснявате, аз съм го казала сто пъти тук.

Казах го, пак ще кажа-аз съм последният  човек, който би защитил този режим.

# 732
Първо - никой не спори Simple Smile По-спокойно, моля те Simple Smile Лично аз водя диалог и казвам дали и с какво съм съгласна и с какво не и ако изобщо "споря" с някого е с теб - в конкретния случай.

Второ - Щом си последния човек, който би защитил режима, защо си тук ? И спазваш ли го?

Пак казвам - разговора е идеологически - кой както иска да спазва или неспазва. Тръгнахме от закуската и от половината вечеря, в конкретния случай на едно момиче, което беше посъветвано да яде когато не й се яде ... аз не виждам повече да е писала Simple Smile Може и да я спазва, може и да се е отказала. Но при шанса всеки нов да се отказва или да си седи нещастен и дебел, защото имало правило ... вместо да обмисли това правило... аз избирам второто Simple Smile толкова. Мисля, че стигнахме задънена улица в диалога.

# 733
  • Русе
Второ - Щом си последния човек, който би защитил режима, защо си тук ? И спазваш ли го?
Вие сте последният човек, на който бих отговорила по този въпрос.

Аз пък споря, защото не може човек, спазвал 90 дд, по един или друг начин, достигнал желано тегло, да дойде след време, да нахлуе буквално в темата и да обяснява на хора, започнали, започващи и смятащи да започнат 90 дд, как имало други истини свързани с нея. Каква е целта на диалога Ви в крайна сметка не разбрах?

Защото това, което обяснявате от няколко дни, аз съм го казала отдавна в темата.

# 734
Да нахлуе в темата? Извинявай, специална покана ли трябваше да получа или ?
Да, доста е възможно да не се вписвам в тема, в която се дискутира всичко друго но не и 90 дневния режим, а когато се прави е в подобна светлина. Темата прилича по-скоро на седянка на кафе, от колкото на форум за 90 дневната диета Simple Smile

Simple Smile Хм... сега аз започвам да не разбирам, но тъй като ще се получи твърде дребнаво ... мисля да спра до тук.
Но някак ми е непонятно как хем нещата, които аз съм казвала си ги казвала отдавна, хем не разбираш целта на думите ми ???
Обяснявам ги за последен път - целта на думите ми е, да накара ей онзи човек там, който чете и се чуди да почне ли да не почне ли диетата, ще издържи ли няма ли, ще може ли откровенно да сподели нарушението си или освен че сам се самонаказва и обвинява и момичетата тук ще го направят и изобщо какво и на къде да тръгне - да осъзнае, че една закуска или нещо извън рамката, няма да го бутне или поне не толкова, колкото ако остане с трицифрено число ! Това им е целта Simple Smile Ако някой иска да следва правила буква по буква - моля. Свободен е да го направи. За всичките години, в които съм писала в този форум никога не съм стигала да подобен тон с никого, Джулиета Simple Smile) Смятам това да е последния ми отговор към теб.
ПС
Сърказмът с вие-то е смешен, след няколко поста, в които ми говориш на Ти Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт