На море в Гърция 2017

• 151 493
  • 780
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте на всички! Нова съм в темата. Ще ви бъда много благодарна ако някой има информация за храната в хотелите в Гърция. Планираме това лято почивка на НВ в хотелче в Никити, Ситония, много добра оферта откъм цена, но досега не сме били с предплатена храна и не знам какво да очаквам като качество... още повече че сме с деца. Благодаря ви!

# 241
Храната е различна в различните хотели.Ако напишеш кой е, вероятно ще имаш по-голям шанс да получиш отговор. Има и отделна тема "Гърция - хотели АИ и ХБ", където също можеш да зададеш въпроса си, но пак не можеш да очакваш информация без името на хотела.

# 242
  • София
Здравейте, спрели сме се на два хотела в Гърция и не можем да вземем решение. Ако някой има информация за някой от двата, ще бъди много полезен  Simple Smile Основно ни интересува плажът и морето - дали има камъни във водата.
Хотелите са :
 Akti Ouranoupolis в Уранополис

Simantro Beach на Касандра

Мерси предварително за всяко мнение по въпроса.

# 243
Храната е различна в различните хотели.Ако напишеш кой е, вероятно ще имаш по-голям шанс да получиш отговор. Има и отделна тема "Гърция - хотели АИ и ХБ", където също можеш да зададеш въпроса си, но пак не можеш да очакваш информация без името на хотела.
Хотелът е Торонеос край Никити!

# 244
  • София
Здравейте, спрели сме се на два хотела в Гърция и не можем да вземем решение. Ако някой има информация за някой от двата, ще бъди много полезен  Simple Smile Основно ни интересува плажът и морето - дали има камъни във водата.
Хотелите са :
 Akti Ouranoupolis в Уранополис

Simantro Beach на Касандра

Мерси предварително за всяко мнение по въпроса.

Съвсем кратко...

"Хотелите са :
 Akti Ouranoupolis в Уранополис"

Положително мнение.
Собствен плаж през пътя/има скрити скали/, добра храна, безплатно паркиране, любезно обслужване...
Ако стаята ви е добра, чудесна гледка. Не взимайте стаи на нулево ниво...
Налагаше се реновация на стаите, може да е направено.

"Simantro Beach на Касандра"

Смесени чувства, по-скоро след скорошно посещение отива назад...
В близост до него има невероятни хотели/Сани/, което го слага на последно място там.
Това е едно от местата, които много лесно се унищожават от лошо управление.
При много ниска цена може да го посетите.

Мога да потърся снимки, като примерно плажа на Akti...

# 245
  • Плевен
Известно време оглеждам къщи и хотели във Вурвуру. Така и не мога да си обясня, защо къща само спане е по- скъпа от хотел 3* със закуска и вечеря? И това е масово в Гърция.

# 246
Здравейте!
Тази година си харесахме Никити за почивка.
Зная, че в близост има прекрасни плажове, но ММ е повече по мързеливата почивка и не обича да обикаляме.
Предстои да капарирам за това местенце

http://www.halkidiki.com/villa-kalliopi/index.htm

Ако на някой му е позната частта от плажа, която се пада пред къщата, ще бъда много благодарна да сподели отзиви. Да не се окаже, че имаме на 2 крачки плаж, който изобщо не става.
Не държа да е много широка ивица, но поне да е пясък, не чакъл и камънак на сушата. За водата не ни е чак такъв проблем. Ако трябва, ще ползваме акваобувки. Правили сме го две лета на Касандра на едно местенце между Калитея и Криопиги с красиво пясъчно плажче под борова горичка, но с камъни в началото на морето.

Предварително благодаря на всички отзовали се  bouquet

Велина, преди 4-5 години бяхме в тази вила.
Собственикът не знаеше  друг език, освен гръцки и малко немски.Ако има някакъв проблем, комуникацията е трудна, звънят на дъщеря си, която говори английски.
На първият етаж са т.нар. апартаменти- спалня плюс кухня с двуетажно легло. Чистичко, но не луксозно. Отпред има веранда с маса и чадър, със странична гледка към морето. На втория етаж били по-малки помещения, за 2-3 човека. Ако не сте много претенциозни, става.
Хазяинът пускаше помпа за напояване на двора и цветята към 6 ч.сутринта- много досадно, защото те събужда. Виждам, че е вдигнал цените, дано има и подобрения. Но не се надявай много.....просто им вдигнаха данъците.
Плажът отпред бива, но го посещавахме само 2 дни. На няколко метра навътре е каменист, после става чисто и плитко. Наоколо има прекрасни плажчета- само на 4-5 км. са.
Една вечер към 19ч влизахме в морето, духаше вятър и си изпатихме много от таралежите-бяха наизлязли.
Дано ви хареса, ще пишеш впечатления.
Ние продължаваме да ходим в Никити, но в други квартири и задължително ходим на плаж на Агиос Йоанис или Манго бийч.
Освен това е на неголямо разстояние до другите ръкави- става за разходка за вечеря другаде и за разнообразие.

# 247
Известно време оглеждам къщи и хотели във Вурвуру. Така и не мога да си обясня, защо къща само спане е по- скъпа от хотел 3* със закуска и вечеря? И това е масово в Гърция.
Лесно е за обяснение, в къщата получаваш градина на твое разположение, в хотела е масовка. Това оправдава по-скъпото. Ходихме миналата година в една къща с два декара двор и гледка море, не мога да го сравня с никой хотел, с близки съседи, с които трябва да се съобразяваш. След децата рязко сменихме приоритетите.
 За Вурвуру, ако попаднеш на нещо, което ти хареса, запазвай защото интереса е много голям.

# 248
N_kirpi, за мен тези цени във Вурвуру са неестествено завишени, защото селото стана популярно в последните години. Надявам се след този сезон пазарът да се нормализира. Ако напливът намалее, ще се усетят, че не могат твърде много да се изхвърлят. Аз лично се ориентирах към други места.

# 249
Какво да се усетят като търсенето определя предлагането? На няколко места звънях и вече няма свободно дори септември.

# 250
  • Плевен
Да ви кажа, пуснах запитване поне на 20 вили и  19 ми писаха, че всичко е заето.А бг тур оператор , с който сме ходила в Турция и съм много доволна ми даде цени като на вилите/къщите, но в хотел + закуска и вечеря. Така се изненадах и за Паралия Катерини също доста по- евтино от Керамоти например. Не мога да си обясня политиката в туризма ,😉😎🤔

# 251
N_kirpi, за мен тези цени във Вурвуру са неестествено завишени, защото селото стана популярно в последните години. Надявам се след този сезон пазарът да се нормализира. Ако напливът намалее, ще се усетят, че не могат твърде много да се изхвърлят. Аз лично се ориентирах към други места.

Надявай се. Пазарът на туристически услуги в Гърция последните години като приходи е все нагоре. А пък за северна Гърция да не говорим. А Вурвуву в частност от 2008 все ми се вижда скъпо. И все вдигат цените всяка следваща година.

# 252
Zol, разбирам какво казваш, но има пазарни механизми. Ще продължават да повишават цените, докато търсенето не намалее. А и е възможно тези къщи да са ангажирани още от предното лято на по-изгодни цени. Аз за себе си знам, че не ме устройват тазгодишните им оферти. Вурвуру не е единствения курорт в Гърция.

# 253
Разбира се, че не е единствената дестинация и аз лично не мога да си обясня големият наплив точно там. Точно пазарните механизми са в действие, както казах по-горе търсенето определя предлагането. Не знам как е било, на мен сега ми се наложи да търся. Осезаемо по-скъпи са луксозните до морето, но си имат клиенти готови да им платят тази цена.
 Мм има много близък приятел с хотел в района, ами пълен е, въпреки високите цени, защо да ги сваля?
  Загледах и Керамоти, там са ми по-необосновани цените.
 Гърция е голяма, място за всекиму. За мен за семейство, извън хотел, ми е поносимо в рамките на 50-70 евро и има доста места в този диапазон.

# 254
  • София
По изискванията- Амулиани е по-добре за вас. Според мен трябва да изберете настаняване в селото, като всички места ги има в общинския линк на 1-ва страница. До плажовете се ходи с кола, но са в рамките на 3-4 минути шофиране. Има няколко хотелчета на Аликес (най-хубавия и цивилизован плаж), но повечето не са кой знае какво.
Има и няколко приятни места, които не са нито на плажа, нито в селото (Атос бей, Еротокритос, Гемели), които имат хубави дворове, но от тях трябва да се ходи с кола навсякъде.

Параход, благодаря за отговора! Както винаги си полезна и обясняваш търпеливо, отново и отново! bouquet
В крайна сметка, мисля че се спряхме на Тасос! Прочетох една-две теми за острова и се надявам да не сме сгрешили с избора си и да имаме прекрасна почивка!

Общи условия

Активация на акаунт