На море в Гърция 2017

• 151 355
  • 780
  •   1
Отговори
# 465
Пиши когато решиш. Хубав ден и на теб!
Относно фургоните, които обсъждахме нагоре. Трябва да имат право на строеж, да се извади разрешително, защото иначе няма да имат ток и вода. Мисля, че и фундаменти се поставят, не се паркират, ей така Simple Smile Обаче е иновативен вид за лична почивка или отдаване. Аз съм си харесала едно такова място-Паралия Миртофито, след Перамос, само да ми паднат пари да си купя парцелче Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 10:20 от Zoι

# 466
  • София
Мерси, четох в някакъв земеделски форум, че купували земеделска земя и слагали фургони, за лично ползване, но било на ръба на закона.

Пожелавам ти да се сдобиеш с местенце.  Mr. Green

# 467
Нещо ми се объркаха плановете за друга почивка /по-европейска Sunglasses/ та пак се загледах в Торони. Наистина ли е голямо "село" - в смисъл, че вечер няма накъде да повървиш преди да седнеш в някоя таверничка и после наобратно? Единствената ми база за сравнение е Сарти - вярно, че го научихме наизуст, но тук погледнеш, там се спреш, магазинчета няколко - уж био зехтин, био мед .... запълваш 1 час преди вечеря Sunglasses

# 468
  • софия
Нещо ми се объркаха плановете за друга почивка /по-европейска Sunglasses/ та пак се загледах в Торони. Наистина ли е голямо "село" - в смисъл, че вечер няма накъде да повървиш преди да седнеш в някоя таверничка и после наобратно? Единствената ми база за сравнение е Сарти - вярно, че го научихме наизуст, но тук погледнеш, там се спреш, магазинчета няколко - уж био зехтин, био мед .... запълваш 1 час преди вечеря Sunglasses
Това е Вурвуру. В Торони има "алея" покрай плажа, улици и има къде на повървиш.

доп. Но Торони не е Сарти. В Сарти е по-живо. Торони е все едно само крайбрежната на Сарти.

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 12:54 от zvanche

# 469
Благодаря, ще го мисля още ден-два. Чрез букинга ми пише "безплатно канселиране до...", но след резервацията ще ми бъдат блокирани/?/ 30 % от цялата сума. По-точно пише "will be charged" - надявам се, че няма да ми искат да им превеждам тези 30% по банков път? Миналата година имах такъв случай и изобщо не ми се занимава с банки и преводи, картата за какво ми е - да блокират, пък ако канселирам в срок - да си ми върнат парите.

# 470
  • София
Здравейте, извинявайте че така нахлувам в темата.

Някой има ли отзиви, мнения, впечатления от хотел Исмарос, Марония?
http://www.ismaroshotel.com/home/

Изобщо за тази част на Гърция, и за хотела конкретно, мястото?
Много благодаря предварително!  bouquet

# 471
  • Пловдив
Не сме отсядали, минавали сме извън сезон. Надписи, менюта - всичко е на български. Все едно си в България. Плажът е обли бели камъчета. 

# 472
влизам да ви споделя какво ме вълнува, ами Торони и хотела Blue Sea Simple Smile
Пиша си с хотела вече седмица и още не съм се решила на 100процента.
Kоректни и бързи ми прави впечетление са, дават ми цена на All ikl. много пp разумна от тази в Boocking.
Някой отсядал ли е в този хотел и какви са му впечетленията?

# 473
  • Бургас
Торони и хотела Blue Sea

Хотелът е разделен на две части - нова и стара. Разбираш разликите.
Храненето е предимно на HB, като храната е достатъчно добра.
В Торони от чешмите тече солена вода - обработена, но все пак солена.

# 474
Както гледах за септември, изведнъж намерих "дупка" за края на юни в Торони - хотел "Нестор" - четох добри отзиви в букинга, не знам дали тук се коментираше този хотел или Сакис /май беше второто/, но както и да е - за мързелива почивка става Sunglasses

# 475
poli_,каква цена ви дадоха от Blue Sea?
Питам,защото и аз се опитвам да намеря подходящо място на Ситония/предпочитам източния бряг на ръкава/,но цените никак не ми допадат  Thinking Не знам,аз ли нещо не съм в час,тези хора ли не са  newsm78 ,но в обикновено хотелче или къща да речем ,една нощувка за двама възрастни + дете на 14 ми искат 140 -180 евро на вечер,което си е доста множко според мен  #Crazy
Вчера писах и  на Fillis House -Вурвуру,като  този път сме с двама възрастни повече,т.е. 4 възрастни + дете, ми ето им отговора:
Dear Mrs.
 One family suite is suitable for you but is available from 27/7 for 8 nights. from 23/ 7 there is only one superior studio for 2 a+1c and one studio for 2 a. One is next to each other on the second floor. For further information please visit our site www.fillishouse.gr  . For both we make offer 270 euro per day. For the family suite we make offer 220 euro per day.( it consist from two separate bed room and living room –kitchen and bath room.
If you need more information we are at your disposal.
 Best regards
Vasilis
-
Преди съм чела в тази тема за цени от  по 50/60 евро на вечер за студио,...ми никъде не ми дават такава цена,хайде нека са до 70/80 евро на  вечер,но 220-270 си е доста пара  Tired

# 476
  • Бургас
За старата част на Blue Sea от 25 август до 1 септември за 7 нощувки за приземно студио със закуска и вечеря двама възрастни и две деца на 5 и 10 години тази година ни е 595 евро - директно с хотела.

2014-та за фамилна стая в новата част (което си бяха две стаи всъщност) пак със закуска и вечеря от 31 август до 6 септември за 6 нощувки платихме 738 евро през букинг (тогава децата бяха на 2 и на 7)

# 477
  • София
Здравейте, имам малко страничен въпрос, но пак свързан с Гърция, и по запознатите мисля, че биха могли да ни помогнат.
Такаа, има ли проблем, ако пътуват 4ма възрастни и 2 деца, на 5 и на 8 г. в кола, колата е тип джип, хонда? Въпреки това мисля, е се води 4+1 места. Извинявайте, ако въпроса ми е глупав!
Но наистина как седят нещата, на границата и в самата Гърция? Проблем ли е, каква е действителността в това отношение Simple Smile
Благодаря предварително!

# 478
За проблем не знам, ама ще е гадно за децата. Моите са на 4 и 10, сами са отзад и пак им е терсене на дълъг път. Камо ли с двама възрастни  Rolling Eyes

# 479
Сигурно се има предвид, че някое от децата ще седи във възрастен, иначе не знам как ще стане.
За столчета, колани и пр. предпазни средства законът в Гърция е като в България, т.е. като в цяла Европа. Гърците масово не го спазват. Но глобите за пътни нарушения са много солени.
Аз не бих рискувала от гледна точка на безопасност предимно, а глобата също не е приятна, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт