На море в Гърция 2017

• 151 511
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
ще следя с интерес темата.
препоръчайте ми хотел на първа линия в Халкидики, семейство с 2 деца на 3г и 11г
Благодаря предварително. Hug

Препоръчвам първа страница или туристическа агенция.

Е тогава защо пишем във форума, като всичко е написано на първа страница? Все ми се струва, че идеята е да се споделят мнения, опит, преживяно. Вероятно момичето ще се разрови в инфото на първа стр., но ако някой е ходил на място, подобно на това, което тя търси, какво пречи да сподели?
Извинявай, без да се засягате, но знаеш ли колко плажове има в Халкидики? Няма кой в темата да ги изброи. Като се задава въпрос, за да се помогне адекватно, се стеснява малко кръга. Поне отдалеченост, бюджет, кога, някакви други изисквания. Ако е ол инклузив има и друга тема за този тип настаняване. Аз лично мога да предложа места от 80 до 180 евро, кое обаче ще й е подходящо?

Да не говорим, че напоследък всеки втори пост е с такова съдържание.

Извинявам се ако неясно съм задала въпроса, чета темите от 2 дни, разглеждам снимки и стигнах до извода, че Ситония има хубави плажове?
Ако някой е ходил семейно с 2 малки деца бих искала да ми сподели добър плаж/с пясък, а не камъни, да не е съвсем осъмотен/  и хотел/къща/ на първа линия.
В Гърция ще ходим за втори път, бяхме на Тасос/Скала Потамия/ плажът беше разкошен, плитко море, дълга ивица.
Иска ми се тази година Халкидики но нямам никаква информация за 3те Ботуша, кой е за предпочитане и т.н. за това се записах в темата и ще бъда много щастлива ако открия с ваша помощ желаното място за почивка през Август.
Благодаря предварително.

# 196
На Ситония основни варианти за плажове В по-големи градчета/села са Сарти и Торони. Торони е в по-голямата част е дълбок и често вълнист. Плажа на Никити също е някакъв вариант, макар и не идеален - тесен и каменист. Вурвуро - вилна зона, превърнала се в село. Струва си само ако къщата е на първа линия до малките полажчета.

# 197
Poli_,
виж тук http://www.siropoulou.gr/en/
Това са три хотела (по-точно един хотел и две къщи) на първа линия в Сарти.
За август където и да е в Гърция, ще трябва да побързаш с резервациите.

# 198
  • Тра-ла-ла
Наистина не разбирам зора, като ви се свидят 2 лева за паркиране, няма да ходите в големи градове.
Как реши, че питаме, защото ни се свидят и как разбра, че ще се наложи да оставим само 2лв.?! Ако идеш на някой градски плаж и отвисиш цял ден ще се наложи примерно да платиш 8ч х 1-2евро= 16-32лв. Ако се набутам да спя в хотел на центъра и паркирам в платената зона - ще стане още по-весело всеки ден да се занимаваме с талончета. Това не ми е в концепцията за айляшка почивка. За това и по нашето Черноморие съм зачертала всички селца и градове със Синя зона. Да седя заклещена в един хотел, по една и съща уличка да ходя до един и същи плаж....само защото отскачането до съседен плаж или град ще ми струва поне 10лв за паркинг и някакъв чичко да ме дебне за левче и да вика паяка Не ми е до парите. Задушавам се от подобни неща. Не искам през почивката си да мисля дали ми е изтекло талончето, къде да паркирам и прочие.

# 199
Параход
Как е плажа в Сарти? Морето бурно ли е? Бързо ли става дълбоко?

# 200
Джулая, явно не си прочела хубаво Параход. Този тип платена зона се отнася за центровете на градовете. Там не се толерира дълъг престой, затова са и тези талони. Спираш, свършваш си работата и заминаваш. Ако отиваш на плаж ще си търсиш друго място за паркиране. В Драма, колкото повече стоиш, толкова по-скъпо става. Има си паркинги. Пак ти казвам, че твоята изначална концепция е в грешка. Не се набутвай да почиваш в центъра, на който и да е град. Намери си местенце по селата и се разхождай, както ти писа yovanka.
А от относно какво правят гърците, ами например масово шофират употребили алкохол, но аз за себе си не си позволявам, също няма да кажа на никой познат да кара така, защото тук е практика.

# 201
Параход
Плажът е широк и дълъг, особено в южната част, за мен е по добрата. Дъното е пясъчно и плитко. Морето не е бурно, но често има вятър /то май на повечето плажове, който са големи и открити е така/. Препоръчвам южната част, малко по далече от центъра, но пък е по тихо.

# 202
Има и такова нещо като хотели със собствен паркинг.

Naya,
плажът на Сарти е много дълга ивица. В едната част е по-плитък, в другата по-дълбок. Ще се разходите да видите къде ви устройва. Морето навсякъде в Северна Гърция е по-тихо и с по-малко вълни, отколкото произволно място на Черно море.

# 203
Параход
Плажът е широк и дълъг, особено в южната част, за мен е по добрата. Дъното е пясъчно и плитко. Морето не е бурно, но често има вятър /то май на повечето плажове, който са големи и открити е така/. Препоръчвам южната част, малко по далече от центъра, но пък е по тихо.

Морето между Ситония и Атон може да е бурно и още как. Даже миналата година го хванахме такова и през юни, и през септември. От Сарти до Каламици си беше вълнисто и съответно мътно.

# 204
Миналата година септември беше катастрофален откъм време в цяла Гърция. Може да се случи бурно море и вятър и на Ситония, разбира се - може да се случи навсякъде. Но не е правило за този регион. Честно казано, за юни сте уцелили някакво сууупер голямо изключение. Точно пък в Каламици морето не съм го виждала бурно.. никога. За вече 10 години сигурно Simple Smile (септември е по-мътно, отколкото в началото на лятото, но щото много народ вече и цапа.)

# 205
Параход, не знам, те и местните всеки път за порои, жеги, вълнения, все ми казват, че за пръв път виждат такива, но вече не им хващам вяра. Laughing Иначе, ясно е, природа. За сметка на това, на източния бряг на Пелион и на най-дълбоките плажове на Лефкада вълничка не видяхме. Mr. Green

# 206
За 12 юни си запазихме места за Торони. Някой може ли да каже какви са впечатленията му от това селце ? Ще ходим с дете на 2,5 години и се интересуваме най-вече дали в селото има медицински пункт/клиника и също така дали има някакви развлечения за деца (паркчета, детски площадки и т.н.)
Не можах да разбера нищо за това селце.
Благодаря !!!

# 207
На предната и по предната страница се коментираше Торони. Ползвайте също търсачката, първа страница им селектирана информация.

# 208
За 12 юни си запазихме места за Торони. Някой може ли да каже какви са впечатленията му от това селце ? Ще ходим с дете на 2,5 години и се интересуваме най-вече дали в селото има медицински пункт/клиника и също така дали има някакви развлечения за деца (паркчета, детски площадки и т.н.)
Не можах да разбера нищо за това селце.
Благодаря !!!

Ходихме преди няколко години. Нищо особено не е. Малко селце.
Пясъкът е едър, а морето става дълбоко на метри от брега.
Препоръчвам ти да хапнете в един ресторант/ ако все още съществува/,но не помня името му. Намира се някъде около центъра на селото, масите са от едната страна на улицата, а самият ресторант от другата. Спокойно, не минават много коли. Хубавото е, че до самите маси има детска площадка, а самата тя е на метри от брега. Моят син прекарваше с часове в игри там докато ние вечеряхме.

# 209
  • София
и на най-дълбоките плажове на Лефкада вълничка не видяхме. Mr. Green
e това вече си е късмет Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт