На море в Гърция 2017

• 151 475
  • 780
  •   1
Отговори
# 300
Параход, има резон в думите ти, наистина те са шумни и не им пречи, а мен това ме влудява. Чамовото обзавеждане и аз не го харесвам, но човек трябва да има реална представа какво запазва и плаща. Ако нямаш много претенции и очаквания, може и на такова място да дадеш 10.

# 301
Аз, говоря за себе си, от личния ми опит, светоусещане и т.н., когато видя 10-тка, поставена от грък, резервирам смело и повече не се задълбочавам да чета.
Само едно не разбрах, тези, които ходим и ни допада чам, нещо втора ръка хора ли би трябвало да се чувстваме и как изглеждаме във вашите очи?

# 302
Глупости, това как го реши? Въпрос на личен избор. Какви ще са мебелите в стаята за мен е малка част от избора на цялата почивка. Изобщо съм далеч от категоризиране на хората- вила, хотел, палатка, кой както иска Wink

# 303
И аз съм ходила на чам и супер съм си изкарвала, естествено, че далеч не е единственият критерий Simple Smile Ама да кажем, че не ми е първи избор.

Иначе напоследък заради по-забутаните дестинации бяхме на доста места, които имат 90% десетки (обикновено пада до 9 и нещо общата оценка заради 1-2-ма неориентирани, които са сложили ниска), и да ти кажа, има си разлика Балкан между местата. Някои са много близки до моите предпочитания, други - по-далеч, въпреки че оценките им - едни и същи. Но общо взето, не е имало големи разочарования.

Ето и един пример за хотел, който много ми хареса - може би е с най-доброто (недосадно) обслужване, което въобще съм виждала. Той има ниски оценки от гърци и почти само десетки от другите националности. Факт е, че аз платих по-ниска цена от редовната, може би някои по-лоши отзиви са провокирани от това, че им се е сторило скъпо.

# 304
Трябва ли зелена карта за Гърция?
Или Гражданска отговорност е достатъчна?

# 305
  • ново
Трябва ли зелена карта за Гърция?
Или Гражданска отговорност е достатъчна?

На първа страница е написано подробно какво трябва.

# 306
  • Тра-ла-ла
Цитат
5. Зелена карта в рамките на ЕС не се изисква, но трябва да имате ГО, която важи и за чужбина.
Това не е ли малко остаряла информация?! Гражданската отговорност важи не само за България. А от тази година задъжлително дават и зелената карта към ГО.
Скрит текст:
Застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите е валидна на територията на страните, членки на Европейски съюз, Европейското икономическо пространство и тези, подписали Многостранното споразумение (Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Норвегия, Полша,Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия Франция Холандия, Хърватска, Чехия, Швеция, плюс Андора, Сърбия и Швейцария).

За да има покритие застраховката и в останалите държави членки на споразумението Зелена карта - Албания, Босна и Херцеговина, Беларус, Македония, Израел, Иран, Молдова, Мароко, Русия, Тунис, Турция, Украйна и Черна гора е възможно доплащане, което разширява покритието на застраховката и я прави валидна на територията на тези държави.

При пътуване в държави извън ЕС, ЕИП и страните от МС се издава сертификат Зелена карта, който е безплатен или е на цена от 1,00 до 51,00 лева, в зависимост от застрахователната компания.

# 307
Аз затова питам някой ходил тази година примерно. Но както и да е утре ще се разбере Simple Smile

# 308
  • София
По-добре е да имате сертификат - от началото на 2016 се издава безплатно към ГО, освен ако не го откажете изрично. Няма да ви го искат на границата с Гърция. Но при проверка е по-добре да го имате - по него полицаите се ориентират по-лесно, че имате застраховка. Иначе за ЕС не е задължителен.

# 309
Аз затова питам някой ходил тази година примерно. Но както и да е утре ще се разбере Simple Smile
Не ви трябва. На нас от миналата година ни дават към ГО и маркират Гърция, но където и да съм търсила информация, това е излишно. Достатъчна е ГО.
Къде ще ходите по това време? Simple Smile

# 310
На импровизирана разходка еднодневна Simple Smile нямаме точна идея - през Маказа и нанякъде...

# 311
  • малкия йеросалим
Здравейте.тази година за първи път организирам почивка в Гърция.НАсочила съм се към наемане на студио или малка къща.Две семейства сме с по две деца.Търся нещо в северна Гърция с кухненски кът и дворче . Ако е къща да е три спални, че да има стая за големите деца.Изчетох доста информация от темата,но ми се иска малко информация от някой с лични впечатления.Благодаря предварително.

# 312
  • софия
Всички обсъждани места в темата са "с лични впечатления".

# 313
Здравейте! Какво всяка година, така и тази, са ми възложили да организирам лятната почивка. От няколко дни чета различни теми и избирах all inclusive хотели, но пълно щастие не намерих (на първа линия, с пясъчен плаж, да не е много отдалечен от границата, понеже ще сме с 10-месечно бебе и се притеснявам от дълъг път, да не сме зависими от ферибот, нормално обслужване, с бюджет: 3000лв за 7-8 нощувки при all inclusive и 2500лв при HB (и за двамата).
От дилема измежду скъпи хотели, изведнъж се замислих дали ол инклузив варианта ще е най-добрият.  newsm78
Може ли някой от опит да сподели дали с бебе ще е удобно да сме на all inclusive или на закуска и вечеря или само на закуска? Аз съм голям фен на All incl по принцип, защото храненето го приемам като задължение- не обичам да се виси на масата по 100 часа- чакане по ресторанти, храня се за 5 мин Grinning и обичам да ям от всичко по малко + обичам течна храна, а не барбекюта и риби. От друга страна обядите по тия ол инклузиви са по 2-3 чАса, не знам дали ще успяваме да се нахраним и двамата с мъжа и бебо (не искам да водим детето с нас в претъпканите хотелски ресторанти) или поне от единствената почивка в Гърция на All incl с такова впчеталние останах. Също, ако някой има добри впечатления за добър хотел на първа линия с пясъчен плаж, близо до границата, ще съм благодарна да сподели!
Обикновено закуската я пропускаме. Преди доста година (около 10тина) бяхме в Неа Вранса и плажът много ни хареса- пясъчен и широка плажна ивица, но нямаше дори закуска, всичко си готвехме и ходехме по ресторанти. 2015г. бяхме в Порто Карас, но не бяхме очаровани- най-вече от обслужването.

# 314
Има си тема за ол инклузив в Гърция. Там Блед ще те информира подробно.

Общи условия

Активация на акаунт