За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 75 020
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • sf
Благодаря, ще импровизирам нещо от всички показани рецепти  Joy

# 691
  • sf
Искам да направя пил.крилца с различни вкусове. Мога ли да ги сваря и после да запържвам в тиган с различни варианти подправки и сосове?

# 692
  • München, Deutschland
То за можене може, ама защо да си създаваш работа да ги вариш предварително? Овкуси си по 3-4 крилца със съответните подправки, корнфлейкс и т.н. и пържи директно. Ако искаш вкус като на КФС, де. Иначе като се сварят ще станат меки.

# 693
  • sf
Ами това се чудех , дали ще им е достатъчно пърженето, по-скоро задушаване, да не е много олиото.
Или да си ги метна в една тава и тва е.

# 694
  • München, Deutschland
Правя крилца или във фритюрника, или на маслена баня в касеролка, но на 4 от 6 степени, защото иначе ще изгори корнфлейксът отвън, а крилцето ще стане сурово.

Печени крилца няма да станат като фаст фууд / с вкуса на пържените, който иска да ме убеждава, че можело... Та, може и да печеш, но зависи какво целиш, какъв вкус.

# 695
  • sf
Ами искам ги хрупкави, добре опечени, да си облизвам кокалчета. Няма да ги правя с корнфлейкс. Мислех едни да объркам с горчица, други с мед и соев сос, и едни със сухи подправки.

# 696
Картофи на фурна как стават подобни на пържените? Последователността каква е - първо да се загрее олиото в тавата и после да се добавят овкусените картофи или картофите да се объркат с олиото и подправките и да се сложат да се пекат?

# 697
  • München, Deutschland
Пиши и на потребилката Тайна или потърси нейните крилца. Писала е на няколко пъти какви подправки смесва. изглеждат уникално и са ама точно това, което ти описваш, че искаш. Wink Мисля, че тя също само ги пържи. Тя влиза всеки ден във форума, ще ти отговори. Wink

Магнолия, по втория начин правя аз картофите, но стават меки, а не хрупкави. Първия начин не съм го правила никога. Wink

# 698

Магнолия, по втория начин правя аз картофите, но стават меки, а не хрупкави. Първия начин не съм го правила никога. Wink

И аз по втория ги правя и не ги докарвам като пържените. Ще видим някой, който ги приготвя по първия начин какво ще сподели от опит  Peace

# 699
  • София-Младост
Картофи на фурна как стават подобни на пържените? Последователността каква е - първо да се загрее олиото в тавата и после да се добавят овкусените картофи или картофите да се объркат с олиото и подправките и да се сложат да се пекат?
Нарязвам картофите на пръчици.Ползвам риган, червен пипер, малко черен пипер и сол за овкусяване. Поливам с олио и хубаво с ръце разбърквам.
Фурната предварително загрята поне на 200 градуса. Изсипвам картофите върху хартия за печене, подреждам ги да не са един върху друг, всичките "легнали" в тавата и пека до зачервяване.

# 700

Тези картофки стават много хрупкави и вкусни,но не са като пържени
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/06/blog-post_25.html?m=1
Това е една по-популярна рецепта за печени пържени картофи с белтък,но нещо не се одобриха вкъщи или аз не ги направих добре
http://ilrai.blogspot.bg/2009/01/blog-post_5241.html?m=1

# 701
Скрит текст:

Това е една по-популярна рецепта за печени пържени картофи с белтък,но нещо не се одобриха вкъщи или аз не ги направих добре
http://ilrai.blogspot.bg/2009/01/blog-post_5241.html?m=1

Скрит текст:
Нарязвам картофите на пръчици.Ползвам риган, червен пипер, малко черен пипер и сол за овкусяване. Поливам с олио и хубаво с ръце разбърквам.
Фурната предварително загрята поне на 200 градуса. Изсипвам картофите върху хартия за печене, подреждам ги да не са един върху друг, всичките "легнали" в тавата и пека до зачервяване.

Аз не ползвам хартия и ми се "подреждат" един върху друг. Това трябва да поправя.  Peace

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 11:44 от beauty_magnolia

# 702
  • Русе
Ами искам ги хрупкави, добре опечени, да си облизвам кокалчета. Няма да ги правя с корнфлейкс. Мислех едни да объркам с горчица, други с мед и соев сос, и едни със сухи подправки.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/01/blog-post_29.html

Скрит текст:

# 703
Скрит текст:

Аз не ползвам хартия и ми се "подреждат" един върху друг. Това трябва да поправя.  Peace

Както онези, дето съм писала, но нарязани на пръчици, не така дебели. Бланширани, изваждам и на хартията за печене, или в торба овкусявамм само със сол и олио.  На хартията в тавата, задължително на 1 ред и в силно загрята фурна , по средата, 220-250* за 10-12 мин се зачервяват. Стават 90% като бланшираните пържени

# 704
  • München, Deutschland
Допреди  малко четох една тема в Гответе с мен за ето такива пържени чушки:

Моята баба ни правеше като деца, но идея си нямам как, а тя вече не помни, защото пие много лекарства. Дали може някой да ми подскаже как се правят? В темата пишеше, че се слагат в загрят тиган с олио и той се покрива с капак, по някое време се обръщат. Само това ли е? Без капак съм опитвала и не стават, а в момента червените печени не мога да ги ям...

Общи условия

Активация на акаунт