На море в Гърция 2017

• 151 279
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
Объркала съм се, 2-7 юни . То затова ми е притеснението реално...  Crazy

В Заклинтос съм била началото на юни и си беше студено, а Халкидики е доста по на север, затова питам.

# 706
  • София (Възраждане)
Водата на Закинтос едва ли е по-топла от тази на Ситония, въпреки че е на юг. На Ситония човек поне има избор и може да си потърси по-плитък или по-малко ветровит плаж наоколо, от другата страна на ръкава например. Относно тепмературите на въздуха, на късмет е.   

# 707
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Сред средата на юни е хубава водата и плажа и всичко в Ситония!  Юли започва да се пълни и да прелива от хора!Може ли да споделиш кое е любимото ви студио?
Ето го: http://www.castristudios.com/
Пиша им директно и ми дават цена, в букинга не съм ги виждала. Намерих ги през туристически сайт на Халкидики преди време. Мястото е много красиво и тихо, далеч е от навалицата на Никити - идеално за хора, които търсят уединение и спокойствие. Но на плаж се ходи с кола, близкият плаж не ни въодушеви и обикаляме. Ние сме двама, дъщеря ни е голяма и не идва с нас и за нас това е перфектно място. Голям двор, кътчета за сядане, барбекю кът с маси, маслинови дръвчета. Приятели с деца бяха също там и го намериха за подходящо.

Офф, да изокам - на мъжа ми не му дадоха отпуск за желания период и може да излезе първата половина на юни. И сега съм в чуденка дали да не търсим нещо надолу след Лариса. Там дали ще е по-топло? Ще чета темата, но ако някой ми препоръча нещо, ще съм много благодарна. Heart Eyes

# 708
Юни месец на море не стъпвам, пък ако ще без пари да ме пращат. Ако водата е под 27-8 за мен не става, ама хич  Crossing Arms
Не обичам да се пека, в морето и толкоз. Ако е студено - егати кефа  Tired

# 709
Така и така сте заговорили за температура на водата да направя едно питане.
Преди месец попаднах на сайт за температурата на водата и въздуха за повечето гръцки курорти за последните няколко години. В него може да видиш на определена дата предните години какви са били температурите. Мислех че е някой от 4-те сайта на първа страница, но може и да съм се заблудила, два часа рових в тях и не можах да намеря тези данни. Някой може ли да помогне ?

# 710
И аз имам сериозни колебания точно за водата, не ми се иска да пътуваме и да даваме пари., за да гледаме само морето...
Разколебах се и пуснах запитване за други дати. Лошото е, че тези къмпинги се пълнят от рано, а вече е април и аз сега се сетих..
Имам още един, Porto Elea, който отдавна заглеждам, пуснах запитваме и за там и вече ще видим къде има места по това време.

# 711
  • София
Със същото питане идвам и аз. Обикаляла съм много места в Гърция, но основно в южната част. Сега запазих един къмпин на Ситония, където не съм била никога:
http://www.armenistis.com.gr/

Изглежда много приятно. Запазих бунгало, с баня, тоалетна, климатик, но датите са 2-7 юни, за 5 нощувки и се чудя дали ще става за плаж? Дали не е много рано и да е хладно? От друга страна.. не искам да се бутаме с цялата тълпа, предпочитам да е по-спокойно.
Там ставали яки купони вечер по инфо от пребивавали приятели. Младежки компании и музика до късно (по-скоро до рано сутрин), аз затова го избягвам.  Приятелите ни  3 г, ходиха там за по 20-на дни  и бяха много доволни, преди да им се случи горното.

# 712
  • София
Объркала съм се, 2-7 юни . То затова ми е притеснението реално...  Crazy
Била съм 3-4 дни преди тези дати (тръгнахме си на 2-3 юни) по плажовете около Геракини, Никити, Ормос Панагиас. В такава вода аз категорично не влизам. Обаче дъщеря ми от мерак се престраши и поплува на 2-3 места. След първоначалния шок се свиквало.  Laughing

Зависи много от годината, но определено в началото на юни не бих очаквала топла вода. Търсете по-закътани места - заливи, където водата не помръдва много, а плажовете са плитки. Южните ширини не гарантират топла вода, особено ако е открито море. Миналата година в края на септември водата в северния край на Евия и на плажа  Кукунариес на Скиатос беше доста по-топла от плажовете на Южна Евия. Хубаво, че до Каристос открихме един доста голям залив, който може да се прегази и водата е все до колене. Там можахме поне малко да се понакиснем. Навсякъде другаде беше студено.

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 19:25 от Тaня67

# 713
Зависи кой на какви градуси е научен. В Англия се къпят на 12 градуса на Ламанша и им е топло. В Америка океаните са студени за нас, но за американците са си супер. Аз си направих извод за здравето на децата, че е важно водата да е чиста и солена. Тогава са здрави. От нашата гореща и не толкова солена /повече мръсна/черноморска вода 26-27 гр много болести преживяхме.За мен юни е супер на Ситония. Даже първите дни на юни преди "осирането" сме имали хубави и здрави дни на Несебър.

# 714
Благодаря ви много за отговорите. Не съм била никога на Халкидики, любопитно ми е, а на къмпинг мечтая отдавна да ида. Вълнувам се, затова ви питам. В крайна сметка ще остане 9-14 юни и квот'такова. Ако е студено, ще си почиваме на плажа.

# 715
  • България, София
С времето всичко е въпрос на късмет.
Били сме на Касандра в началото на юни ( 6 - 14.06.) Аз съм доста зиморничава, но според мен водата си ставаше за къпане. Първите 2 - 3 дни ми хладнееше, докато свикна, защото преди да пристигнем било валяло 3 дни почти непрекъснато. След това си беше много добре.
То човек като се напече на слънце, дори и водата да е 28 градуса, пак няма да му се струва топла в началото.
Но аз може и да не съм критерий, защото не кисна непрекъснато във водата. Поплувам малко, после се попържа, после пак поплувам и така  Mr. Green
На децата не им пречеше също. Те много повече от мен се киснеха  Laughing
Пожелавам ви хубаво време и топла водичка  Peace

# 716
Торони миналата и по-миналата година 12-20 юни температурата на водата е била 20-22 градуса, а на въздуха максималните 24-32 С.
ПС: Все не мога да намеря сайта където гледах тези температури, ако успея ще го постна.
Тук я дават средна за целия месец: http://seatemperature.info/june/halkidiki-water-temperature.html

# 717
Торони миналата и по-миналата година 12-20 юни температурата на водата е била 20-22 градуса, а на въздуха максималните 24-32 С.

Точно в Торони миналата година към средата на юни следобедите на плажа стигаше до 35 градуса на сянка с бонус горещ вятър. За сметка на това във водата имаше някакво студено течение. Laughing

# 718
  • софия
Здравейте,

Тази година ще се отправим на почивка в Платамонас Simple Smile.Исках да попитам дали някой знае за тази част има ли селски пазари?И ако има кога и къде се правят?
Разгледах на първа страница, но там е само за Халкидики.

# 719
ПС: Все не мога да намеря сайта където гледах тези температури, ако успея ще го постна.
Тук я дават средна за целия месец: http://seatemperature.info/june/halkidiki-water-temperature.html
Сайт за температура на въздух и вода, на руски език, но много лесен за ползване:
www.pogoda.turtella.ru
Може да се види температурата за последните 3 години, както и каква е била по дни.

Общи условия

Активация на акаунт