Остров Тасос /Тема 9/

• 122 028
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
  • Стара Загора
А някой знае ли актуално цени на зехтин 5л в музея на зехтина в Панагиа?Поръчаха ми приятелки и трябва да знам колко пари да нося.
ако не е късно 5 л. е 25 евро , 3 л е 16,5 евро

# 646
А откъде ще ми препоръчате да си купя зехтин. Ние сме в Хриси Амудя. Вчера бяхме на разходка в Лименас -сториха ми се доста нагоре цените, ако не се лъжа видях 26 евро за 3 л. Днес мисля да ида да магазина, който е на 100 м навътре, вдясно от пътя Лименас -Панагия, ходил ли е някой да каже как е, различни видове зехтин има ли. , аз хич не ги разбирам. Всички ще са студено пресовани 🤔

# 647
Панагия е силно туристическо, цените са много високи....по добре си купи от хранителен магазин! Simple Smile

# 648
Някой ходил ли е директно във фабриката за зехтин в Лименас? Предполагам , че там ще има фирмен магазин.

# 649
  • Стара Загора
И на мен ми е интересно от къде вземате зехтин , тази година взех от селото Панагия -има нещо като музей на зехтина ..там цените бяха 25 евро за 5 л. Приятелка,  която го пробва вече каза че бил много хубав . Купувате ли си прахове от Гърция , по хубави ли са от българските ?

# 650
И на мен ми е интересно от къде вземате зехтин , тази година взех от селото Панагия -има нещо като музей на зехтина ..там цените бяха 25 евро за 5 л. Приятелка,  която го пробва вече каза че бил много хубав . Купувате ли си прахове от Гърция , по хубави ли са от българските ?
Аз си купувам и прах и омекотител и препарат за пода и течен сапун и шампоан, чак фрапираща прелест не съм забелязала да са! верно омекотителят ми харесва, но и в България съм купвала хубав....!

# 651
  • Варна
Аз си купих от този зехтин от музея в Панагия, много ми харесва. Не ми се искаше да рискувам с друг зехтин, може би има и по-евтини. Освен това си купих оттам и буркан с изсушени маслини- много ни харесват, може би не са за всеки вкус, но ние сме им фенове
Ние бяхме в края на м.Юни и само на едно крайпътно заведение на връщане от Парадайз бийч ни сполетяха оси за целия престой.

# 652
  • Варна
А откъде ще ми препоръчате да си купя зехтин. Ние сме в Хриси Амудя. Вчера бяхме на разходка в Лименас -сториха ми се доста нагоре цените, ако не се лъжа видях 26 евро за 3 л. Днес мисля да ида да магазина, който е на 100 м навътре, вдясно от пътя Лименас -Панагия, ходил ли е някой да каже как е, различни видове зехтин има ли. , аз хич не ги разбирам. Всички ще са студено пресовани 🤔

На острова във всички  селца има специализирани магазини за натурални продукти.Зехтин , маслини и др. от острова има във всички магазини за хранителни стоки.Все пак най - сигурния начин да си купите всички продукти директно от производителя е единствения пазар всеки понеделник в селцето Принос в северосападния край на острова. Ние си купихме 3 тенекии по 5л. марка ПАЛАТАКИ =22 евро/5л. който е прекрасен и една тенекия ни стигна за 2 месеца - много салати лятото , готвим с него Simple Smile и всякакви маслини , риган , други подправки , босилек , мента в саксиики , а също и чехли , сандали , тениски , къси панталонки .Интересно е ако ви падне стриит пазар в Гърция , Турция .........всяка събота има в Кавала , Ксанти.

# 653
Peterky, от теб научих за този пазар, благодаря за което, посетихме го, купихме си разкошни домашни яйца, домати, подправки. Зехтин и маслини взимаме от хазяите, те са производители. По тяхна препоръка си купихме прясна риба и миди от магазина точно на завоя. Ако желаете почистват рибата, която сте избрали, само трябва да им кажете. Мидите са много добре почистени и поставени в малка кутия, дадоха ми дори рецепта как да ги сготвя с нарязани домати и лук.

# 654
  • София
Зехтинът от фабриката-музей-магазин в Панагия е чудесен. Купувайте смело. Няма да ви разочарова. Simple Smile

# 655
  • ГО
Лелеее, как ме е яд, че не си купих от острова зехтин. Нашият хазяин го даваше 5л. - 22 евро.    Бяхме в Лименария. Цените варират 22-28 евро за 5л. Компанията ни реши, че на острова ще е по-скъпо от континенталната част и не си взехме. После се оказа, че цените в някакво забутано село са по-високи и се отказах да си купя. Яд ме е, че не си взех от острова!

Иначе да споделя и нашата почивка беше прекрасна. Бяхме, както казах, в Лименария, в Константинос студио, на брега на морето. Плажът беше с пясък и камъни, но с аква обувки си е идеално. Мога да кажа, че с аква обувките се чувствах много спокойна и ми беше много удобно.
Таралежи нямаше, ходихме до пристанището за да видим таралежи Simple Smile
С три деца, мрънкащи постоянно, решихме да си спестим обикалянето по различните плажове, но другите от компанията ходиха и навсякъде много им харесало.

За таверните няма да говоря, на лошо място не попаднахме. Имаме си фаворит, не й знам името на таверната, ама е последната по главната улица, точно срещу началото на пристанището. Уникално посрещане и отношение!

Като цяло сме доволни от почивката си. Не сме обикаляли, ама си починахме!

# 656
Здравейте, може ли малко помощ - на 18 трябва да пътуваме за Тасос, но в разписанията на фериботите /линкове от първа страница/ са дадени графици до 17.09. Интересува ме ако някой знае от къде можем да погледнем кога е последният ферибот за деня. / изпратихме мейли до компаниите, които обслужват фери линията, но нямаме отговор/.

# 657
Здравейте, събирам мнения за най - хубавата таверна в Лименас. Хубава вечер на всички!

# 658
Здравейте, ние вече сме си вкъщи. Купих си 5 л зехтин THASITIKO, пише, че е произведен в Калирахи. Ще го видим какъв е. По препоръка на хазайката търсех Сотирелис, но тя е перуанка, говореща една смесица от испански, английски и гръцки, че колкото и да ми обясняваше в кой магазин да ида в Скала Потамия и да си взема Сотирелис от таз годишна реколта- аз не можах да я разбера Wink Разбрах, че е в жълта кутия, но нямаше и взех друг с жълта кутия, 5 л за 26, 50 евро
Иначе конкретно за Вила Романтика - доволна съм, без да е лукс, тази жена Розалинда поддържаше всичко много чисто, като бивша медицинска сестра си разбира от хигиена, а аз много уважавам тази част, че и аз съм в бранша. Та затова мога да препоръчам вилата, и след като обиколихме целия остров, стигнахме до извода, че сме си на 50 м от най-хубавия плаж - Голдън бийч, защото ние си падаме по пясъчните плажове. Според мен от юг , в посока запад,започват каменистите плажове. Като започнахме от Алики ( много красиво, но претъпкано, с камъни по дъното, малко плажче) стигнахме до Трипити (където останахме заради факта, че вече обиколихме 10 плажа и останахме без сили). Там беше много спокойно и с малко хора, но на брега си имаше малки камъчета, които ако си без аква обувки си боли като ходиш по тях, а във водата имаше едни големи плоски скали, някак си само се топнах, колкото да не е  без хич, но аз съм си градско капризно чадо Wink
Хареса ми и Парадайс бийч, но за 10  евро (чадър и 3 шезлонга) , получавахме само красива гледка и много врява и пренаселено, дойде ми туу мач( както казва дъщерята) , а върха беше Мраморния плаж, на който отидохме само за да се снимаме ( а заради него щерката ни закара в Тасос) , поради факта че нямаше даже къде да си сложим и хавлиите, имаше хавлии и хора и по скалите. Много красиво, но много малко плажче, успокоявахме се , че спестихме 12 евро, толкова е чадър с 2 шезлонга. Отидохме към 11 часа, а след нас се изсипваха още коли и се чудех защо един от гърците, който те упътва къде да паркираш, не казва просто, че е пълно и няма свободни шезлонги примерно. И в допълнение на всичко това, там единствено водата беше мръсна, става рязко дълбоко. Но на контраста на белия мраморен пясък, водата е уникално синя. Не знам как ще се опази природата от тълпата и това комерсиализиране на всичко.
На връщане минахме Маказа за 10 мин, направи ми впечатление , че двама служители бяха излезли извън будката, и поглеждаха личните карти на българите и веднага ги пускаха.
Дано да не съм ви досадила с моите приказки, като цяло съм много доволна от почивката. Но не знам дали ще повторя, ферибота си оскъпява допълнително,  следващото ми лято ( винаги казвам живот и здраве), предпочитам  в Гърция нова дестинация ( която все още нямам идея коя ще е).

# 659
Здравейте, ще пътувам утре за Тасос. Искам да попитам от Лименас по кой път е по-удобно да се стигне до Лименария. По западната част изглежда по-кратко, но за всеки случай искам мнение на по-опитните. Simple Smile
И още един въпрос към скоро завърналите се - вечер става ли много студено?
Приемам всякакви други съвети и препоръки, защото ще ми бъде за първи път на Тасос и въпреки, че уж следях редовно темата, не се чувствам много ориентирана.

Общи условия

Активация на акаунт