Дъщеря ми иска да си направи пиърсинг на устата...

• 29 184
  • 234
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не съм чела нито един отговор в темата.
Показах снимката от първия пост на сина ми, който е труден тийн. Каза, че изобщо не му харесва.
Това може да е някакъв мотив за пред девойката.

Извинявам се, ако се включвам неподходящо.

# 106
Аз не определям хората с пиърсинг и татута като пропаднали. Нищо подобно. Това не определя колко добър, интелигентен, способен, талантлив и умен си.
Аз лично не харесвам татуси и пиърсинг. Бих изтъкнала възможността за поява на възпаление. Аз лично имах възпаление, когато си пробих ушите. Не ми понасяше нито злато нито сребро. И да пробва с подвижна, без пробиване.

# 107
  • Варна
Намери някакъв начин да я разубедиш. Предложи някакъв вариант за подвижно бижу за проба и тогава да го прави. Но не й забранявай в никакъв случай, защото ще има обратен ефект. В тази възраст всички сме правили какви  ли не глупости..... а после сме се чудили на акъла си.
Нека прочете тази статия: http://happy-at-home.com/%D0%BF%D0%B8%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8%D0 … 0%B8%D0%B4%D1%83/

# 108
Аз бих предложила компромисен вариант - да си пробие няколко дупки на ушите, или да си направи пиърсинг на пъпа, защото там не се вижда много...

Това е най-хитрия съвет в темата.  Wink
Авторке, разреши на дъщеря ти да си направи пиърсинг на пъпа. Хем няма да се вижда много, хем изисква изключително много грижи. Най-често се подува и кърви дори при стриктна хигиена. А като го закачи няколко пъти с дрехата... и набързо ще се откаже от пиърсинг на лицето.

Аз се отказах преди години от пиърсинг на пъпа след като видях десетки мои приятелки с кървящи и гноясали кореми.  Sick

Иначе нямам нищо против и съм взимала на работа момиче с пиърсинг на горната устна.  Ето такъв тип:
Скрит текст:
Работеще страхотно и никой не се е гнусил от нея.  Peace

# 109
Вие пък сте много интересни  Laughing момичето иска на устната, какво значи "разреши й там и онам"

# 110
  • München, Deutschland
Всички с пиърсинг на пъпа кървим ежедневно и неспирно.
Стига пък вие.
В началото се промива, да, но проблеми имах с дупките на ушите, защото те се възпаляваха в началото, с пъпа никога.

# 111
Вие пък сте много интересни  Laughing момичето иска на устната, какво значи "разреши й там и онам"

Да, общо взето тук явно никой не е бил скоро тинейджър, та са забравили как стават нещата. Не знам как смятат да убедят 17 годишно момиче да си сложи фалшива халка - първо - това е в пъти по-неудобно от истинска обеца, второ - това момиче няма да се покаже с такова нещо пред приятелите си, не е на 7, а на 17. С приятели, които свирят в рок групи. Ще изглежда нелепо с такова нещо, което няма да се държи и ще пада, и най-много да отнесе по някоя гавра. Другото - обеца на веждата или устната предполага по-различен "имидж", както се изразиха госпожите по-назад, от колкото обецата на пъпа. Това е малко като да предложиш на човек, който слуша рок, вместо това да иде на концерт на Азис. Или на човек, който се облича с нежни пастелни рокли, да си купи камуфлажни кубинки...

# 112
  • München, Deutschland
Според мен не е неудобна и не пада, но за това може би си права:
това момиче няма да се покаже с такова нещо пред приятелите си, не е на 7, а на 17. С приятели, които свирят в рок групи.
Моето тийнейджърство приключи преди 10 години, за протокола, нз дали това е достатъчно скоро. Wink

# 113
Благодаря на всички!
Бяхте ми много полезни.

На този етап съм в изчакване. От онзи ден не е споменавала нищо. Може пък да се размине!!!!  Peace Peace

# 114
Един малко тъп въпрос: не текат ли лиги, ако си пробиеш долната устна?  newsm53

# 115
Моето мнение е по-различно и странно,защото самата аз бях цялата в обеци на 17-долната устна,веждата ,носа,езика,отгоре и отдолу на пъпа и по 10 на всяко ухо #CrazyНе бих забранила на дъщеря ми пиърсинг,ако наистина го иска,само флеш може би.Моите обеци ги махнах на 18 и половина преди бала-пречаха на бойният спорт,който тренирам-оставих само на езика и долната на пъпа,които и досега нося.Белези нямам (само от горната обеца на пъпа).И аз съм била отлична ученичка,никой не ме е мислел за пропаднала и т.н. и то това преди 10 години.
Родителите ми приеха,че е 'мода' и ще ги махна след време-бяха прави.Но в началото не ми разрешаваха.Първият си го направих 'тайно' и с неприятни последици ,оттам ми е и единственото белегче.
За устната и езика,освен метална ,може да се вземе и силиконова обеца,има дори и прозрачни,с които почти не личи,и не увреждат емайла на зъбите.И двата пиърсинга зарастват много бързо след махане,заради спецификата на мястото.
За разубеждаване,ако дъщеря ви много настоява и вие въобще не сте съгласни,може да и покажеш снимки от Интернет на възпалени  обеци-има ужасяващи такива  Sick И ако иска заради приятелка,наистина по-добре да не си слага,не си заслужава болката.
Дано всичко се разреши по най-добрият за вас начин Hug

# 116
  • гр. София
Един малко тъп въпрос: не текат ли лиги, ако си пробиеш долната устна?  newsm53

Joy Joy Joy Това ме уби!!!!!

Явно не след като се прави! Дупката не е толкова голяма.

Колкото по въпроса за пиърсинга на момичето - аз също бих била против! Добре, че моята дъщеря не обича такива неща. Основният аргумент според мен е опасността от инфекция, както и това че ще остане дупчица, ако един ден реши да я махне /а то вероятно ще дойде този момент/. Все пак е момиче и според мен ще е много неподходящо, особено ако се заеме със сериозна работа в бъдеще. Какво иска да учи и да работи след като завърши? Как се вижда в професията, която си е избрала с такова нещо на устата? Дали околните /в работна среда, не в сегашната й/ биха я възприели така? Защото вече е голяма и трябва да се замисля и за последствията от нещо такова за живота й занапред.  Peace
Дъщеря ми е на 18 и тази година ще кандидаства Стоматология. Е, не ми се струва добре един ден пациентите й да имат стоматоложка с пиърсинг точно на устата!  #Crazy Пълно противоречие!

# 117
Според мен даже пръска вода по време на пиене, което е добре за охлаждане през лятото  Mr. Green
Скрит текст:
Емилия, надявам се имаш чувство за хумор  Party

# 118
Аз бих позволила.
Не знам кой съди хората с обеци и татуси,но това е глупав довод. (Не говорим за обеци на всички възможни места по тялото).
Дори да забраниш,като стане на 18 ще си направи,така че не виждам смисъл от забрани.Може да я махне,когато пожелае.

# 119
Тук да не е Америка ....че като станат на 18, и да си правят квот си искат. Тук живеят до 30 г при мама и тате Wink То по филмите е така, ама тук е малко по-друга бира Peace

Общи условия

Активация на акаунт