Дъщеря ми иска да си направи пиърсинг на устата...

• 29 157
  • 234
  •   1
Отговори
# 75
За съжаление много преподаватели (изявени професори и т.н. които пишат учебниците в БГ) са консервативни и не възприемат бунтарския вид. В университета където аз завърших такъв образ върна мой колега, който не носи костюм.Каза му 'Колега, много несериозно отношение към Българската литература, сега ще се върнете вкъщи да си вземето костюма и заповядайте на поправка.' Така че дори привидно да възприемат този тип вид, хората пак си имат 'едно на ум'. А умът може да се изразява и по други начини. Не е правилно, но не можеше ли 'колегата' вместо да се бунтува да сложи костюм за 1 ден и да си вземе изпита. Е ходи се бори с мениджмънта на университета и доказвай за какво са те скъсали.

Нямам нищо против рок културата, но според мен бавно но славно си отива с поколението. На тяхно място са Майли Сайръс и т.н други 'бунтари'. Според мен външният вид е част от изкуството да си дипломат и каквото и да работиш/правиш да успееш да убедиш останалите отсреща, че всичко което правиш е в тяхна полза, а в същото време да става на твоето. Казано простичко. Да си адаптивен в зависимост от средата.

Куул и ребъл визии са добре възприемани например в соцлианите медии, маркетинга и арт средите (мода, музика и т.н.) Но не и във финанси, банкиране, счетоводство, застрахователни брокери, адвокати, ТВ медии; недвижими имоти (ББС) и т.н. Не бих се доверила и на лекар с подобни аксесоари.

За притеснение дума не може да става, според мен е във възприятията 'красиво' и 'некрасиво'. Защо човек да се загрозява насила.

Предполагам всеки има такива приятели накичени като коледни елхички - успели, готини, но просто се абстрахира от външния им вид. Тук говорим за външен вид (обецата на устните), не колко е умен и готин някой.

Но широк свят и мнения различни и всеки изразява мнението си във форумите.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 13:19 от S T A R D U S T

# 76
Така е, съгласна съм с горното мнение...

По дрехите /разбирай по външният вид/ посрещат, по ума изпращат....хората са го казали отдавна преди нас Peace

На изпит винаги се барвах със сако, официално...въпреки, че не се носех така в студентските си години. Но да отида със скъсани дънки на изпит...абсурд. То още като ме види изпитващият, и е намалил с единица-две оценката Wink  Влагането на малко мисъл, уважение към отсрещния се възвръща винаги Whistling

# 77
Бъдете хамелеони - консервативни и обрани в работата си; в свободното си време изразявайте себе си.
Ако човек успее да съчетае страстта си с работа - това вече е призвание, няма нищо по-хубаво от това.

# 78
Човек може много неприятно да се изненада, когато е забравил какво е да си тийн. Ако вие не сте били такива, не си ли спомняте вашите приятели с фини родители, естети, които в един момент обявяват революция от нищото с някое "извращение" - я прическа, я дрехи. Като стигнат до изпитите в университетите е друго и няма нищо общо с възрастта 15-17. И определено рок културата е за предпочитане пред Майли Сайръс. Изобщо всеки пиърсинг е за предпочитане пред това (и по-вулгарни има в изобилие).

# 79
Абсолютно. Стига да не остават трайни следи.

# 80
  • над кукувичето гнездо
Бъдете хамелеони - консервативни и обрани в работата си; в свободното си време изразявайте себе си.
...
Извинете, с цялото ми уважение към отсрещаседящия и без нищо лично, но вие коя бяхте?! Такава, че да нарежда на непознати във форум какви да бъдт? Rolling Eyes

За мен, който не умее да се абстрахира от външността и да види зад нея ума, е назадничав и безполезно консервтивен. Ако ви се изправят двама специалисти - умен с пиърсинг и кух с вратовръзка, кой бихте наели да ви свърши работата? Ооо, забравих, вратовръзката беше много важна! Честито! Stuck Out Tongue

Сега чакам някой да каже нещо за прическата на Айнщайн...

# 81
Малка подробност...този с пиърсинга може да отпадне още на първия кръг обаче...при огледа, без да е имал възможност да си отвори устата и да се види какъв специалист е Wink

# 82
  • над кукувичето гнездо
Малка подробност...този с пиърсинга може да отпадне още на първия кръг обаче...при огледа, без да е имал възможност да си отвори устата и да се види какъв специалист е Wink
Скрит текст:
Не искам да измествам фокуса на темата и ще се опитам това да е последното, което пиша...
И ако вие сте шефа, кой губи? Онзи все някой, който може да прояви толеранс, ще го оцени. Защо само наеманите трябва да се примиряват, а работодателите не искат да си позволят да са гъвкави? Да не говорим, че човек освен обеца, може да има някакъв естествен нелицеприятен "дефект" на лицето си...какво става - "много си ми гнусен, няма да те наема"? А ако няма пари за костюм и е с пуловер за 5 лв от пазара?

# 83

Не знам в какъв свят живеете вие, но в големите градове отдавна не се гледа по този начин на хората...

# 84
...
Извинете, с цялото ми уважение към отсрещаседящия и без нищо лично, но вие коя бяхте?! Такава, че да нарежда на непознати във форум какви да бъдт? Rolling Eyes

За мен, който не умее да се абстрахира от външността и да види зад нея ума, е назадничав и безполезно консервтивен. Ако ви се изправят двама специалисти - умен с пиърсинг и кух с вратовръзка, кой бихте наели да ви свърши работата? Ооо, забравих, вратовръзката беше много важна! Честито! Stuck Out Tongue

Сега чакам някой да каже нещо за прическата на Айнщайн...

Сарказмът в случая е излишен. Не нареждам никъде на никого нищо. Използвала съм точка, не удивителен знак - моля, придържайте се към пунктуацията - просто изразявам мнение, което работи доста успешно на работа и в личния ми живот. Наистина - не знаете коя съм. Не съм Айнщайн, нито Вие сте   Peace
Такива гении като Айнщайн се броят на пръсти - да, ако човекът с пийрсинга се окаже, че е читав ще го наема при положение че сложи вратовръзка   Joy Вратовръзката наистина е много важна в срещите с клиенти.

Найджъл Кенеди, Колумб и т.н. са единици - ако докажете че сте такъв - шапка Ви свалям, ходете с пийрсинг.

А Вие кой/коя сте, че се сравнявате с Айнщайн?

# 85
Не знам в какъв свят живеете вие, но в големите градове отдавна не се гледа по този начин на хората...
Живея в град с над 10 млн жители. Гледа се. Има доста по-консервативни Американци и Европейци от Българите по отношение на дрес кода и протокола.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 14:06 от S T A R D U S T

# 86
  • Бургас
Имам дъщеря на 11 г. Ако поиска да си сложи пиърсинг, първото за което ще се притеснявам, е дали няма да си докара някоя беля - възпаление или нещо друго, с трайни последствия. И бих и споделила притесненията си. След това бих се и формирала къде, как се поставя пиърсинга, т.е. все едно ще си слагам аз. Тук много ми хареса идеята за временния такъв (не знаех, че е възможно), смятам че това е най-разумно като за начало. И ако все още го иска, бих я подкрепила, дори ще отида с нея, ако ми позволи.
Смятам, че в тази възраст е важно да се запазят добрите отношения с децата. А не да забраня и после тя пак да си сложи напук. И следващия път дори няма да сподели - ще се надупчи, татуира или каквото си реши, незнайно къде и с какви последствия.

Като четох някои коментари се изненадах. Мислех, че вече не сме толкова консервативни и не изпадаме в такива крайности. Май някои дори са забравили какво е да си тийнейджър и колко не се замисляш в този период за последствията в бъдеще.

# 87
Мисля, че темата се изчерпа. Авторката се ориентира в обстановката, мисля Simple Smile

Да отговоря-ако съм шефа, да, няма да наема този с пиърсинга. А що се касае до въпроса дали губя-не, не губя, незаменими хора няма. Този с пиърсинга да не е единствения специалист в крайна сметка Stop

# 88
Наистина незаменими хора няма. Винаги се намират по-добри.
 Темата наистина е изчерпана - дадоха се толкова много мнения. Най-добрия вариант е временната халка без дупчене, хем момичето да е доволно, хем да няма последствия.

# 89
  • над кукувичето гнездо
Стардъст, никъде не говоря за себе си, нито съм сравнявала себе си или вас с Айнщайн. Повелителните съобщителни изречения не ми допадат. Иначе, въпросът е принципен. Wink
Продължавам да смятам, че човек има ли потенциал, ще го развие, независимо дали носи вратовръзка или пиърсинг. Стига средата да му съдейства. И не говоря за срещи с клиенти и тяхното мнение, нито за корпоративни игри, а за хора изобретатели и хора, които имат прогресивни идеи и могат да намерят начин за реализирането им.
Също, не смятам, че някой трябва да се докаже пред вас, че е Найджъл Кенеди, примерно, за да му е допустимо да ходи с пиърсинг. Според вас излиза, че само гениите могат да си позволят пиърсиг. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт