Остров Тасос /Тема 9/

• 122 039
  • 767
  •   2
Отговори
# 630
Здравейте, досега бяхме на Голдън бийч е Парадайс бийч, ние сме н Хриси Амудя. Сега се чудим към кой плаж да поемем, Мраморния сме го оставили за утре.  Мисля си за Пефкари.Може ли да го сравните с Парадайс, пясъка май е същия. Дали е по-голям, чудя се за Алики и Астрис, те май са доста малки. Може ли някако сравнение?

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 10:18 от Краси2603

# 631
Астрис е малък, през юни беше доста нагъчкан, с много камъни и много таралежи и недобра таверна, така че не го препоръчвам. Алекс не ми е познат.

# 632
Тези които са пътували с кола от София до Тасос, могат ли да посъветват най-добрия маршрут до там? Благодаря предварително Simple Smile

# 633
Астрис е малък, през юни беше доста нагъчкан, с много камъни и много таралежи и недобра таверна, така че не го препоръчвам. Алекс не ми е познат.
Извинявам се, пиша от телефона и пак си е нагласил името. Алики исках да  пиша, ще си го поправя.

# 634
Извинявам се, пиша от телефона и пак си е нагласил името. Алики исках да  пиша, ще си го поправя.
Разбира се, как не се сетих за кой плаж говориш.  Blush

Ние отидохме до него един от дните, но се отказахме да останем, защото имаше много хора.

# 635
  • София
Тези които са пътували с кола от София до Тасос, могат ли да посъветват най-добрия маршрут до там? Благодаря предварително Simple Smile

През ГКПП Илинден - Екзохи, Драма, Кавала, Керамоти.

# 636
  • София

През ГКПП Илинден - Екзохи, Драма, Кавала, Керамоти.
Ние в понеделник минахме през Илинден, а вчера през Кулата. За мен пътя през Керамоти, Драма, Серес и  Кулата е по бърз и удобен. Има много по-малко завои   с изключение на един участък в Гърция и Кресна, но те са сравнително кратки. А на отиване до Банско имаше много камиони и едва се движехме и после след Гоце Делчев пак кретахме едва едва в колона, хем беше понеделник. На Илинден минахме срванително бързо от българската страна, бяхме 4 коли,  но двете пред нас ги спряха за проверка на багажа на гръцко, ние се разминахме само с проверка на паспортите. . На Кулата вчера имаше пред нас 30 коли, минахме за около 15мин.

# 637
  • София
На мен Кресненското дефиле ми е кошмарно. Бих го избягвала при всяка възможност.

# 638
  • София

Всеки ще те посъветва различно.Разгледайте си картата и преценете от къде ще ви е най-удобно да минете.
Аз лично съм минавала през Кулата на отиване и през Маказа на връщане.Но беше според обстоятелствата.И двата маршрута са ми еднакво натоварващи.

# 639
Най удобно ни е Хасково, Кърджали, Маказа....по магистралата, Керамоти, Тасос! За 6 часа съм на острова! Simple Smile Аз съм от Бургас! Simple Smile Сега до Самотраки до Александрополи е близо, но ферибота е 2,5 часа! Simple Smile

# 640
  • pomorie
Най удобно ни е Хасково, Кърджали, Маказа....по магистралата, Керамоти, Тасос! За 6 часа съм на острова! Simple Smile Аз съм от Бургас! Simple Smile Сега до Самотраки до Александрополи е близо, но ферибота е 2,5 часа! Simple Smile
И ние от Поморие така пътуваме!

# 641
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте ,ходихме на Тасос през юли .Ще се опитам да бъда полезна .
Спахме в Лименас хотел Athanasia,приятно семейно хотелче на минута от центъра.
Посетихме Golden Beach ,Marble Beach и La Skala..
Голдън Бийч е страхотен ,голям чист много ми хареса .
Мраморния плаж ме разочарова много.Не ми хареса водата беше мръсна,имаше много оси,пътя до мен е гаден ,завоите са много остри има два пътя.През Макриамос и по главния път за Голдън Бийч .
Този които е през Макриамос е много по добър.
Ла Скала е подобие на Бедром в Слънчев Бряг.Ресторанта е прекрасен,много стилна обстановка,вкусна храна.
В Лименас на мен ми харесва.Има дълга улица с магазини ,таверни ,оживено е.Има много хубави сладкарници.
Основно хапвах октоподи ,калмари там наистина са много вкусни.
Има избор от заведения ,различна кухня.Ходихме в едно което е малко преди края на главната улица правят страхотни свински плата .
За мен Тасос си заслужава

# 642
  • София
Здравейте и нашето Тасоско море приключи. Бяхме настанени в Скала Потамия,  Lena studios and apartments. Нищо особенно,  обикновенна тройна стая с кухня на главният път, но  пък с много мила хазайка. Бях малко притеснена, че няма да може да се спи от шума на коли и мотори, но учудващо след 23ч беше сравнително спокойно. Даже според мен между 29 и 01.09 курорта се беше поизпразнил. Плажа на Скала Потамия в началото е пясък, после преминава в камъни посока къмпинга и после отново става чуден пясъчен плаж. Определено  около къмпинга е най - хубавата част на Golden beach с доста свободна зона, но пък в Скала Потамия намерихме най хубавите места за хранене,  сладкарници, пекарни и т. н.  За малкото дни които бяхме там обиколихме доста места.Един ден направихме обиколка на острова - Paradise beach,  много красив плаж,  но с много оси по целият плаж,  към 12ч на свободата зона  вече нямаше място къде да стъпиш. След него се насочихме към Алики,  е няма такава лудница,  колата едва успяхме да паркираме на 1 км от плажа,  слезнахме до него и обратно, толкова много народ имаше,че нямаше шанс дори да седнеш. Минахме и през манастира св. Михаил,  разкошни гледки към морето. После спряхме на Скала Марион -  Platana beach,  там беше много спокойно и без никакви оси. Деня приключи с хубав залез на Pachis beach- там в края на деня към 17.30 беше също много спокойно и без оси. Другите дни разглеждахме малки плажчета, на които не им помня имената. Мраморния плаж го пропуснахме,  след всичко прочетено тук,  решихме, че няма смисъл да ходим. След Закинтос и Лефкада, надали шяхме да видим много по синьо море, може да да сме пропуснали, но поне си спестихме лудницата. Като цяло Тасос предлага много и различни плажове, и с пясък и с камъчета, и пусти и пренаселени,  за всеки вкус. Има хубава природа, миризма на бор, кокетни малки селца, както и хубави курорти. Единственият проблем за мен са осите. Особенно ако решиш да хапнеш нещо на обяд,  няма да забравя как ни донесоха порция суфлаки и след няма и 1 мин около нас кръжаха поне 10 оси.Кошмар..Добре, че вечер можеш са се храниш на спокойствие,осичките явно спинкат.  Интересното е, че нямаше и комари. Водата беше около 24-25С . През деня, поне до вчера беше топло но вечер ставаше хладно. Това и от мен,  хубава и слънчева почивка на всички.

# 643
И тази почивка на острова приключи Simple Smile много сме доволни. Времето беше разкошно. След проблема с Вила Алмира, София от Албатрос студио ни спаси Simple Smile За нейните студиа мога само хубаво да кажа. Много чисто, всичко си има в кухнята, тихо, спокойно. Първата вечер ни настани при нейни приятели - в една вила малко по-навътре от главната улица, но на невероятно тихо място. Вилата е на 3 етажа. На първия бивеят собствениците, на втори и трети има по един едноспален апартамент с невероятно голяма тераса и страничен изглед към морето. Имам визитка, ако някой иска телефони.
Вечерите ги прекарвахме на различни места по острова. На плаж само на Голдън бийч бяхме. Друите не ми харесват толкова.

# 644
Днес 05.9 пристигнахме на Тасос, като времето бше топло 27' около 14,00ч, но духаше вятър и се чувстваше по-хладно. За водата не мога да кажа почти нищо, освен че само няколко човека видяхме да са вътре в морето. Сега е мрачно и валя кратък дъжд. Ние минахме през Маказа и такова чакане му направихме, че 200 м. ги минахме за 40 мин. На Всеки беше провервана лк щателно и затова имаше много хора. Единственото положително от това е че след границата нямаше коли.

Общи условия

Активация на акаунт