Дъщеря ми иска да си направи пиърсинг на устата...

• 29 153
  • 234
  •   1
Отговори
# 60
И моите дупки на ушите си стоят. Години като бях бременна и после детето бебе, не съм слагала. Само се позапушва, но като натисна колчето, и си влиза обецата после....

Сестра ми така се бунтуваше като студентка. Веднъж с една безумна прическа си дойде, черен цвят, формата-не мога да я опиша. Crazy Майка щеше да получи удар. Веднъж пък си дойде с обръсната нула номер тиква, като Шиниъд Оконър...майка...пак на ръба беше Mr. Green Отделно всякакви моди в облеклото мина същото. НО - сега е съвсем нормална жена, без дупки и без [u]необратими[/u] корекции Peace
В този период, с обръсната глава, дружеше с едно момиче, което не бих определила съвсем като ок. Оттам идваха и влиянията.

Което ме кара да се замисля - Утро, приятелите на щерката, как са-надеждни младежи ли са? Родителите им? Да не би в момента в обкръжението да има....как да кажа, не съвсем читави екземпляри, разбираш ме какво имам предвид... Thinking

Едден, предложи някакъв временен пиърсинг...явно си запозната.
Не виждам снимката аз... Rolling Eyes

# 61

Говоря за белези от пъпки, а не за пъпки. От онези човърканите, от които остава дупка. Те не минават  Peace

Белег от пиърсинг на устната
Скрит текст:

Белезите се попълват в дермафилъри, отнема няколко минути. Моя приятелка имаше и белези от шарка, сега няма и следа от тях.

Снимката и аз не я отварям.

# 62
Аз не бих позволила и бих се съпротивлявала до краен предел, а в случай, че действа без моето знание и съгласие, съм склонна към крути мерки.
Самата аз не съм възпитавана "с мекия брус", а тъкмо обратното. Смятам, че това е спестило много нерви и  пари на моите родители. Аз бях отличничка с мечта за татуировка на кръста.Исках я, защото исках да ме забележат и да не съм "само отличничката". Да съм по-интересна. Остана си мечта, която дори и не споделих. Защото само при споменаването щях да си докарам огромни проблеми - особено баща ми може с две приказки да те свали на земята и дълго да си спомняш реакцията. Общо взето, имах огромен респект и страх от нашите и слава богу, защото сега щях да съжалявам за татуса.
Отделно от това, сега като се замисля и в контекста на обеца на устната, намирам го за изключително грозно и като цяло - ненужно. Идеята по-горе да ѝ кажеш, че ще вреди на целувките ми се струва най-добрата идея, защото ще може да я разбере и осмисли,а и сигурно я вълнува.
ПС. Не виждам какво удоволствие може да носи парченце метал върху лицето. Никога не съм успявала да разбера "бунтарството" нито на тийнейджърите, нито на рокаджиите,нито на метълите, нито на рапърите, нито на когото и да било. Срещу какво се бунтуват? И как? Чрез обеци, флешове, провесени дрипи, черен грим, тенекии? Какъв е този напън да си различен и кому е нужен? За мен няма по-хубаво от това да си нормален и това ми е било винаги приоритет. И сега ако ви кажа каква музика слушам няма да повярвате.

# 63
Не съм от най-запознатите не е като да съм с надупчено лице, но имам познати и приятели с пиърсинги по лицата.
На мен снимката ми се отваря  newsm78 А тази?
Скрит текст:
Само аз ли мисля, че на 17 вече не се влияеш толкова от приятелите. Все пак не си на 13, размишляваш малко повече  Thinking

# 64
Вижда се така....уууу, личи си бре.

Как на 13 бе, сестра ми като студентка в друг град ги направи тези неща..бунта де Laughing Под влияние на въпросната съквартирантка Peace

# 65
13 го дадох само като пример, защото уж на този възраст си под влияние на тоя и оня  Mr. Green

# 66
На 16 поисках пиърсинг на веждата. Малко преди това бях загубила баща си и майка ми явно е била в деликатна ситуация - реакцията й не беше възторжена, но ми разреши. В студиото ме убедиха, че ако след време се разубедя, дупките ще зарастнат.
Е, много се харесах, носех си я с кеф, но година и нещо след това я махнах, защото започна да ми провисва и вече не стоеше добре. Излишно е да казвам, че дупките не зарастнаха, но не те ме притесняват към момента, а това че тази ми вежда значително оплешивя от тази травма  Mr. Green Въпреки това 10 години по-късно не съжалявам за стореното  Peace
Ще дам и един пример с известна личност за това, че една дупка не е в състояние да загрози жената чак толкова Wink

# 67
Определено се влияят на 17, според мен и доста след това.

Лично аз се опитвам да възпитавам моите деца да имат стил и да правят нещата 'без крясък' и умерено. Да спортуват, да се хранят здравословно, да са възпитани. Като се обличат да не залагат на огромни надписи и табели, да обръщат внимание дрехата да им стои добре и да е от качествена материя. Да имат 2 хубави чифта качествени - не 20 от гадни, неприятни за носене материи. Засега работи. И двамата се влияят доста от съучениците си. МС беше в скапано училище преди да започне 'голямото' училище (след 12г) и ходеше с качулка на главата. Обяснявах му че така ходят гамените само и черните, слава богу увря му главата и спря. Сега си прави косата почти всеки ден, сам си връзва вратовръзката, лъска си обувките, защото децата в новото училище трябва да са представителни. Подготвят ги за бъдещия им живот на възрастни. Дисциплината е на много високо ниво, НИКАКЪВ вид бижута не са позволени нито за момчета, нито за момичета. Момичетата нямат право да се лакират. Бръснати глави в причудливи шарки също не се толелират.
ДД за момента е типична малка госпожица. Иска да слага грим, позволявам и само вкъщи, за да не ходи по улиците гримирана. Знае, че ще има време за това.
Дано не откачат и те в пубертета. Според мен независимо от средата, детето ти все някъде може да срещне странен индивид, който може да му окаже влияние.

Снимката се отваря - не е красиво, дупка си е.Но да, с днешното рано израстване и развитие би трябвало на 17 да им е дошъл акъл в главите. Аз намирам моите деца много по-порастнали ментално отколкото бях аз.

# 68
Определено се влияят на 17, според мен и доста след това.

Лично аз се опитвам да възпитавам моите деца да имат стил и да правят нещата 'без крясък' и умерено. Да спортуват, да се хранят здравословно, да са възпитани. Като се обличат да не залагат на огромни надписи и табели, да обръщат внимание дрехата да им стои добре и да е от качествена материя. Да имат 2 хубави чифта качествени - не 20 от гадни, неприятни за носене материи. Засега работи. И двамата се влияят доста от съучениците си. МС беше в скапано училище преди да започне 'голямото' училище (след 12г) и ходеше с качулка на главата. Обяснявах му че така ходят гамените само и черните, слава богу увря му главата и спря. Сега си прави косата почти всеки ден, сам си връзва вратовръзката, лъска си обувките, защото децата в новото училище трябва да са представителни. Подготвят ги за бъдещия им живот на възрастни. Дисциплината е на много високо ниво, НИКАКЪВ вид бижута не са позволени нито за момчета, нито за момичета. Момичетата нямат право да се лакират. Бръснати глави в причудливи шарки също не се толелират.
ДД за момента е типична малка госпожица. Иска да слага грим, позволявам и само вкъщи, за да не ходи по улиците гримирана. Знае, че ще има време за това.
Дано не откачат и те в пубертета. Според мен независимо от средата, детето ти все някъде може да срещне странен индивид, който може да му окаже влияние.

Снимката се отваря - не е красиво, дупка си е.Но да, с днешното рано израстване и развитие би трябвало на 17 да им е дошъл акъл в главите. Аз намирам моите деца много по-порастнали ментално отколкото бях аз.

Много съжалявам, но звучите като човек с изключително тесен мироглед...

# 69
Аз бих предложила компромисен вариант - да си пробие няколко дупки на ушите, или да си направи пиърсинг на пъпа, защото там не се вижда много...

Един довод защо да не си го прави на устната: Гледали ли сте сериала "Откраднат живот"? Д-р Стилиянова е една от най-красивите героини, но като я дадат в близък план се вижда много грозен белег на веждата й от пиърсинг...

# 70
Сестра ми вече близо 2-3 години не си носи обицата на устата и си има дупка, за сега си стои. Беше й долу в дясно точно под устната.

# 71
Сега видях, че Poliii е качила снимка няколко поста по-нагоре.

# 72
Много съжалявам, но звучите като човек с изключително тесен мироглед...

Не ми пука как Ви звуча ... както и едва ли Ви пука на Вас за мен. Това е моето семейство и моите деца ...загрижена съм за тях и ще направя всичко възможно да имат добър старт в живота - от там нататък сами да взимат решения.

# 73
Д-р Стилиянова е една от най-красивите героини, но като я дадат в близък план се вижда много грозен белег на веждата й от пиърсинг...

Съгласна 100% - на тази хубава кожа ...

# 74
  • над кукувичето гнездо
Скрит текст:
В трудна ситуация съм. Надявам се да ми помогнете да взема правилното решение.

Дъщеря ми /17г./ заяви, че има желание да си направи пиърсинг на устната.
Нещо такова :

Първата ми реакция е, че не позволявам. След това се замислих защо не позволявам и не успявам да се аргументирам достатъчно...  Embarassed

Може би, защото още от мое време подобни странни персони винаги са правели недобро впечатление - с разни обеци по вежди, устни. И дори все още ми правят впечатление на непрокопсаници, дроги, лоши ученици, пропаднали и т.н епитети.

А моята дъщеря е пълна отличничка. Има отличия в олимпиади, различни извънкласни конкурси и мероприятия. Дори не закъснява, когато излиза. Не бих искала някой да я сметне за пропаднала...

Там е работата, че тя слуша рок музика. Приятелите й имат свои рок-банди - свирят и изнасят концерти, участваха и в едно тв предаване /Рок междучасие май беше/.  Тя също има свои изяви в изкуството - рисува и пише стихове.  Най-вероятно от съвкупността от всичко това идва желанието за подобен "имидж".  newsm78

Сега си давам сметка, че приносителите на подобен род украшения е възможно и да не са точно толкова пропаднали, колкото изглеждат. Но все пак мнението ми е, че създават недобро впечатление.

Просто не знам как да постъпя.
Тя вече е почти пълнолетна и някак не ми се иска да й забранявам и да й се карам...
От друга страна наистина това ми идва малко в повече...
От трета страна дори и аз да се съглася, съпругът ми не вярвам да се съгласи...  Rolling Eyes

Вие как бихте постъпили?
С какви доводи бихте се аргументирали?

Не съм чела цялата тема.
По лични наблюдения от близо, отговорно и съвестно мога да заявя, че подчитателите на рок и метъл музиката са доста интелигентни хора, в доста голям процент. Разбира се, всяко стадо си има и мърша... Обществото ни това не го знае обаче и се стига до момента с предразсъдъците, на база различния от масовката външен вид и факта, че не веднъж сме виждали по улиците подобни с бира (извинете, алкохол!) в ръка, в шумна компания, по светло и в движение...какъв ужас!!! Shocked
Имам колега, висшист, докторант в момента с няколко научни публикации в добри журнали, която имаше пиърсинг под долната устна. Много й отива. Имам приятелка, чиито уши са в обеци от край до край. Работи в чужбина, след като завърши докторантура там. Не ми е споменавала всяка сутрин да маха 40 обеци и вечер да ги слага обратно. Имам позната пънкарка, която докато студентстваше си работеше в адвокатска кантора, като сменяше червените кубинки с токчета. По едно време май заряза пънкарския имидж и се наконти много успешно. Мога още да изброявам, но ще отегча публиката, за това ще кажа по същество.
От кои хора точно се притесняваме какво ще си помислят? Rolling Eyes
Момичето е на 17, до колкото разбирам, му предстои университет, в който едва ли някой ще придиря дали е с халка на устата или на носа, ако пък има консерви сред преподавателите, за изпита ще маха обецата и толкова. Ако блесне със знания, няма да я върнат! Simple Smile
Когато отминат и тези следващи 4-5-6-7 години, вече може да й е омръзнал пиърсинга и да го махне, отворът ще се затвори и няма да й изтича супа от устата, докато се храни. Ако не й е омръзнал, то поне ще е достатъчно голяма сама да преценява дали й пречи, или не, пред хората, пред които има значение дали би пречело, и дали да се съобрази с това, или да се бори като истински бунтар, каквито типично са рок феновете. Mr. Green
Обобщено, трезвомислещо и с уговорката, че все пак не се отнася до моята дъщеря (имам момче и то в бебешка възраст), бих казала, че бих позволила. О, и разбира се, ако не е със същото червило като от снимката!  Stop
По-добре на 17 и да му се нарадва, докато влезе в сериозната възраст, отколкото с дефицит от себеизразяване за някаква част от живота. m/

Сега се връщам да чета назад. Вероятно ще има много топ-отговори! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт