На море в Гърция 2017

• 151 481
  • 780
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
хотел + закуска и вечеря.

Ако хотелът е Диапорос не се подлъгвай. Закуската е повече от оскъдна, за вечеря винаги има само едно основно и порцията ти се слага в чинията от една от готвачките (повече от скромно количество). Иначе има барбекю в двора, но не видях някой да го ползва. Не че ще останете гладни.
Топлата вода е на капки, ако искаш силна струя се къпеш със студена.

# 256
  • Плевен

Ако хотелът е Диапорос не се подлъгвай. Закуската е повече от оскъдна, за вечеря винаги има само едно основно и порцията ти се слага в чинията от една от готвачките (повече от скромно количество). Иначе има барбекю в двора, но не видях някой да го ползва. Не че ще останете гладни.

Най-накрая ми отговориха от една вила , че е свободно за нашия период. Казва се Мария Манолаки. Сега се чудя след негативните коментари за Диапорос, дали да се насоча към вилата? Цената е почти еднаква, но хотела е НB.

# 257
  • България, София
Здравейте!
Тази година си харесахме Никити за почивка.
Зная, че в близост има прекрасни плажове, но ММ е повече по мързеливата почивка и не обича да обикаляме.
Предстои да капарирам за това местенце

http://www.halkidiki.com/villa-kalliopi/index.htm

Ако на някой му е позната частта от плажа, която се пада пред къщата, ще бъда много благодарна да сподели отзиви. Да не се окаже, че имаме на 2 крачки плаж, който изобщо не става.
Не държа да е много широка ивица, но поне да е пясък, не чакъл и камънак на сушата. За водата не ни е чак такъв проблем. Ако трябва, ще ползваме акваобувки. Правили сме го две лета на Касандра на едно местенце между Калитея и Криопиги с красиво пясъчно плажче под борова горичка, но с камъни в началото на морето.

Предварително благодаря на всички отзовали се  bouquet

Велина, преди 4-5 години бяхме в тази вила.
Собственикът не знаеше  друг език, освен гръцки и малко немски.Ако има някакъв проблем, комуникацията е трудна, звънят на дъщеря си, която говори английски.
На първият етаж са т.нар. апартаменти- спалня плюс кухня с двуетажно легло. Чистичко, но не луксозно. Отпред има веранда с маса и чадър, със странична гледка към морето. На втория етаж били по-малки помещения, за 2-3 човека. Ако не сте много претенциозни, става.
Хазяинът пускаше помпа за напояване на двора и цветята към 6 ч.сутринта- много досадно, защото те събужда. Виждам, че е вдигнал цените, дано има и подобрения. Но не се надявай много.....просто им вдигнаха данъците.
Плажът отпред бива, но го посещавахме само 2 дни. На няколко метра навътре е каменист, после става чисто и плитко. Наоколо има прекрасни плажчета- само на 4-5 км. са.
Една вечер към 19ч влизахме в морето, духаше вятър и си изпатихме много от таралежите-бяха наизлязли.
Дано ви хареса, ще пишеш впечатления.
Ние продължаваме да ходим в Никити, но в други квартири и задължително ходим на плаж на Агиос Йоанис или Манго бийч.
Освен това е на неголямо разстояние до другите ръкави- става за разходка за вечеря другаде и за разнообразие.

Много благодаря за изчерпателния отговор  bouquet
Не сме претенциозни, стига да е чисто. Така или иначе се надявам по - голямата част от времето да сме навън  Peace
Надявам се да нямаме проблем с комуникацията. Докато правех резервацията, всичко беше ОК. Комуникация на немски е още по - добре за мен. Предпочитам дори, че немският ми е първи език.
Ще видим как е плажът пред къщата. Надявам се да убедя ММ поне веднъж да прескочим до друг плаж, че той не е по пътуванията всеки ден до различен плаж.
Като цяло съм позитивно настроена  SunglassesНадявам се да не се разочароваме  Simple Smile

# 258
  • Бургас
Най-накрая ми отговориха от една вила , че е свободно за нашия период. Казва се Мария Манолаки. Сега се чудя след негативните коментари за Диапорос, дали да се насоча към вилата? Цената е почти еднаква, но хотела е НB.

Ако е почти еднаква можеш да се жертваш, ние не винаги вечеряхме в хотела, има достатъчно заведения.
Остава да преглътнеш неудобството с душа. Алтернатива е душа в двора пред хотела, но той е само за изплакване.
Плажа пред Диапорос изобщо не става. Едно че е с неприятни остри камъни и другото е, че точно там се влива поточе от водите от планината и дъното, включително камъните са заблатени. Но него го ползвах само докато децата спяха. На близко разстояние има достатъчно хубави плажове.
Вилата е почти срещу хотела. Не е на първа линия и няма излаз на морето, но предполагам си го видяла.

# 259
Здравейте! Прекрасна тема, следя я всяка година и все не се решавам, не съм ходила никога и нямам смелостта  Crazy
Ще следя с удоволствие и тази тема  Hug

# 260
Някой с впечетления или мнения за това хотелче:
http://www.villa-yianna.gr/el/

И въобще за селцето Неа Месагала...има ли в района магазини, пекарни, избор на таверни?

# 261
  • Шумен
Здравейте дами.  bouquet

Виждам, че всички в групата сте запознати добре с гръцкото море. Ние не сме ходили никъде и явно не можем да съобразим много неща за да организираме такава семейна почивка, затова направо ще ви питам за мнение.
5 човека сме – с деца, на 10, 9 и почти 1 годинка.

Изискванията ни са съвсем скромни – близо до пясъчен плаж, да не е дълбоко, за да можем да оставим децата да играят на брега, не държим на шезлонги и чадъри (можем да си вземем). Фамилна стая с кухненски бокс и възможност за приготвяне на храна,  чисто, да има двор със зеленина, защото с бебето вероятно ще прекарваме повече там...

Търся и чета.... и  така вече 2 дни Wink Сигурно съм направила 4- 5 резервации за различни дати, които после, след вашите съвети ще отсявам и анулирам (и това въвеждане на данни от картатa за гарантиране хич не ми харесва...)
Започнах търсене през Booking някъде на Халкидическия полуостров – извън и вътре в ръкавите (тризъбеца).
Харесах си места в: Иерисос (http://panorama-studios.net/ ),  Уранополи (Sunset hotel), Вурвуру (Vourvourou Hotel, Panorama Studios) Аспровалта (Elena Apartments) ......

Първата трудност която срещнах бе с вида на настаняване – предпочитаме апартамент или фамилна стая в която да се съберем 5-мата, а не да си събирам домочадието по отделните стаи.

Благодарение на Параход, bouquet видях и за колко много други неща не сме помислили:

Явно не сме съобразили датите – юни се оказва, че водата е още студена. Минаваме на вариант в края на юни- началото на юли или в края на август – началото на септември. Кое е за предпочитане? Чета, че много от вас ходят юни и септември и ще съм благодарна за споделеното мнение от ваш опит.

Също не съобразих това, че мястото на настаняване трябва да е в близост до магазин за хранителни продукти, защото 5 човека на заведение....трудно ще ми излезе сметката (цените били по 2)

В коя част на гръцкото море няма морски таралежи? Тях пък изобщо не ги бях мислила....

Ще прочета връзките, които сте събрали и дали на първа страница в темата, за да съм наясно какво изисква едно пътуване в Гърция с деца и благодаря предварително на всички които се включат със съвет. bouquet

Здравей. Ходили сме и последната седмица на юни, и първата на септември. Аз предпочитам септемврийското море. Юни беше убийствена жега. Докато отидехме на плаж, трябваше да се прибираме и до към 5-6 стояхме на климатик. Септември времемто е чудесно, водата топла и почивката много приятна.
    Плажовете като цяло са плитки. Трябва да се внимава дали са пясъчни, или има камъни.Но в интернет има много информация. Също важно е да съобразите комарите, защото едва не ни провалиха една почивка. Дъщеря ми има алергия от ухапване и беше страшно. Така че има места с много комари и места, където почти няма. (За септември говоря)
    Миналото лято си наехме една къща от българи в Керамоти. Поне за мен селото не става - пристанище на фериботи, но плажът е страхотен, цените приемливи и най-важното бяхме в къща с две спални, хол, градинка да спи бебето и обзаведена кухня, където си готвехме закуски и вечери. Бяхме две семейства с три деца.
   Магазинът  е важен. Но във всяко сели има поне един по-голям и много бакалийки. Само че гърците не са много работливи. Преди 10.00 тръдно се намира да работи нещо. Ние най-често пазаруваме от Лидл.

Здравейте, може ли някакви контакти на въпросната къща в Керамоти?

# 262
  • София
Скрит текст:
Здравейте дами.  bouquet

Виждам, че всички в групата сте запознати добре с гръцкото море. Ние не сме ходили никъде и явно не можем да съобразим много неща за да организираме такава семейна почивка, затова направо ще ви питам за мнение.
5 човека сме – с деца, на 10, 9 и почти 1 годинка.

Изискванията ни са съвсем скромни – близо до пясъчен плаж, да не е дълбоко, за да можем да оставим децата да играят на брега, не държим на шезлонги и чадъри (можем да си вземем). Фамилна стая с кухненски бокс и възможност за приготвяне на храна,  чисто, да има двор със зеленина, защото с бебето вероятно ще прекарваме повече там...

Търся и чета.... и  така вече 2 дни Wink Сигурно съм направила 4- 5 резервации за различни дати, които после, след вашите съвети ще отсявам и анулирам (и това въвеждане на данни от картатa за гарантиране хич не ми харесва...)
Започнах търсене през Booking някъде на Халкидическия полуостров – извън и вътре в ръкавите (тризъбеца).
Харесах си места в: Иерисос (http://panorama-studios.net/ ),  Уранополи (Sunset hotel), Вурвуру (Vourvourou Hotel, Panorama Studios) Аспровалта (Elena Apartments) ......

Първата трудност която срещнах бе с вида на настаняване – предпочитаме апартамент или фамилна стая в която да се съберем 5-мата, а не да си събирам домочадието по отделните стаи.

Благодарение на Параход, bouquet видях и за колко много други неща не сме помислили:

Явно не сме съобразили датите – юни се оказва, че водата е още студена. Минаваме на вариант в края на юни- началото на юли или в края на август – началото на септември. Кое е за предпочитане? Чета, че много от вас ходят юни и септември и ще съм благодарна за споделеното мнение от ваш опит.

Също не съобразих това, че мястото на настаняване трябва да е в близост до магазин за хранителни продукти, защото 5 човека на заведение....трудно ще ми излезе сметката (цените били по 2)

В коя част на гръцкото море няма морски таралежи? Тях пък изобщо не ги бях мислила....

Ще прочета връзките, които сте събрали и дали на първа страница в темата, за да съм наясно какво изисква едно пътуване в Гърция с деца и благодаря предварително на всички които се включат със съвет. bouquet

Здравей. Ходили сме и последната седмица на юни, и първата на септември. Аз предпочитам септемврийското море. Юни беше убийствена жега. Докато отидехме на плаж, трябваше да се прибираме и до към 5-6 стояхме на климатик. Септември времемто е чудесно, водата топла и почивката много приятна.
    Плажовете като цяло са плитки. Трябва да се внимава дали са пясъчни, или има камъни.Но в интернет има много информация. Също важно е да съобразите комарите, защото едва не ни провалиха една почивка. Дъщеря ми има алергия от ухапване и беше страшно. Така че има места с много комари и места, където почти няма. (За септември говоря)
    Миналото лято си наехме една къща от българи в Керамоти. Поне за мен селото не става - пристанище на фериботи, но плажът е страхотен, цените приемливи и най-важното бяхме в къща с две спални, хол, градинка да спи бебето и обзаведена кухня, където си готвехме закуски и вечери. Бяхме две семейства с три деца.
   Магазинът  е важен. Но във всяко сели има поне един по-голям и много бакалийки. Само че гърците не са много работливи. Преди 10.00 тръдно се намира да работи нещо. Ние най-често пазаруваме от Лидл.

[/quote]
Здравейте, може ли някакви контакти на въпросната къща в Керамоти?
[/quote]

За жалост не мога да помогна. Къщата беше на едни българи, които бивакуваха в съседство в едно като навес и ползваха външна баня в нашето дворче. Едни приятели, я баха научили от техни приятели и така. Мисля, че я няма в никои от по-големите сайтове. Сега погледнах какво са ми пращали да го разглеждаме в ало бг, но интернет страницата е неактивна.

# 263
Salex_n2 с моето семейство почиваме миналия юни в Нея Месагала-района е малко изолиран,нещо като вилна зона се води ,но си има пекрана,магазин за хранителни стоки и месарница макар и малки.Най-хубавото нещо е ,че има огромни плажове от двете страни на селото,пусти и спокойни с фин пясък,не са много  плитки.Самата вила е малко отдалечена но е на първа линия видя ми се много прилична,а ресторанта от опит е страхотен (обядвахме няколко пъти там) .Иначе за разходки ходихме до Неи Пори,там за децата има луна парк.Ако искаш спокойна даже и отгоре почивка това е твоето място,но ако си свикнала с повече хора може и да ти е тъпотия.

# 264
Salex_n2 с моето семейство почиваме миналия юни в Нея Месагала-района е малко изолиран,нещо като вилна зона се води ,но си има пекрана,магазин за хранителни стоки и месарница макар и малки.Най-хубавото нещо е ,че има огромни плажове от двете страни на селото,пусти и спокойни с фин пясък,не са много  плитки.Самата вила е малко отдалечена но е на първа линия видя ми се много прилична,а ресторанта от опит е страхотен (обядвахме няколко пъти там) .Иначе за разходки ходихме до Неи Пори,там за децата има луна парк.Ако искаш спокойна даже и отгоре почивка това е твоето място,но ако си свикнала с повече хора може и да ти е тъпотия.
Много благодаря за изформацията.

# 265
N_kirpi, за мен тези цени във Вурвуру са неестествено завишени, защото селото стана популярно в последните години. Надявам се след този сезон пазарът да се нормализира. Ако напливът намалее, ще се усетят, че не могат твърде много да се изхвърлят. Аз лично се ориентирах към други места.

в горичката на кариди след 10,00 трудно се паркира в активният сезон

# 266
  • София
Не мога да не се похваля, че в четвъртък откриваме Гръцкия сезон.
4 месеца без море са прекалено много.

Още не знам къде точно, но има море и топла минерална вода.

# 267
Здравейте! Насочили сме се към Амулани и търся студиа/апартаменти с приличен двор, където да могат да тичат хлапетата. Някой да препоръча нещо изпитано?

# 268
Здравейте! Насочили сме се към Амулани и търся студиа/апартаменти с приличен двор, където да могат да тичат хлапетата. Някой да препоръча нещо изпитано?

Вила Хасиенда. Прекрасен двор за игра. Прилични студиа. Единственият минус за мен са комарите. Но тях ги има навсякъде на острова.

# 269
Привет!
Отдавна не съм се вясвала тук. Всъщност откакто решихме миналото лято на дадем последен шанс на родното море. Ами да - последен беше...
Това лято сме решили една Лефкада на направим. Търся място за настаняване тип студио, с градина и барбекю. Не държа да е в населено място. "Убито село" ме устройва идеално. Дори не държа да е в село. Предпочитам настаняването ми да е добро и комфортно и да пътувам до плаж отколкото обратното. Е, ако има някой малък селски плаж няблизо няма да откажа. Представям си настаняване от сорта на Дионисос в Йерисос. С голяма сенчеста градина.
Ако сте срещали подобно място в Лефкада ще съм много благодарна да споделите.

Общи условия

Активация на акаунт