Дъщеря ми иска да си направи пиърсинг на устата...

• 29 201
  • 234
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Моята ме пита за татуировка - казах й, че ще се обадя да запиша час в читаво студио и ще идем когато каже... Wink
Тя веднага се дръпна и каза, че само ме пробвала и не иска, но иска да си боядиса синя косата и да си пробие няколко дупки на ушите.  Mr. Green
Та вече е синя, а ушите ще ги дупчим напролет...Wink

# 136
И онова шоу по TLC за всякакви фрийкове и провалени пластични операции:) много е яко.

Аз бих предложила сделка- без пиърсинг, но концерт в чужбина или бънджи скок или нещо друго уникално.

Между другото, тийнове искат от фризьори "коса-дъга" с много цветове, само че я искат с евтини бои. Обясняват им, че се прави с професионални, струва над 300 лева, иначе става небеснокафява.

А правилото за татуировката е да вземеш картинката и да я гледаш всеки ден поне 6 месеца- ако не ти омръзне, тогава става за татуировка.

# 137
Бенджи, хах ха....хитро Wink

# 138
Или скокове с парашут. Може и бойни изкуства. Това за концерта в чужбина е яко, само дето може да провокира и други бунтарски желания Simple Smile
Друга идея е да я попитате какво мечтае да прави и да я запишете на професионални курсове.
Може и да и вземете халка за устните (без дупчене) и да пробва вкъщи да я носи непрекъснато, да се храни с нея и т.н. т.н.

# 139
Промяна в живота или промяна във външността?Защото пиърсинга е второто.В такъв случай-наистина нова прическа или цвят на косата,нови дрехи и т.н.са добра идея.
Това за гадните картинки и аз го предложих.За опасността от СПИН-досега не съм видяла в студио да се ползва повторно един и същи абокат-незнам дали е възможно въобще ,пък и струва стотинки.Но пък тази от инфекции е немалка-може да и кажеш,че грижата за обицата на това място веднага след направата му ,пък и след това е голяма,дори да няма проблеми след роставянето - и след време пак е възможно да се възпали ,и то във важен за нея момент-да речем на бала и.
Не може ли да се договорите след бала,ако още иска ,тогава да си сложи?Ако е временна мода,за толкова време ще отмине.Може би е по-добре така,отколкото категоричен отказ-да не вземе да се подведе по приятелката си и тайно да отидат в някое долнопробно студио ooooh!

# 140
Майката на приятелката й не я познавам много добре. В различни социални среди се движим... Познавам я съвсем задочно.
Не ми се струва удачно да обсъждаме помежду си плановете за пиърсинг. Да, наистина е нещо важно, но момичетата вече не са малки и...  Rolling Eyes

Промяна в живота или промяна във външността?Защото пиърсинга е второто.В такъв случай-наистина нова прическа или цвят на косата,нови дрехи и т.н.са добра идея.

Да, най-вероятно е имала предвид промяна във външността.  Rolling Eyes

Алтернатива на пиърсинга на устната ... не ми се вярва да има. Не може да се сравнява с курсове по нещо.  newsm78 Освен това на нея направо й е писнало да учи - в езикова гимназия е, в специален клас по немски, където учат на още по-напреднало ниво. Учи и английски. А вече се подготвя за кандидат-студентски изпити.

# 141
Защо- курсове по алпинизъм, по сладкарство...не всички курсове са академични.

# 142

Да, най-вероятно е имала предвид промяна във външността.  Rolling Eyes

Алтернатива на пиърсинга на устната ... не ми се вярва да има. Не може да се сравнява с курсове по нещо.  newsm78 Освен това на нея направо й е писнало да учи - в езикова гимназия е, в специален клас по немски, където учат на още по-напреднало ниво. Учи и английски. А вече се подготвя за кандидат-студентски изпити.
Добре, ние дадохме някакви идеи без да познаваме дъщеря ти. Всяко нещо има алтернатива. Ти знаеш какво ще й достави удоволствие. Надявам се да склони на друг тип разкрасяване, а ако не стане - да намерите читаво място, за да сведете риска до минимум.

# 143
Ако иска промяна ,може да й предложите да посещава някои допълнителни занятия,нещо,което ще й е приятно,да си запълни времето,да не му мисли много много:)Но пак казвам ако се стигне до "или" ,"или" по-добре да пробва и да я махне там след някой ден...Пиърсинга според нея градивна промяна ли е?С какво свързва тя пиърсинга?Като си го сложии какво ще се промени според нея?Това не е вълшебно копче и"хоп" всичко става розово...Има някаква празнота в нея,която иска да запълни...Но товае точно такава възраст-в търсене на себе си...Не му мислете толкова...Както казах,има много по-лоши неща...

# 144
Като се върна години назад ,ако нашите ми бяха предложи курс/допълнителни занимания ,вместо да си направя пиърсинг ,нямаше да се зарадвам,а обратното.Вие си познавате момичето и знаете как би реагирала и на пълен отказ от ваша страна.Случвало ли се е за друго нещо? (на мен дълго време категорично ми бяха забранени татуировките и като видях малко свобода,се 'нашарих'почти цялата.)Искам за кажа ,че човек ако на 100% иска нещо и е убеден,все ще намери начин как да го осъществи.
А защо точно на устата?На друго място не иска ли?На ушите няколко обеци например?Много хора имат и не прави 'лошо 'впечатление ,ако от това се притеснявате.И не може ли да изчака,точно сега на момента ли иска пиърсинга ?

# 145
  • София - Рим и обратно
Като се върна години назад ,ако нашите ми бяха предложи курс/допълнителни занимания ,вместо да си направя пиърсинг ,нямаше да се зарадвам,а обратното.

То аз и сега си представям някой да ми каже - вместо това, ето ти еди какво си.....ми не, мерси, аз искам точно това Mr. Green.

# 146
Девойката тествала ли се е как ще изглежда с пиърсинг на лицето с фалшива обеца?

Аз си спомням, че имаше такива фалшиви обечки за устна, един ден пробвах и видях, че ефектът е меко казано дебилен, все едно носиш някакъв апарат за корекция. Със същата обеца пробвах как ще ми изглежда носът и веждата, също така съм пробвала и с обеци-лепки. При мен беше странно, а дори при много красиво лице пак привлича вниманието в някакъв странен квадрант и разваля естествената привлекателност. Просто обърква човека срещу теб.

# 147
Под 'курсове/занимания' се разбира нещо като уроци по китара или ако пък иска барабани (ако сте в блок или кооперация съседите ще прореват), фотография - нещо, което да я привлича, не задължително уроци и учене.

The Siren of Titan  Peace в десетката.

# 148
А пък при мен действаше това със запълване на времето:)))Нямах предвид учебни занятия,а нещо като хоби-музика,танци,спорт...Аз примерно съм тренирала волейбол,бадминтон,тенис,след което започнах да ходя на модерни танци,ех и английски имах,пяла съм в хор:))))))...Но постоянно си сменях средата и се влияех все от новата среда докато намеря това,което търсех,коетоисках да съм...Simple SmileЗатова казвам,че и периодът е деликатен...Друг е въпросът,че никогане съм се събирала с метъли или рокаджий.Тях не ги разбирах-обличаха сев черно постоянно,с някакви плашещи вериги и щампи и кубинки дори и през лятото...Само в хора имах едно приятелче,определящо се като метъл,беше изключително добродушен и интелигентен:)

# 149
Напълно съм съгласна,че устната е специфично място и не на всеки му 'отива'.
Халката на устната и при мен седеше много грозно ooooh! Първа нея махнах,а уж бях пробвала с фалшива(счупена халкичка за ухо при мен)и се харесвах newsm78
eleaa,и аз ходех на много и различни занимания-английски,свирила съм на пиано,китара,барабани ,била съм мажоретка, тренирала съм аеробика,джудо и карате-което си ми стана и професия,но....Пак си ме е човъркало отвътре за 'простотийки'както се изразяваше майка ми.То проблема е май да не ти влезе мухата в главата,а не толкова имаш или нямаш време .Поне така си мисля.

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 15:49 от lady_gothic

Общи условия

Активация на акаунт