За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 75 003
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 22 867
chrissy, и баба ги правеше, измити, подсушени пиперки в тиган с олио, посоляваше ги по време на пърженето. Нищо специално няма, даже не помня капак да е слагала, може би е заради пръскането. newsm78

# 706
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аз си мислех, че за да се задушат е капакът, защото като опитвах без капак с камби, само леко се опърлиха.  newsm78
Благодаря, Лабрексче, още довечера ще тествам, че точно такива сиврии купих вчера!  Hug
Колко време да си предвидя? Последния път чаках над 1/2 час и нищо не стана...

# 707
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
о много ги обичам...но някой друг да ги приготви. Иначе наистина нищо сложно, само пържиш в сгорещено олио...даже удачно е да е в по-дълбок тиган или направо в тенджера. При захлупването ще има конденз обаче и не е удачно си мисля допълнително да пръска олиото, но пробвай и с капак.
И ползвай чушки тип сиврия...тези бледозелените с тънката ципа. камбите са по-дебелокожи и са по-трудни за пържене.
Ох вече ми се приядоха и на мен Simple Smile

# 708
  • Мнения: 22 867
Аз си мислех, че за да се задушат е капакът, защото като опитвах без капак с камби, само леко се опърлиха.  newsm78
Благодаря, Лабрексче, още довечера ще тествам, че точно такива сиврии купих вчера!  Hug
Колко време да си предвидя? Последния път чаках над 1/2 час и нищо не стана...

Не знам за време, пържиш от едната страна, обръщаш от другата, докато придобият такъв вид:

Скрит текст:
Снимката е от нета. А, сетих се, че баба ги дупваше с вилица или с нож на две три места, защо - не знам! Simple Smile

# 709
  • Мнения: 16 128
За да не се събира много течност в тях, а и хубаво омекват. Чудни са.

# 710
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Не ги захлупвай, капака прави конденз и пръска /те винаги при пържене си пръскат/. Пържи ги на малко над умерената температура. Когато побелеят напълно от едната страна и започнат леко да покафеняват, обръщаш да се изпържат и от другата страна. Посолявай по време на пърженето, ще намали пръскането. Внимавай да не ги изпуснеш, ще се спукат и ще пръсне много мазнина. Червените по трудно се пържат от зелените. Можеш леко да ни надупчиш на три четири места както е посочила labrex - това да не се спукват при пърженето, но отделя течност и повече пръска. Изпържените чушки слагай в затворен съд /тенджера/ да се задушат. Това е в общи линии. Успех!

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 15:24 от i_peych

# 711
  • Мнения: 4 859
Може ли рецепта за кекс /мъфини/сладкиш с моркови?Нещо малко по-диетично.Майка ми има цял чувал  Crazy и ме помоли да потърся,но аз не съм правила и незнам какво да препоръчам Rolling EyesБлагодаря предварително!

# 712
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Благодаря ви за чушките още веднъж, Пейч, особено на теб. Май и баба ги дупчеше и ги слагаше после в тенджера под капак.

Лейди, точни рецепти за морковени торти / блатове нямам, но ако към съставките за пандишпанов блат добавиш моркови, става чудесно. Винаги на око ги правя. Малко повечко брашно трябва, заради течността от моркова, но това се вижда на място... Има и по-сухички моркови... Според мен към всяка рецепта за кекс, която си хапвате, може да се добавят настъргани моркови и още 2-3 с.л. брашно с връх просто. Wink

# 713
  • Мнения: 22 867
Може ли рецепта за кекс /мъфини/сладкиш с моркови?Нещо малко по-диетично.Майка ми има цял чувал  Crazy и ме помоли да потърся,но аз не съм правила и незнам какво да препоръчам Rolling EyesБлагодаря предварително!

lady_gothic, от всички пробвани рецепти, тортичката по тая: ТОРТА С МОРКОВИ (без мазнина) ми допадна най-много. Пробвай, ако искаш, много е лека, вкусна и не е голяма /това в случай, че не ти допадне, да не се ядосваш  Simple Smile/ bouquet

# 714
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аууу, супер звучи, точно такава рецепта имах и аз предвид като казах пандишпан с моркови, става стра-О-тно. Simple Smile

# 715
  • Мнения: 6 022
Как съхранявате салатки, рукола, спанак? В хладилник или отвън, в торбичка или не и т.н.?
Понеделник заредих от всичко, много обичаме салати и да не купуваме всеки ден, ами ето - за 3 дни руколата е пожълтяла, спанакът на места е загнил.  Confused
И как миете руколата? Дразни ме да мия листенце по листенце, има ли по-лесен начин?  Embarassed

# 716
  • Мнения: 4 859
Оооо, много благодаря за тортичката, щом няма и мазнина ще и хареса. bouquet  Hug(За съжаление няма да я опитам ,че с мамето живеем надалеч,но мисля че ще се получи вкусна)

# 717
  • Мнения: 22 867
Аууу, супер звучи, точно такава рецепта имах и аз предвид като казах пандишпан с моркови, става стра-О-тно. Simple Smile

Наистина става хубава тортичка, т.е. вкусна имам предвид. От същото тесто и мъфини стават, и руло дори /малко като скролнете надолу, в постинга на Караул/, също и торти с 3-4 блата. Peace

# 718
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Как съхранявате салатки, рукола, спанак? В хладилник или отвън, в торбичка или не и т.н.?
Понеделник заредих от всичко, много обичаме салати и да не купуваме всеки ден, ами ето - за 3 дни руколата е пожълтяла, спанакът на места е загнил.  Confused
И как миете руколата? Дразни ме да мия листенце по листенце, има ли по-лесен начин?  Embarassed
Салататие ги измивам и подсушавам...имам центрофуга за зеленчуци, ако не просто ги остави хубаво да се отцедят върху кърпа. След това подреждам листата и ги слагам в пликове, най-долу в хладилника в отделението за зеленчуци. Рукола рядко купувам, а спанакът е такъв малко вода като види и веднага става кашав.

# 719
  • Мнения: 9 462
Благодаря ви за чушките още веднъж, Пейч, особено на теб. Май и баба ги дупчеше и ги слагаше после в тенджерата под капак

Обожавам ги тия чушки, покрай Жоро ( негова е снимката) ги заобичат. Дупча ги, соля която извадя.  Пържа под капак, под който слагам 1-2 пласта кухненска хартия-тя обира влагата, но се и задушават, докато се пържат. На следващия тиган сменям хартията. Или ако имам свободен картон завивам с кухненска хартия и него  Ползвам

Общи условия

Активация на акаунт