На море в Гърция 2017

• 151 249
  • 780
  •   1
Отговори
# 15
Много даже е популярен Ставрос.
Има основно сърби и българи, тъй като е сред най-близките места в Гърция с хубав пясъчен плаж.
Малко прилича на Китен, това е лошата част Simple Smile
Иначе има всичко необходимо - инфраструктура, лунапарк, един прекрасен рибен ресторант (в посока Олимпиада).

Ето така изглеждаше плажът преди 10-12 години, сега навярно изглежда така през зимата Grinning

# 16
Параход, адмирации за трудът, вложен в оформлението!  bouquet
 Ставрос е много популярен лятото и не е чак малко селце.

# 17
bouquet

Ау, че е хубава първа страница.  Mr. Green

По повод цените на полети описани на първа страница мога да дам само пример: 53 евро общо, флекс тарифа с багаж на Егейците, за двама възрастни и дете, двупосочни, за юли за Хиос.

Може ли повече информация за търсене на такива билети ??? Това си е безплатно направо Simple Smile

# 18
  • София
Ставрос е най-лошото ми гръцко попадение досега. Същински Китен.
Параход, снимката ти е прекрасна, но създава погрешно романтично впечатление за мястото. Simple Smile Аз изобщо не го усетих така. Плажът е дълъг, широк и пясъчен, наистина, но когато ние бяхме там (края на лятото 2013 мисля) навътре във водата имаше няколко метра остри камъни - бяха поставили хлъзгави пътечки от чували с пясък, за да се ходи по тях. Снимките са правени на плажа пред небезизвестния сред българите хотел Рихиос:
http://www.panoramio.com/photo/107377131
http://www.panoramio.com/photo/107377108
http://www.panoramio.com/photo/107377085
Тъкмо като свършат камъните, става дълбоко за деца. Simple Smile
Може да се ползват аква обувки, разбира се - продаваха се навсякъде в града. Но ако аз знаех за камъните, нямаше да избера Ставрос.

# 19
Благодаря на Параход за новата тема. Толкова хубава първа страница за Гърция няма дори туристически форум. Скоро  търсих информация и попаднах на Магеланци. Е, на малкия  ни пръст не може да  стъпи гръцката им тематика Simple Smile . Крайно разочарована, върнах се да търся отново в нашата тема.  Подредена, прегледна, много полезна информация. Още веднъж благодаря на Параход за труда и за още много други неща.  bouquet

# 20
Благодарности, Параход. Чуден нов имидж на темата.
Плановете ни ще са от днес за утре това лято.
Приятни гръцки пътешествия на всички!!

# 21
  • Бургас
Благодарности и от мен - от години сте ми безценен помощник, пътеводител и вдъхновител.
Черпя ви с една снимка на морска звезда от Талго

# 22
  • София (Възраждане)
Кажете моля, къде е по-приятно за еднократно плажуване на Лефкада, в Нидри или във Василики?

# 23
  • София
Ставрос е най-лошото ми гръцко попадение досега. Същински Китен.
Параход, снимката ти е прекрасна, но създава погрешно романтично впечатление за мястото. Simple Smile Аз изобщо не го усетих така. Плажът е дълъг, широк и пясъчен, наистина, но когато ние бяхме там (края на лятото 2013 мисля) навътре във водата имаше няколко метра остри камъни - бяха поставили хлъзгави пътечки от чували с пясък, за да се ходи по тях. Снимките са правени на плажа пред небезизвестния сред българите хотел Рихиос:
http://www.panoramio.com/photo/107377131
http://www.panoramio.com/photo/107377108
http://www.panoramio.com/photo/107377085
Тъкмо като свършат камъните, става дълбоко за деца. Simple Smile
Може да се ползват аква обувки, разбира се - продаваха се навсякъде в града. Но ако аз знаех за камъните, нямаше да избера Ставрос.

Аз си спомням ясно, че обясних тогава къде точно се намира прословутият пясъчен и плитък плаж. Този от снимките е почти до Неа Врасна, заливът в тази част /както е и в Аспровалта/ е характерен с това, че в морето има доста камъни най-вероятно заради теченията. Пясъчният плаж с пясъчната, плитка вода е в другия край на Ставрос, по пътя за Олимпиада.

Параход, поздравление за чудесното оформление  bouquet

# 24
  • ново
Привет, някой да е бил в Ставрос? Доволни, недоволни? Интересувам се тъй като е морско селце и не е сред популярните дестинации в Гърция.

Аз съм от доволните  Simple Smile Изкарахме страхотно септемврийско море по-миналата година там. Умишлено бях избрала настаняване в края на Ставрос, посока Олимпиада, там плажът беше спокоен, пясъчен. Освен рибния ресторант, който препоръча Параход,  похвалвам и ресторанта на хълма, Агнанти май се казваше. Градчето има всичко необходимо.

# 25
  • София
Параход, благодаря за новата тема, голяма годишнина е това - пожелавам още много години тук да намираме полезна и интересна информация, както винаги! bouquet

За Ставрос, аз ... никога не бих повторила отново, бяхме в ужасен хотел, въпреки високия рейтинг в букинг, изобщо не ми хареса там, макар че има много българи, които с години посещават само това село и са много доволни от всичко. Добре, че бяха момичетата тук да ни препоръчат плажове и други места за разходка, иначе щеше да е една наистина провалена почивка.

Момичета, синът ми има рожден ден края на юни и съм обещала море в Гърция тогава. Удрям на камък с резервациите - или няма отговор или няма места.
Препоръчаха ми един хотел в Сарти - Sarti beach hotel, Magda House Lagomandra, един друг във Вурвуру (но не ми се иска много там) все още няма отговор,  бихме ли ми препоръчали семеен хотел на Ситония, близо до плажа?

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 19:50 от Happythought

# 26
  • софия
Боже, какъв първи пост  bouquet Благодаря за труда!

Записвам се с неочакван обрат в лятната ни дестинация. От Лимнос, който твърдо вярвахме, че ще повторим, свърваме към югоизточна Евия. Повтаряме острова като сменяме посоката.

# 27
Мерси, Параход, за хубавата темичка! Бях обещала от предната да постна няколко отговора от разл.места от Ситония. Запитванията са ми за края на юни, началото на юли. Happythought, горе долу се покриват изискванията за някои места. Давани са ми цени за 2 семейства с по две деца.

Евангелинос, Вурвуру
Скрит текст:
I have 2 free rooms
From 25/06 and check out 06/07
( 11 nights )
The first apartment is downstairs and has got in the first room one double bed with kitchenett and the second smaller room has got a bunk and one single bed.   ( it is for 5 persons bit don't worry)
The second apartment is upstairs and has got in the first room one double bed with kitchenett and the second smaller room has got two single beds.
The apartments are not in the same building. I have 2 buildings the distance from one apartment to the other is 10 meters.
The prices are: 40€ per night in June and 50€ in July

Пареа, Каламици
Скрит текст:
You can all fit in one house since we have three bedrooms, two of your children can lodge in the living room as it always happens with larger groups of people.
The price for renting a house in June to eight persons is 180,00 euros per night and for the dates in July the price will become 210,00 euros per night.

Psarogannis, Вурвуру
Скрит текст:
) Sofia’s House, from 27-Jun till 08-Jul
    a) two studio type 2, on the first floor, in the price of 75 Euros/day/studio.

Ето няколко местенца, които ми бяха харесали, но нямаше места за датите, които исках: http://www.halkidiki.com/platanos/index.htm
Това е сайт с няколко пропъртита, които се управляват от една агенция
http://www.studioskarra.gr/

# 28
Момичета, синът ми има рожден ден края на юни и съм обещала море в Гърция тогава. Удрям на камък с резервациите - или няма отговор или няма места.
Препоръчаха ми един хотел в Сарти - Sarti beach hotel, Magda House Lagomandra, един друг във Вурвуру (но не ми се иска много там) все още няма отговор,  бихме ли ми препоръчали семеен хотел на Ситония, близо до плажа?
Каква ти е нагласата, малко по-луксозен хотел или плажът е приоритет? Склонни ли сте да пътувате до околни хубави плажове, ако наличният не е идеален? (Вурвуру, Парадисос, Никити са от този вид)
Щом е празник, трябва да има добра кръчма наблизо за повода, предполагам?

Кажете моля, къде е по-приятно за еднократно плажуване на Лефкада, в Нидри или във Василики?
Нидри изобщо не става. Василики по-бива, ако не духа (обикновено до обяд). От източната страна виж К-бийч до Никиана, макар че на мен изтокът въобще не ми допада за плаж.

Последна редакция: вт, 07 фев 2017, 20:18 от Параход

# 29
  • София
Kölsches Mädel, благодаря! Ще проверя!

Параход, 2 възрастни с 2 деца на по 9г и рожденик, който ще става на 11 сме.
Нямам претенции за лукс, плажът да е хубав и да е близо само се надявам. Мислех, че ще намеря нещо за около 50 - 60Е на вечер, за седмица ще останем, но от Вергос, Вурвуру ми дадоха цена за края на юни 145Е нощувката със закуска и 125Е без закуска - няма да стане там просто. Другите не отговарят...
От тези, които обичат да обикалят сме, но е хубаво плажът да е наблизо за мързеливите дни.

Миналата година края на юни се излъгахме да ги водим децата по нашето черноморие, след години по гръцко ... няма да стане пак да отидем. Все се надявам да намеря нещо според бюждета.

Общи условия

Активация на акаунт